ÇİN İLE İTALYA FUTBOLDA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

25.03.2019 - 17:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4522+ kez okundu.
 

ÇİN İLE İTALYA FUTBOLDA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Çin'in ulusal yayın kuruluşu China Media Group (CMG), sporu ve iki ülke arasındaki futbol kültürünün yayılmasını teşvik etmek için İtalyan Futbol Federasyonu ile bir mutabakat zaptı imzaladı
CMG Başkanı Shen Haixiong ve İtalyan Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina'nın pazar günü Roma'da imzaladığı mutabakat zaptına göre, İtalya Serie A League müsabakaları önümüzdeki üç yıl boyunca Çin televizyonunda düzenli olarak yayınlanacak. İki taraf aynı zamanda futbolculara, yöneticilere ve okullara eğitim kursları verecek, iki ülkenin milli takımları arasında dostluk maçları düzenlenecek, dijitalleşme ile ürün geliştirme konusunda iş birliği yapılacak ve ayrıca iki ülkenin futbol takım taraftarları ile futbolcuları arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için birlikte hareket edilecek. Gravina, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in İtalya ziyaretinin "tarihi ve önemli" olduğunu belirterek Çin ile İtalya'yı birbirine yakınlaştırmak için bu fırsatı değerlendireceklerini söyledi. Shen Haixiong ise imza töreninde futbol alanındaki iş birliğinin kültür ve sporda daha fazla ikili değişim için yeni fırsatlar açacağını kaydederek CMG'nin Çin futbol endüstrisindeki uluslararası iş birliğini tam olarak destekleyeceğini ve Çin-İtalyan ilişkilerinin gelişmesi için futbolu itici güç yapacağını ifade etti. İki ülke arasında hâlihazırda güçlü futbol bağı var, eski İtalya kaptanı Fabio Cannavaro, Guangzhou Evergrande'nin teknik direktörü olarak görev yapıyor. Fabio Cannavaro, Çin'de iki görevi birden üstleniyor. İtalyan teknik adam, kısa süre önce İtalyan teknik direktör Marcello Lippi'nin yerine Çin milli takımı teknik direktörlüğüne getirildi. Lippi ise Cannavaro'nun danışmanı olarak görevine devam ediyor.  
Çin'in ulusal yayın kuruluşu China Media Group (CMG), sporu ve iki ülke arasındaki futbol kültürünün yayılmasını teşvik etmek için İtalyan Futbol Federasyonu ile bir mutabakat zaptı imzaladı

CMG Başkanı Shen Haixiong ve İtalyan Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina'nın pazar günü Roma'da imzaladığı mutabakat zaptına göre, İtalya Serie A League müsabakaları önümüzdeki üç yıl boyunca Çin televizyonunda düzenli olarak yayınlanacak.

İki taraf aynı zamanda futbolculara, yöneticilere ve okullara eğitim kursları verecek, iki ülkenin milli takımları arasında dostluk maçları düzenlenecek, dijitalleşme ile ürün geliştirme konusunda iş birliği yapılacak ve ayrıca iki ülkenin futbol takım taraftarları ile futbolcuları arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için birlikte hareket edilecek.

Gravina, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in İtalya ziyaretinin "tarihi ve önemli" olduğunu belirterek Çin ile İtalya'yı birbirine yakınlaştırmak için bu fırsatı değerlendireceklerini söyledi.

Shen Haixiong ise imza töreninde futbol alanındaki iş birliğinin kültür ve sporda daha fazla ikili değişim için yeni fırsatlar açacağını kaydederek CMG'nin Çin futbol endüstrisindeki uluslararası iş birliğini tam olarak destekleyeceğini ve Çin-İtalyan ilişkilerinin gelişmesi için futbolu itici güç yapacağını ifade etti.

İki ülke arasında hâlihazırda güçlü futbol bağı var, eski İtalya kaptanı Fabio Cannavaro, Guangzhou Evergrande'nin teknik direktörü olarak görev yapıyor. Fabio Cannavaro, Çin'de iki görevi birden üstleniyor. İtalyan teknik adam, kısa süre önce İtalyan teknik direktör Marcello Lippi'nin yerine Çin milli takımı teknik direktörlüğüne getirildi. Lippi ise Cannavaro'nun danışmanı olarak görevine devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.