ÇİN’DE SEKTÖRÜN BÜYÜKLÜĞÜ 8.75 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

DÜNYA 02.09.2020 - 12:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3172+ kez okundu.
 

ÇİN’DE SEKTÖRÜN BÜYÜKLÜĞÜ 8.75 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

Son yıllarda kullanım alanı gittikçe genişleyen ve pandemi döneminde de kritik rol üstlenen drone’lara dünya pazarlarından ilgi artıyor.
Uzmanlara göre Çin, sektöre ilişkin ilk uluslararası normunu lanse ettikten sonra artık dünya pilotsuz hava aracı sistemleri sektöründe egemen bir rol oynama arayışında. Çin tarafından yönlendirilen yeni norm, drone endüstrisi için güvenlikli işletme protokollerinin temelinde olan, pilotsuz sivil uçak sistemlerinin kategorileştirilmesine ve sınıflandırılmasına yönelik.    International Data Corp verilerine göre de Çin, en üst düzey üretici olan ve küresel sektörün yüzde 70’inden fazlasını kontrol eden DJI ile şu anda sivil drone alanının lideri konumunda. Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı’nın rakamları, drone piyasasının Çin’de her yıl yüzde 40 oranında büyüyeceğini ve bu yılın sonuna değin 60 milyar yuanlık (8,75 milyar dolar) bir üretim değerine sahip olacağını gösteriyor.    Savunma ve havacılık prosedürleri normları oluşturma temel araştırma enstitüsü olan China Aero-Polytechnology Establishment AVIC baş mühendis yardımcısı Shu Zhenjie, gerekli onayları elde etmek ve söz konusu sistemlere ilişkin uluslararası ikinci normun yaklaşık 2,5 yıllık çalışmalardan sonra elde edildiğini söyledi. Bu alanda ilk normu, geçen yılın sonunda Birleşik Krallık oluşturmuştu.   Çin, üç yıl önce yeni nesil yapay zekanın geliştirilmesine ilişkin bir plan lanse etmişti. Bu, drone sistemlerinin geliştirilmesini bir ulusal öncelik durumuna getirdi ve ülkeye, 2030 yılından önce yapay zeka alanında küresel lider olmayı hedefleme yolunu açtı. Drone endüstrisinin gelişimi, COVID-19 salgını sırasında, daha da ivme kazandı; çünkü bu dönemde dronelar tıbbi kaynaklar sağlama ve ulaştırmada ve ülkenin kentlerine dezenfektan püskürtme işlemlerinde temel araçlar olarak daha da çok kullanıldı.
Son yıllarda kullanım alanı gittikçe genişleyen ve pandemi döneminde de kritik rol üstlenen drone’lara dünya pazarlarından ilgi artıyor.

Uzmanlara göre Çin, sektöre ilişkin ilk uluslararası normunu lanse ettikten sonra artık dünya pilotsuz hava aracı sistemleri sektöründe egemen bir rol oynama arayışında. Çin tarafından yönlendirilen yeni norm, drone endüstrisi için güvenlikli işletme protokollerinin temelinde olan, pilotsuz sivil uçak sistemlerinin kategorileştirilmesine ve sınıflandırılmasına yönelik. 
 
International Data Corp verilerine göre de Çin, en üst düzey üretici olan ve küresel sektörün yüzde 70’inden fazlasını kontrol eden DJI ile şu anda sivil drone alanının lideri konumunda.

Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı’nın rakamları, drone piyasasının Çin’de her yıl yüzde 40 oranında büyüyeceğini ve bu yılın sonuna değin 60 milyar yuanlık (8,75 milyar dolar) bir üretim değerine sahip olacağını gösteriyor. 
 
Savunma ve havacılık prosedürleri normları oluşturma temel araştırma enstitüsü olan China Aero-Polytechnology Establishment AVIC baş mühendis yardımcısı Shu Zhenjie, gerekli onayları elde etmek ve söz konusu sistemlere ilişkin uluslararası ikinci normun yaklaşık 2,5 yıllık çalışmalardan sonra elde edildiğini söyledi. Bu alanda ilk normu, geçen yılın sonunda Birleşik Krallık oluşturmuştu.
 
Çin, üç yıl önce yeni nesil yapay zekanın geliştirilmesine ilişkin bir plan lanse etmişti. Bu, drone sistemlerinin geliştirilmesini bir ulusal öncelik durumuna getirdi ve ülkeye, 2030 yılından önce yapay zeka alanında küresel lider olmayı hedefleme yolunu açtı.

Drone endüstrisinin gelişimi, COVID-19 salgını sırasında, daha da ivme kazandı; çünkü bu dönemde dronelar tıbbi kaynaklar sağlama ve ulaştırmada ve ülkenin kentlerine dezenfektan püskürtme işlemlerinde temel araçlar olarak daha da çok kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.