ÇİN’DEN FİLİSTİN SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM ÖNERİSİ

DÜNYA 25.12.2017 - 16:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3200+ kez okundu.
 

ÇİN’DEN FİLİSTİN SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Filistin-İsrail sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı şekilde çözülmesi,Ortadoğu'da barışın oluşturulması için katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.
3. Filistin-İsrail Barış Semineri 21-22 Aralık'ta başkent Beijing'de yapıldı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying bugün Beijing'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Çin'in öteden beri Filistin halkının milli davasının kararlılıkla arkasında durduğuna işaret ederek, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan ve tam egemenliğe sahip bağımsız Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini kaydetti. Filistin'in tam anlamıyla devlet kurması halinde, İsrail'in de tam anlamıyla kalıcı güvenliğe kavuşabileceğine dikkat çeken sözcü Hua, Filistin-İsrail sorununun köklü şekilde çözülmesiyle Ortadoğu'da gerginliğin ciddi manada yumuşayacağını belirtti. Sözcü Hua Chunying, BM Genel Kurulu'nda kısa süre önce kabul edilen kararla, uluslararası toplumun, Kudüs'ün statüsünü değiştiren herhangi bir karar veya eylemin geçersiz olacağı yönünde bir irade ortaya koyduğunu hatırlatarak, ilgili tarafların tarih, hukuk, uluslararası mutabakat ve barış içinde bir arada yaşama ilkeleri doğrultusunda Kudüs'ün statüsünü belirleyen bir çözüm planı oluşturmaları gerektiğini söyledi. Hua Chunying, Filistin ve İsrail'in karşılıklı olarak güvenlik haklarına saygı göstermeleri ve gerginliği tırmandıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısı yaptı.  
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Filistin-İsrail sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı şekilde çözülmesi,Ortadoğu'da barışın oluşturulması için katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

3. Filistin-İsrail Barış Semineri 21-22 Aralık'ta başkent Beijing'de yapıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying bugün Beijing'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Çin'in öteden beri Filistin halkının milli davasının kararlılıkla arkasında durduğuna işaret ederek, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan ve tam egemenliğe sahip bağımsız Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini kaydetti.

Filistin'in tam anlamıyla devlet kurması halinde, İsrail'in de tam anlamıyla kalıcı güvenliğe kavuşabileceğine dikkat çeken sözcü Hua, Filistin-İsrail sorununun köklü şekilde çözülmesiyle Ortadoğu'da gerginliğin ciddi manada yumuşayacağını belirtti.

Sözcü Hua Chunying, BM Genel Kurulu'nda kısa süre önce kabul edilen kararla, uluslararası toplumun, Kudüs'ün statüsünü değiştiren herhangi bir karar veya eylemin geçersiz olacağı yönünde bir irade ortaya koyduğunu hatırlatarak, ilgili tarafların tarih, hukuk, uluslararası mutabakat ve barış içinde bir arada yaşama ilkeleri doğrultusunda Kudüs'ün statüsünü belirleyen bir çözüm planı oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Hua Chunying, Filistin ve İsrail'in karşılıklı olarak güvenlik haklarına saygı göstermeleri ve gerginliği tırmandıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısı yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.