ÇİN GOLAN TEPELERİNİN STATÜSÜ TEK YÖNLÜ OLARAK DEĞİŞTİRİLMEZ

DÜNYA 27.03.2019 - 10:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3898+ kez okundu.
 

ÇİN GOLAN TEPELERİNİN STATÜSÜ TEK YÖNLÜ OLARAK DEĞİŞTİRİLMEZ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, 26 Mart Salı günü, Çin'in Golan Tepeleri'ninde hüküm süren statükonun tek taraflı bir davranışla değiştirilmesine karşı olduğunu belirtti.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng, "Uluslararası topluluk Golan Tepeleri'nin işgal altında olduğu görüşünü kabul ediyor" dedi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'i Golan Tepeleri'nden çekilmeye çağıran çok sayıda karara imza atmış bulunduğunu ekledi. Geng Shuang uluslar arası çağrı da bulunarak biz bölgesel gerilimlerin tırmandırılmasından kaçınılmasından yana değiliz dedi.      ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmeden hemen önce ABD'nin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıyan bir bir karar imzalamıştı. Golan Tepeleri, İsrail'in 1967 yılındaki Ortadoğu Savaşı sırasında zaptettiği Suriye'ye ait  topraklardır.       Golan Tepeleri İsrail ile Suriye sınırında bulunmaktadır. İsrail bu bölgeyi Suriye'den 1967'de Altı Gün Savaşı sırasında almıştı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, 26 Mart Salı günü, Çin'in Golan Tepeleri'ninde hüküm süren statükonun tek taraflı bir davranışla değiştirilmesine karşı olduğunu belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng, "Uluslararası topluluk Golan Tepeleri'nin işgal altında olduğu görüşünü kabul ediyor" dedi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'i Golan Tepeleri'nden çekilmeye çağıran çok sayıda karara imza atmış bulunduğunu ekledi. Geng Shuang uluslar arası çağrı da bulunarak biz bölgesel gerilimlerin tırmandırılmasından kaçınılmasından yana değiliz dedi.   
 
ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmeden hemen önce ABD'nin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıyan bir bir karar imzalamıştı. Golan Tepeleri, İsrail'in 1967 yılındaki Ortadoğu Savaşı sırasında zaptettiği Suriye'ye ait  topraklardır.    
 
Golan Tepeleri İsrail ile Suriye sınırında bulunmaktadır. İsrail bu bölgeyi Suriye'den 1967'de Altı Gün Savaşı sırasında almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.