ÇİN İLE TÜRKİYE ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ GÖRÜŞTÜ

DÜNYA 19.06.2019 - 09:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4241+ kez okundu.
 

ÇİN İLE TÜRKİYE ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ GÖRÜŞTÜ

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz dün, Beijing'de bir araya geldi.
Wei Fenghe görüşmede, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ikili stratejik işbirliği ilişkilerinin istikrarlı şekilde geliştirildiğini belirtti. Wei, iki ordu arasındaki ilişkilerin de sorunsuz şekilde pekiştirildiğini ve iki hava kuvvetleri arasındaki yakın temaslar ile işbirliğinin muhafaza edildiğini belirtti. Çin'in Türkiye ile beraber iki ülkenin liderleri arasında daha önce varılan önemli anlaşmaları kararlılıkla hayata geçirmeye hazır olduğunun altını çizen Wei, ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda karşılıklı destek sağlamayı temenni ettiklerini kaydetti. Wei, Türkiye'yle birlikte ayrıca, her alanı kapsayan temasları pekiştirmeyi, somut işbirliğini derinleştirmeyi ve iki ordu arasındaki işbirliği ilişkilerini sürekli ilerletmeyi arzuladıklarını ifade etti. Hasan Küçükakyüz ise, iki ülkenin orduları arasındaki işbirliğini yeni bir düzeye taşımak için her alanı kapsayan temas ve işbirliğini pekiştirmeye hazır olduklarını vurguladı.  
Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz dün, Beijing'de bir araya geldi.

Wei Fenghe görüşmede, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ikili stratejik işbirliği ilişkilerinin istikrarlı şekilde geliştirildiğini belirtti. Wei, iki ordu arasındaki ilişkilerin de sorunsuz şekilde pekiştirildiğini ve iki hava kuvvetleri arasındaki yakın temaslar ile işbirliğinin muhafaza edildiğini belirtti.

Çin'in Türkiye ile beraber iki ülkenin liderleri arasında daha önce varılan önemli anlaşmaları kararlılıkla hayata geçirmeye hazır olduğunun altını çizen Wei, ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda karşılıklı destek sağlamayı temenni ettiklerini kaydetti.

Wei, Türkiye'yle birlikte ayrıca, her alanı kapsayan temasları pekiştirmeyi, somut işbirliğini derinleştirmeyi ve iki ordu arasındaki işbirliği ilişkilerini sürekli ilerletmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Hasan Küçükakyüz ise, iki ülkenin orduları arasındaki işbirliğini yeni bir düzeye taşımak için her alanı kapsayan temas ve işbirliğini pekiştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.