ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ABD AÇIKLAMASI

DÜNYA 14.03.2018 - 15:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4013+ kez okundu.
 

ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ABD AÇIKLAMASI

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin'in, ABD'nin yeni dışişleri bakanı ile birlikte ikili ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini ilerletmek için çaba harcamaya devam edeceğini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump dün, Dışişleri Başkanı Rex Tillerson'ın görevden alınacağını ve yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'nun geleceğini duyurdu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Beijing'de düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Lu Kang, ABD'nin yeni dışişleri bakanı ile birlikte, iki ülke liderleri arasında sağlanan fikir birliği çerçevesinde; karşılıklı saygı ve yarar ilkeleri temelinde, iki taraf arasındaki işbirliğini güçlendirmeye, anlaşmazlıkları kontrol etmeye ve ikili ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini ilerletmeye hazır olduklarını vurguladı. İki ülkenin birçok önemli uluslararası ve bölgesel sorunda işbirliği yapabildiğini vurgulayan Sözcü, bu durumun hem iki tarafın ortak çıkarlarına, hem de uluslararası toplumun beklentilerine uyduğunun altını çizerek, ABD'den işbirliği eğilimini sürdürmesini istediklerini dile getirdi. Sözcü, Rex Tillerson'ın görev sürecinde Çin-ABD ilişkilerini geliştirmek için yaptığı çabaları da takdirle değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.  
Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin'in, ABD'nin yeni dışişleri bakanı ile birlikte ikili ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini ilerletmek için çaba harcamaya devam edeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump dün, Dışişleri Başkanı Rex Tillerson'ın görevden alınacağını ve yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'nun geleceğini duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Beijing'de düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Lu Kang, ABD'nin yeni dışişleri bakanı ile birlikte, iki ülke liderleri arasında sağlanan fikir birliği çerçevesinde; karşılıklı saygı ve yarar ilkeleri temelinde, iki taraf arasındaki işbirliğini güçlendirmeye, anlaşmazlıkları kontrol etmeye ve ikili ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini ilerletmeye hazır olduklarını vurguladı.

İki ülkenin birçok önemli uluslararası ve bölgesel sorunda işbirliği yapabildiğini vurgulayan Sözcü, bu durumun hem iki tarafın ortak çıkarlarına, hem de uluslararası toplumun beklentilerine uyduğunun altını çizerek, ABD'den işbirliği eğilimini sürdürmesini istediklerini dile getirdi.

Sözcü, Rex Tillerson'ın görev sürecinde Çin-ABD ilişkilerini geliştirmek için yaptığı çabaları da takdirle değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.