ÇİN İLE TÜRKİYE ARASINDA ADLİ İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

DÜNYA 14.11.2018 - 17:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2723+ kez okundu.
 

ÇİN İLE TÜRKİYE ARASINDA ADLİ İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

Türkiye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Çin'deki temasları esnasında bugün başkent Beijing'de iki ülkenin adalet bakanlıkları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine dair bir mutabakat zaptına imza atıldı.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bugün Beijing'deki Asia Otel'de Çin Adalet Bakanı Fu Zhenghua ile bir araya geldi. görüşmenin ardından taraflar arasında iki ülkenin adalet bakanlıkları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine dair mutabakat zaptı imzalandı. İmza töreninin ardından CRI mikrofonlarına konuşan Bakan Abdülhamit Gül, Çinli mevkidaşı Fu'nun geçtiğimiz ağustos ayında Türkiye'ye verimli bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı. Çin Adalet Bakanı Fu ile bugün yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Bakan Gül, ''Verimli bir toplantı yaptık, sorunlarımızı konuştuk, adli konulardaki işbirliği meselelerini, sorunları çözme, işbirliğini artırmaya yönelik tüm meseleleri açık bir şekilde konuştuk'' dedi. Çin ile Türkiye arasındaki diyaloğun son dönemde iki devlet başkanının yakın diyalog ve işbirliği sayesinde arttığını ifade eden Gül, bu sayede ekonomik, ticari ve siyasi alanların yanı sıra, adli alandaki gelişmelerin de artmaya yönelik bir zemin bulduğunu söyledi. Bakan Gül, ziyaretiyle ilgili beklentilerini ise ''Çok verimli bir ziyaretin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Adli işbirliğinin artmasına, her iki ülke arasındaki sorunların giderilmesi ve işbirliğinin, diyaloğun artmasına yönelik önemli bir çalışma ziyareti olacak'' sözleriyle ifade etti. İki ülke arasında adli işbirliği konusunda mevcut sözleşmeler bulunduğuna işaret eden Bakan Gül, ''Hem eğitim alanında hem iki ülkenin hukuk alanındaki imkânları nelerdir, karşılıklı tecrübe paylaşımı imkânları nelerdir, bunları paylaşıyoruz. Sekiz hâkim ve savcımızın burada eğitim görmesi, hem Çin hukukunu tanıması, hem iki ülkeyi tanıması anlamında çok önemli bir kazanım ve bunu sürdürmeye devam edeceğiz'' diye konuştu. Çinli mevkidaşı Fu Zhenghua'yı gelecek yıl düzenlenecek İstanbul Uluslararası Hukuk Kurultayı'na davet ettiklerini dile getiren Bakan Gül, ''Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileriyle farklı konular bağlamında her yıl bir araya gelerek adli işbirliğimizi, konularımızı, hukuki sorunlarımızı masaya yatıracağız. Hem tecrübe paylaşımı hem iki ülkenin hukukunu karşılıklı olarak tanıma ve bu konudaki diyalogları artırma, hem akademik düzeyde hem yargı mensupları düzeyinde hem de iş adamları, yatırımcılar başta olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren tüm konularda adli işbirliğine ilişkin konularımız var. Bunları çok daha zenginleştirerek, karşılıklı diyalog, işbirliği ve tecrübe paylaşımı ile daha da artıracağız'' dedi. Adalet Bakanı Gül, Çin'deki temasları kapsamında Çin Yüksek Halk Mahkemesi Başkanı Zhou Qiang ve Yüksek Halk Savcılığı Başsavcısı Zhang Jun ile de görüşmelerde bulunacak.  
Türkiye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Çin'deki temasları esnasında bugün başkent Beijing'de iki ülkenin adalet bakanlıkları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine dair bir mutabakat zaptına imza atıldı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bugün Beijing'deki Asia Otel'de Çin Adalet Bakanı Fu Zhenghua ile bir araya geldi. görüşmenin ardından taraflar arasında iki ülkenin adalet bakanlıkları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine dair mutabakat zaptı imzalandı.

İmza töreninin ardından CRI mikrofonlarına konuşan Bakan Abdülhamit Gül, Çinli mevkidaşı Fu'nun geçtiğimiz ağustos ayında Türkiye'ye verimli bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Çin Adalet Bakanı Fu ile bugün yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Bakan Gül, ''Verimli bir toplantı yaptık, sorunlarımızı konuştuk, adli konulardaki işbirliği meselelerini, sorunları çözme, işbirliğini artırmaya yönelik tüm meseleleri açık bir şekilde konuştuk'' dedi.

Çin ile Türkiye arasındaki diyaloğun son dönemde iki devlet başkanının yakın diyalog ve işbirliği sayesinde arttığını ifade eden Gül, bu sayede ekonomik, ticari ve siyasi alanların yanı sıra, adli alandaki gelişmelerin de artmaya yönelik bir zemin bulduğunu söyledi.

Bakan Gül, ziyaretiyle ilgili beklentilerini ise ''Çok verimli bir ziyaretin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Adli işbirliğinin artmasına, her iki ülke arasındaki sorunların giderilmesi ve işbirliğinin, diyaloğun artmasına yönelik önemli bir çalışma ziyareti olacak'' sözleriyle ifade etti.

İki ülke arasında adli işbirliği konusunda mevcut sözleşmeler bulunduğuna işaret eden Bakan Gül, ''Hem eğitim alanında hem iki ülkenin hukuk alanındaki imkânları nelerdir, karşılıklı tecrübe paylaşımı imkânları nelerdir, bunları paylaşıyoruz. Sekiz hâkim ve savcımızın burada eğitim görmesi, hem Çin hukukunu tanıması, hem iki ülkeyi tanıması anlamında çok önemli bir kazanım ve bunu sürdürmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Çinli mevkidaşı Fu Zhenghua'yı gelecek yıl düzenlenecek İstanbul Uluslararası Hukuk Kurultayı'na davet ettiklerini dile getiren Bakan Gül, ''Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileriyle farklı konular bağlamında her yıl bir araya gelerek adli işbirliğimizi, konularımızı, hukuki sorunlarımızı masaya yatıracağız. Hem tecrübe paylaşımı hem iki ülkenin hukukunu karşılıklı olarak tanıma ve bu konudaki diyalogları artırma, hem akademik düzeyde hem yargı mensupları düzeyinde hem de iş adamları, yatırımcılar başta olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren tüm konularda adli işbirliğine ilişkin konularımız var. Bunları çok daha zenginleştirerek, karşılıklı diyalog, işbirliği ve tecrübe paylaşımı ile daha da artıracağız'' dedi.

Adalet Bakanı Gül, Çin'deki temasları kapsamında Çin Yüksek Halk Mahkemesi Başkanı Zhou Qiang ve Yüksek Halk Savcılığı Başsavcısı Zhang Jun ile de görüşmelerde bulunacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.