ÇİN’DE 20.000 KİŞİ AYNI ANDA DANS EDEREK REKOR KIRDI

DİĞER 10.10.2018 - 13:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3359+ kez okundu.
 

ÇİN’DE 20.000 KİŞİ AYNI ANDA DANS EDEREK REKOR KIRDI

Kuzey Çin'in Shanxi eyaletinde toplam 20.000 kişi, 9 Ekim Salı sabahı bir toplu dans gösterisi ile dünyanın en büyük toplu dans rekorunu kırdı.
Çin de bu Sabah saat 8.20'de 10 provadan sonra 20.000 kişi Datong kentinin meydanında dans etti. Beş dakika süren dans gösterisinde katılımcılar sıralar halinde dizilip senkronize hareketlerle dans ettiler.    Dünya Rekor Onay Mercii temsilciliği olayı yerinde denetledi ve tüm zamanların en büyük sıra dansı olarak ilan etti.    Organizatörler 20.000 dansçının Shanxi, Shandong ve Henan eyaletlerinden ve Pekin ve Tianjin'i de kapsayan kentlerden geldiğini açıkladılar.    Sıralar halinde yapılan toplu danslar ilk olarak 1970'lerde Amerika'da ortaya çıkıp daha sonra Çin'de de tanındı.    Bu tür dans, Çinli dansçılar tarafından da benimsenip şimdi gittikçe artan sayıda Çinli için popüler bir aktivite oluşturuyor.
Kuzey Çin'in Shanxi eyaletinde toplam 20.000 kişi, 9 Ekim Salı sabahı bir toplu dans gösterisi ile dünyanın en büyük toplu dans rekorunu kırdı.

Çin de bu Sabah saat 8.20'de 10 provadan sonra 20.000 kişi Datong kentinin meydanında dans etti. Beş dakika süren dans gösterisinde katılımcılar sıralar halinde dizilip senkronize hareketlerle dans ettiler. 
 
Dünya Rekor Onay Mercii temsilciliği olayı yerinde denetledi ve tüm zamanların en büyük sıra dansı olarak ilan etti. 
 
Organizatörler 20.000 dansçının Shanxi, Shandong ve Henan eyaletlerinden ve Pekin ve Tianjin'i de kapsayan kentlerden geldiğini açıkladılar. 
 
Sıralar halinde yapılan toplu danslar ilk olarak 1970'lerde Amerika'da ortaya çıkıp daha sonra Çin'de de tanındı. 
 
Bu tür dans, Çinli dansçılar tarafından da benimsenip şimdi gittikçe artan sayıda Çinli için popüler bir aktivite oluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.