ÇİN’DE OKUYAN TÜRK ÖĞRENCİLER, OKULLARINA NE ZAMAN DÖNECEK?

DÜNYA 29.10.2020 - 13:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2540+ kez okundu.
 

ÇİN’DE OKUYAN TÜRK ÖĞRENCİLER, OKULLARINA NE ZAMAN DÖNECEK?

Çin Türk Öğrenci Birliği (TÖB) Çin’de öğrenim gören Türk öğrencilerle düzenlediği çevrimiçi etkinlikte salgın sürecinde sıkıntılar yaşayan öğrencilerin sorunlarını gündeme taşıdı.
Yapılan etkinliğe Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Shi Ruilin ve Çin’de eğitim gören 100’ün üzerinde öğrenci katıldı. Türk Öğrenci Birliği Beijing Başkanı Mustafa Altınkaya’nın TÖB'ün yapısına ve gerçekleştirdiği etkinlikler üzerine sunumuyla başlayan etkinlikte daha sonrasında Shi Ruilin öğrencilerin sorularını yanıtladı.   Covid-19 salgının dünya genelinde artmasıyla yabancı öğrenci alımına Çin Halk Cumhuriyeti’nde kısıtlama getirilmiş, eğitim öğretim yılı çevrimiçi dersler ile sağlanmaya başlanmıştı. Ardından bazı Avrupa ülkelerinden öğrenci alımı başlamış ama Türkiye’de devam eden salgın tehlikesi göz önünde bulundurularak Türk öğrenciler çevrimiçi eğitime tabi tutulmaya devam etti. İki ülke arasındaki saat farkı geç saatlerde başlayan dersler ile zorluk çeken Türk öğrencilerin en çok merak ettiği soru, okullarına ne zaman dönecekleri oldu.   Bursunu alamayan öğrenciler Çin Burs Konseyi’ne başvurabilir   Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi öğrencilerin eğitim, burs ve Çin’e dönüşü ile ilgili tüm sorularını etkinlikte yanıtladı. Öğrencilerin Çin’e ne zaman dönebilecekleri sorusuna net bir cevap vermenin mümkün olmadığını belirten Shi Ruilin, dünyadaki vakaların giderek arttığını ülkelerin buna yönelik tedbirler aldığını söyledi. Öte yandan Shi Ruilin bazı öğrencilerin burslarını almaya devam ettiğini, bursunu alamayan öğrenciler için Çin Burs Konseyi’ne ulaşarak talebi ileteceğini sözlerine ekledi.   Salgından önce yarıyıl tatili ile Türkiye’ye dönen çoğu öğrenci birçok ihtiyaç duyduğu özel eşyalarının Çin’de kaldığını bu eşyalarına nasıl ulaşabileceği sorusuna ise eşyaların Türkiye’ye gönderilmesiyle ilgili Çin’de hâlihazırda bulunan TÖB üyesi öğrencilerden yardım istenilebileceği çözümü çıktı. Eğitimine çevrimiçi olarak devam eden öğrencilerin, canlı ders saatleri, yoklama sorunu ve tez için araştırmada okulların kütüphane veri tabanına ulaşamama gibi sorunlar için gerekli makamlara iletilmek üzere bir dilekçe hazırlanması toplantı sonunda kararlaştırıldı. Shi Ruilin, önümüzdeki yıl Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 50’nci yılında Türk öğrencilerin katılacağı bir etkinliğinde müjdesini verdi.
Çin Türk Öğrenci Birliği (TÖB) Çin’de öğrenim gören Türk öğrencilerle düzenlediği çevrimiçi etkinlikte salgın sürecinde sıkıntılar yaşayan öğrencilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

Yapılan etkinliğe Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Shi Ruilin ve Çin’de eğitim gören 100’ün üzerinde öğrenci katıldı. Türk Öğrenci Birliği Beijing Başkanı Mustafa Altınkaya’nın TÖB'ün yapısına ve gerçekleştirdiği etkinlikler üzerine sunumuyla başlayan etkinlikte daha sonrasında Shi Ruilin öğrencilerin sorularını yanıtladı.
 
Covid-19 salgının dünya genelinde artmasıyla yabancı öğrenci alımına Çin Halk Cumhuriyeti’nde kısıtlama getirilmiş, eğitim öğretim yılı çevrimiçi dersler ile sağlanmaya başlanmıştı. Ardından bazı Avrupa ülkelerinden öğrenci alımı başlamış ama Türkiye’de devam eden salgın tehlikesi göz önünde bulundurularak Türk öğrenciler çevrimiçi eğitime tabi tutulmaya devam etti. İki ülke arasındaki saat farkı geç saatlerde başlayan dersler ile zorluk çeken Türk öğrencilerin en çok merak ettiği soru, okullarına ne zaman dönecekleri oldu.
 
Bursunu alamayan öğrenciler Çin Burs Konseyi’ne başvurabilir
 
Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi öğrencilerin eğitim, burs ve Çin’e dönüşü ile ilgili tüm sorularını etkinlikte yanıtladı. Öğrencilerin Çin’e ne zaman dönebilecekleri sorusuna net bir cevap vermenin mümkün olmadığını belirten Shi Ruilin, dünyadaki vakaların giderek arttığını ülkelerin buna yönelik tedbirler aldığını söyledi. Öte yandan Shi Ruilin bazı öğrencilerin burslarını almaya devam ettiğini, bursunu alamayan öğrenciler için Çin Burs Konseyi’ne ulaşarak talebi ileteceğini sözlerine ekledi.
 
Salgından önce yarıyıl tatili ile Türkiye’ye dönen çoğu öğrenci birçok ihtiyaç duyduğu özel eşyalarının Çin’de kaldığını bu eşyalarına nasıl ulaşabileceği sorusuna ise eşyaların Türkiye’ye gönderilmesiyle ilgili Çin’de hâlihazırda bulunan TÖB üyesi öğrencilerden yardım istenilebileceği çözümü çıktı.

Eğitimine çevrimiçi olarak devam eden öğrencilerin, canlı ders saatleri, yoklama sorunu ve tez için araştırmada okulların kütüphane veri tabanına ulaşamama gibi sorunlar için gerekli makamlara iletilmek üzere bir dilekçe hazırlanması toplantı sonunda kararlaştırıldı. Shi Ruilin, önümüzdeki yıl Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 50’nci yılında Türk öğrencilerin katılacağı bir etkinliğinde müjdesini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.