ÇİN’İN 2. İNTERNET MAHKEMESİ PEKİN DE AÇILDI

DÜNYA 10.09.2018 - 10:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3797+ kez okundu.
 

ÇİN’İN 2. İNTERNET MAHKEMESİ PEKİN DE AÇILDI

Yetkililerin, çevrim içi iş görüşmelerini, kişisel bilgileri ve fikri mülkiyeti koruma önlemlerini artırmaları sonucunda Çin'in ikinci internet mahkemesi Pekin'de 9 Eylül Pazar günü açıldı.
Pekin İnternet Mahkemesi, Pekin'de birinci derece halk mahkemesi tarafından görülmesi gereken internet ile ilgili bazı tip davalara bakacak. Yetkililerin, çevrim içi iş görüşmelerini, kişisel bilgileri ve fikri mülkiyeti koruma önlemlerini artırmaları sonucunda Çin'in ikinci internet mahkemesi Pekin'de 9 Eylül Pazar günü açıldı Online alışveriş, hizmet sözleşmeleri, borç-alacak, telif hakkı, tanım alanına ilişkin ihtilaflar tipik dava konuları arasında.     Pekin Yüksek Halk Mahkemesi Başkan Yardımcısı An Fengde, internet ile ilgili dava sayısının son birkaç yıl içinde hızla arttığını söyledi. Bu yılın ilk sekiz ayında Kent mahkemelerinin bu türden 37.631 davaya bakmak durumunda kaldığını ve bu rakamın bir önceki yılın aynı dönemine göre %24,4 oranında bir artış ifade ettiğini ekledi.   An, yeni mahkemenin dijital varlıkların, fikri mülkiyetin, kişisel bilginin ve ticari sırların çevrim içi korunmasını güçlendireceğini ve bunun da başarılı, düzenli ve güvenli bir siber alem kurma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.     İnternet Mahkemesi Başkanı Zhang Wen, Zhongguancun Fengtai Science Park'ta yerleşecek olan mahkemenin her biri 10 yıllık deneyime sahip 38 yargıç olacağını söyledi. Mahkeme, dijital dava platformu sayesinde günün 24 saati açık olacak.      Her bir davada adli muamelat -dava dosyasının açılmasından arabuluculuğa, duruşmaya ve karar aşamasına kadar- çevrim içi ulaşılabilir olacak. Temyiz başvuruları için ya aracı bir mahkemeye ya da fikri mülkiyet mahkemesi gibi özel bir mahkemeye başvurulacak.     Zhang "İnsanlar için dava ikamesini kolaylaştırır, mahkemenin etkinliğini desteklerken aynı zamanda tarafsızlığı ve sistemin güvenliğini korumaya uğraşıyoruz" dedi.    İnternet mahkemeleri, Çin'in büyük ve sürekli büyümekte olan online faaliyetlerine getirilen bir yanıttır.    China İnternet Network Information Center (Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Çin'de 802 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bunların %71 kadarı aynı zamanda internetten alışveriş yapıyor. Bu çevrim içi perakende satışların değeri, 2018'in ilk altı ayında 594 milyar dolara ulaşmış bulunuyor.   Ülkenin ilk internet mahkemesi, Ağustos 2017'de, Hangzhou e-ticaret merkezinde açılmıştı. Mahkeme, ilk faaliyet yılı içinde takriben 12.000 davaya bakmış ve bunların 10.600 kadarını sonuca bağlamıştı. Bu veriler Yüce Halk Mahkemesi tarafından geçen hafta internet mahkemelerine ilişkin mevzuat ve kurallar açıklandığı sırada verilmişti.   Öte yandan aynı vesileyle üçüncü internet mahkemesinin de bu ay Çin'in güney kenti Guangzhou'da açılacağı duyuruldu.
Yetkililerin, çevrim içi iş görüşmelerini, kişisel bilgileri ve fikri mülkiyeti koruma önlemlerini artırmaları sonucunda Çin'in ikinci internet mahkemesi Pekin'de 9 Eylül Pazar günü açıldı.

Pekin İnternet Mahkemesi, Pekin'de birinci derece halk mahkemesi tarafından görülmesi gereken internet ile ilgili bazı tip davalara bakacak. Yetkililerin, çevrim içi iş görüşmelerini, kişisel bilgileri ve fikri mülkiyeti koruma önlemlerini artırmaları sonucunda Çin'in ikinci internet mahkemesi Pekin'de 9 Eylül Pazar günü açıldı Online alışveriş, hizmet sözleşmeleri, borç-alacak, telif hakkı, tanım alanına ilişkin ihtilaflar tipik dava konuları arasında.  
 
Pekin Yüksek Halk Mahkemesi Başkan Yardımcısı An Fengde, internet ile ilgili dava sayısının son birkaç yıl içinde hızla arttığını söyledi. Bu yılın ilk sekiz ayında Kent mahkemelerinin bu türden 37.631 davaya bakmak durumunda kaldığını ve bu rakamın bir önceki yılın aynı dönemine göre %24,4 oranında bir artış ifade ettiğini ekledi.
 
An, yeni mahkemenin dijital varlıkların, fikri mülkiyetin, kişisel bilginin ve ticari sırların çevrim içi korunmasını güçlendireceğini ve bunun da başarılı, düzenli ve güvenli bir siber alem kurma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.  
 
İnternet Mahkemesi Başkanı Zhang Wen, Zhongguancun Fengtai Science Park'ta yerleşecek olan mahkemenin her biri 10 yıllık deneyime sahip 38 yargıç olacağını söyledi. Mahkeme, dijital dava platformu sayesinde günün 24 saati açık olacak.   
 
Her bir davada adli muamelat -dava dosyasının açılmasından arabuluculuğa, duruşmaya ve karar aşamasına kadar- çevrim içi ulaşılabilir olacak. Temyiz başvuruları için ya aracı bir mahkemeye ya da fikri mülkiyet mahkemesi gibi özel bir mahkemeye başvurulacak.  
 
Zhang "İnsanlar için dava ikamesini kolaylaştırır, mahkemenin etkinliğini desteklerken aynı zamanda tarafsızlığı ve sistemin güvenliğini korumaya uğraşıyoruz" dedi. 
 
İnternet mahkemeleri, Çin'in büyük ve sürekli büyümekte olan online faaliyetlerine getirilen bir yanıttır. 
 
China İnternet Network Information Center (Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Çin'de 802 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bunların %71 kadarı aynı zamanda internetten alışveriş yapıyor. Bu çevrim içi perakende satışların değeri, 2018'in ilk altı ayında 594 milyar dolara ulaşmış bulunuyor.
 
Ülkenin ilk internet mahkemesi, Ağustos 2017'de, Hangzhou e-ticaret merkezinde açılmıştı. Mahkeme, ilk faaliyet yılı içinde takriben 12.000 davaya bakmış ve bunların 10.600 kadarını sonuca bağlamıştı. Bu veriler Yüce Halk Mahkemesi tarafından geçen hafta internet mahkemelerine ilişkin mevzuat ve kurallar açıklandığı sırada verilmişti.
 
Öte yandan aynı vesileyle üçüncü internet mahkemesinin de bu ay Çin'in güney kenti Guangzhou'da açılacağı duyuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.