ÇİN BİLİM ADAMLARI ATEŞE DAYANIKLI İNŞAAT MALZEMESİ ÜRETTİ

TEKNOLOJİ 04.04.2018 - 12:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4156+ kez okundu.
 

ÇİN BİLİM ADAMLARI ATEŞE DAYANIKLI İNŞAAT MALZEMESİ ÜRETTİ

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar 1,300 santigrat dereceye kadar dağılmadan kalan, yangına dayanıklı inşaat malzemesi geliştirdiler.
Prof. Yu Shuhong liderliğindeki bir araştırma ekibi, düşük ısı iletkenliği ve mükemmel yangın direncine sahip bir kompozit aerojel üretti. Fenol-formaldehit-reçine ve silikadan sentezlenen kompozit malzeme, parçalanma olmaksızın yüksek sıcaklıklara dayanabilir, diyor araştırmacı Yu Zhilong. Kompozit malzeme oldukça gözenekli ve esnek. Bu nedenle genişletilmiş polistiren ve cam yünü gibi mevcut yalıtım malzemelerinden daha fazla yangına dayanıklılık gösteriyor. Araştırmacılara göre, bu malzeme, duvarlarda kullanılırsa betonarme yapıların yangına bağlı çöküşüne karşı koruma sağlayabilir ve binanın tahliyesi için daha fazla zaman kazandırabilir. Malzeme aynı zamanda eski binaları yalıtmak için de kullanılabilir. Araştırma sonuçları bir Alman akademik dergisi olan Angewandte Chemie'de yayınlandı.
Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar 1,300 santigrat dereceye kadar dağılmadan kalan, yangına dayanıklı inşaat malzemesi geliştirdiler.

Prof. Yu Shuhong liderliğindeki bir araştırma ekibi, düşük ısı iletkenliği ve mükemmel yangın direncine sahip bir kompozit aerojel üretti. Fenol-formaldehit-reçine ve silikadan sentezlenen kompozit malzeme, parçalanma olmaksızın yüksek sıcaklıklara dayanabilir, diyor araştırmacı Yu Zhilong. Kompozit malzeme oldukça gözenekli ve esnek. Bu nedenle genişletilmiş polistiren ve cam yünü gibi mevcut yalıtım malzemelerinden daha fazla yangına dayanıklılık gösteriyor.

Araştırmacılara göre, bu malzeme, duvarlarda kullanılırsa betonarme yapıların yangına bağlı çöküşüne karşı koruma sağlayabilir ve binanın tahliyesi için daha fazla zaman kazandırabilir. Malzeme aynı zamanda eski binaları yalıtmak için de kullanılabilir. Araştırma sonuçları bir Alman akademik dergisi olan Angewandte Chemie'de yayınlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.