ÇİN BAŞBAKANI; Lİ KEQİANG ÇİN DÜNYAYA KAPILARINI AÇACAK

DÜNYA 27.03.2018 - 15:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4061+ kez okundu.
 

ÇİN BAŞBAKANI; Lİ KEQİANG ÇİN DÜNYAYA KAPILARINI AÇACAK

Çin Başbakanı Li Keqiang, dün Beijing'de gerçekleştirilen Çin Kalkınması Üst Düzey Forumu'na katılarak, hem Çinli hem yabancı temsilcilerle bir araya geldi.
Çin Başbakanı Li Keqiang Forum'da yaptığı konuşmada, Çin'in reformları derinleştirmeye ve dışa açılmayı genişletmeye devam edeceğini vurguladı. Li Keqiang, Çin'in temel politikası olarak reform ve dışa açılmanın ülkenin kalkınma çıkarlarına uygun olduğu gibi, serbest ticaretin korunmasına ve küreselleşmenin sağlıklı gelişmesine de faydalı olduğunu kaydetti. Çin'in kapılarını dünyaya daha da çok açacağına dikkat çeken Li, bir yandan yurt dışındaki ileri teknoloji ve yönetim deneyimlerini öğrenerek, ürün, bilgi, teknoloji ve hizmet alanlarındaki işbirliğini genişletmeye devam ederken, diğer yandan yabancı yatırımların piyasaya girişini genişleteceklerini, kolaylaşan bir ticari ortam oluşturmaya çalışacaklarını belirtti. Çin ile ABD arasındaki ticari ilişkilerden söz ederken Li, piyasa gücü ve ticari kurallar sayesinde bugünkü ticaret hacminin elde edildiğini ve özünde karşılıklı yarar ve ortak kazanç bulunduğunu söyledi. "Ticari savaşta kazanan olmaz," diyen Başbakan, Çin ve ABD'ye ticaretteki dengesizliği ele alırken, rasyonel ve gerçekçi bir tutum almaları için çağrıda bulundu. Uluslararası topluma temeli serbest ticaret olan çok taraflı ticari sistemi hep birlikte koruma çağrısı da yapan Li Keqiang, katılımcıların yapay zeka, inovasyon ve eğitim alanlarındaki sorularını da yanıtladı.  
Çin Başbakanı Li Keqiang, dün Beijing'de gerçekleştirilen Çin Kalkınması Üst Düzey Forumu'na katılarak, hem Çinli hem yabancı temsilcilerle bir araya geldi.

Çin Başbakanı Li Keqiang Forum'da yaptığı konuşmada, Çin'in reformları derinleştirmeye ve dışa açılmayı genişletmeye devam edeceğini vurguladı.

Li Keqiang, Çin'in temel politikası olarak reform ve dışa açılmanın ülkenin kalkınma çıkarlarına uygun olduğu gibi, serbest ticaretin korunmasına ve küreselleşmenin sağlıklı gelişmesine de faydalı olduğunu kaydetti.

Çin'in kapılarını dünyaya daha da çok açacağına dikkat çeken Li, bir yandan yurt dışındaki ileri teknoloji ve yönetim deneyimlerini öğrenerek, ürün, bilgi, teknoloji ve hizmet alanlarındaki işbirliğini genişletmeye devam ederken, diğer yandan yabancı yatırımların piyasaya girişini genişleteceklerini, kolaylaşan bir ticari ortam oluşturmaya çalışacaklarını belirtti.

Çin ile ABD arasındaki ticari ilişkilerden söz ederken Li, piyasa gücü ve ticari kurallar sayesinde bugünkü ticaret hacminin elde edildiğini ve özünde karşılıklı yarar ve ortak kazanç bulunduğunu söyledi.

"Ticari savaşta kazanan olmaz," diyen Başbakan, Çin ve ABD'ye ticaretteki dengesizliği ele alırken, rasyonel ve gerçekçi bir tutum almaları için çağrıda bulundu.

Uluslararası topluma temeli serbest ticaret olan çok taraflı ticari sistemi hep birlikte koruma çağrısı da yapan Li Keqiang, katılımcıların yapay zeka, inovasyon ve eğitim alanlarındaki sorularını da yanıtladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.