ÇİN’DE İNSANSIZ HAVA ARACI İLE YOLCU TAŞINDI

TEKNOLOJİ 08.02.2018 - 14:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4569+ kez okundu.
 

ÇİN’DE İNSANSIZ HAVA ARACI İLE YOLCU TAŞINDI

Çin Uluslararası Radyosu - İlk insan taşıyan dron (İHA) test uçuşu başarılı geçti. Bu denemede 40 kişi uçuşa katılarak bir noktadan başka bir noktaya dron ile taşınmış oldu.
İmalatçı firmanın kurucusu ve yöneticisi Hu Huazhi de ilk yolcular arasında yer aldı. Uçuş sırasında çektiği videoda "pilotsuz uçuş" vizyonunu anlatıyor. Buna göre yolcular gidecekleri yeri belirledikten sonra sadece "take off" yanı "kalkış" butonuna basacaklar. İHA kalkacak ve onları istedikleri yere götürecek. "Ehang 184" adlı dron, ilgili kamuoyuna, ilk kez 2016'da, Las Vegas'ta tanıtılmıştı. Dron en çok 300 metre yükseklikte ve saatte 100 km maksimum hızla uçabiliyor. Uçuş süresi de 23 dakika ile sınırlı; çünkü akünün şarjı ancak bu kadarına izin veriyor. Dolayısıyla uzun süreli uçuş mümkün olmuyor. Üretici firmanın, Ehang 184'ü havaya salıp ticari olarak kullanıma sokmak için, artık sadece bir ruhsata ihtiyacı var; bunu da, ilgili resmi merciler sağlayacak. Firma Çin'de startı 2018 yaz mevsiminde vermeyi umuyor
Çin Uluslararası Radyosu - İlk insan taşıyan dron (İHA) test uçuşu başarılı geçti. Bu denemede 40 kişi uçuşa katılarak bir noktadan başka bir noktaya dron ile taşınmış oldu.

İmalatçı firmanın kurucusu ve yöneticisi Hu Huazhi de ilk yolcular arasında yer aldı. Uçuş sırasında çektiği videoda "pilotsuz uçuş" vizyonunu anlatıyor. Buna göre yolcular gidecekleri yeri belirledikten sonra sadece "take off" yanı "kalkış" butonuna basacaklar. İHA kalkacak ve onları istedikleri yere götürecek.

"Ehang 184" adlı dron, ilgili kamuoyuna, ilk kez 2016'da, Las Vegas'ta tanıtılmıştı. Dron en çok 300 metre yükseklikte ve saatte 100 km maksimum hızla uçabiliyor. Uçuş süresi de 23 dakika ile sınırlı; çünkü akünün şarjı ancak bu kadarına izin veriyor. Dolayısıyla uzun süreli uçuş mümkün olmuyor.

Üretici firmanın, Ehang 184'ü havaya salıp ticari olarak kullanıma sokmak için, artık sadece bir ruhsata ihtiyacı var; bunu da, ilgili resmi merciler sağlayacak. Firma Çin'de startı 2018 yaz mevsiminde vermeyi umuyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.