ÇİN COVİT HASTALARI İÇİN KURDUĞU 16 HASTANEYİ KAPATTI

SAĞLIK 13.03.2020 - 10:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3448+ kez okundu.
 

ÇİN COVİT HASTALARI İÇİN KURDUĞU 16 HASTANEYİ KAPATTI

Çin Sağlık Bakanlığı tarafından covid-19 hastaları için özel olarak kurduğu 16 hastaneyi ihtiyaç dışı olduğu için kapattı.
Çinli uzmanların Covid-19 salgınında ‘pik’ döneminin sona erdiği açıklamasının ardından ülkenin birçok yerinde kurulan hastaneler kapatılmaya başlandı.  Koronavirüs için özel olarak kurulan ve belirlenen hastaneler, Covid -19 hastalarını tedavi etme misyonları tamamlandıktan sonra iyice dezenfekte edilecek ve düzenli hastaları kademeli olarak almaya başlayacak. Yerel yetkililer dün düzenledikleri basın toplantısında, salgının merkez üssü Wuhan’da yeni koronavirüs hastaları için belirlenen hastanelerin tamamı mart ayı sonuna kadar normal çalışmalarına dönecek.   Şehrin salgın önleme ve kontrol merkezlerinden bir yetkili olan Bai Xiangjun’a göre, bu hastaneler COVID-19 hastalarını tedavi etme misyonları tamamlandıktan sonra dezenfekte edilecek ve düzenli hastaları kademeli olarak almaya başlayacak. Kamu tarafından açılan 16 geçici hastanesinin tamamı bu ayın başlarında kapandı.   Wuhan’dan hastaların üçte ikisi taburcu edildi   Salgın önleme ve kontrol merkezi başkan yardımcısı Hu Shuguang, “Wuhan’daki Covid -19 hastalarının üçte ikisinden fazlası tedavi edildi ve taburcu edildi” dedi. Hu, her gün 20 bin kadar nükleik asit testi gerçekleştirebildiğini ve sonuçların sadece dört ila beş saatte bilindiği gibi salgın önleme ve tedavisi için değerli bir zaman kazandırdığını söyledi. Hu, “Durum şu anda iyimser görünse de şehirde hala ciddi veya kritik koşullarda 4 bin hasta var. Salgın kontrol çalışmaları şu anda hala en önemli görevimiz” şeklinde konuştu.    
Çin Sağlık Bakanlığı tarafından covid-19 hastaları için özel olarak kurduğu 16 hastaneyi ihtiyaç dışı olduğu için kapattı.

Çinli uzmanların Covid-19 salgınında ‘pik’ döneminin sona erdiği açıklamasının ardından ülkenin birçok yerinde kurulan hastaneler kapatılmaya başlandı.

 Koronavirüs için özel olarak kurulan ve belirlenen hastaneler, Covid -19 hastalarını tedavi etme misyonları tamamlandıktan sonra iyice dezenfekte edilecek ve düzenli hastaları kademeli olarak almaya başlayacak. Yerel yetkililer dün düzenledikleri basın toplantısında, salgının merkez üssü Wuhan’da yeni koronavirüs hastaları için belirlenen hastanelerin tamamı mart ayı sonuna kadar normal çalışmalarına dönecek.
 
Şehrin salgın önleme ve kontrol merkezlerinden bir yetkili olan Bai Xiangjun’a göre, bu hastaneler COVID-19 hastalarını tedavi etme misyonları tamamlandıktan sonra dezenfekte edilecek ve düzenli hastaları kademeli olarak almaya başlayacak. Kamu tarafından açılan 16 geçici hastanesinin tamamı bu ayın başlarında kapandı.
 
Wuhan’dan hastaların üçte ikisi taburcu edildi
 
Salgın önleme ve kontrol merkezi başkan yardımcısı Hu Shuguang, “Wuhan’daki Covid -19 hastalarının üçte ikisinden fazlası tedavi edildi ve taburcu edildi” dedi. Hu, her gün 20 bin kadar nükleik asit testi gerçekleştirebildiğini ve sonuçların sadece dört ila beş saatte bilindiği gibi salgın önleme ve tedavisi için değerli bir zaman kazandırdığını söyledi. Hu, “Durum şu anda iyimser görünse de şehirde hala ciddi veya kritik koşullarda 4 bin hasta var. Salgın kontrol çalışmaları şu anda hala en önemli görevimiz” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.