ÇİN'İN DİJİTAL EKONOMİSİNDE YENİ TRENDLER

TEKNOLOJİ 13.10.2020 - 11:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2636+ kez okundu.
 

ÇİN'İN DİJİTAL EKONOMİSİNDE YENİ TRENDLER

3-çevirimiçi hizmette yeni modeller ortaya çıkıyor. Üretim, lojistik, perakende, eğitim, tıbbi bakım ve kentsel yönetişim alanlarında büyük veri ve yapay zeka gibi gelişen teknolojiler kullanılıyor.
Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun yayınladığı Dijital Ekonominin Yüz Uygulama Senaryosu Raporu'nda, Çin'in dijital ekonomisinin yeşil ve hızlı geliştiği ve büyük bir kalkınma potansiyeline sahip olduğuna işaret edildi. Komisyonun genel sekreter yardımcısı Wu Hao, şu an Çin'in dijital ekonomisinin dört gelişme trendine sahip olduğunu açıkladı: 1- Çevirimiçi hizmette yeni modeller ortaya çıkıyor. Üretim, lojistik, perakende, eğitim, tıbbi bakım ve kentsel yönetişim alanlarında büyük veri ve yapay zeka gibi gelişen teknolojiler kullanılıyor. Alınan verilere göre, 2019'da Çin'in e-ticaret hizmet platformu işlem hacmi 34,81 trilyon RMB'ye (4,97 trilyon ABD Doları) ulaştı. 2011-2019 yıllarında bu sayı yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 20'yi aştı. 2- Endüstrilerin dijital dönüşümü hızlandırılıyor ve reel ekonomilerin yeni ivmesi güçlendiriliyor. Yeni koronavirüs (COVID-19) salgını işletmelerin dijital dönüşümünü kaçınızlmaz hale getiriyor ve üretim, yönetim ve hizmet gibi süreçlerin yeniden yapılanmasını teşvik ediyor. 3- Yeni bireysel ekonomi hızla gelişiyor. Giderek daha fazla serbest meslek tasarım, üretim, pazarlama ve hizmeti internet üzerinde hayata geçiriyor. Alınan verilere göre, 2019'da sosyal e-ticarette çalışanların sayısı 48 milyona aştı. 4- Paylaşım ekonomisinin yeni biçimleri ortaya çıkıyor. Paylaşımlı yaşam uygulama senaryoları hızla yayılıyor. Endüstriyel zincirdeki şirketler dijital bir ekosistem oluşturuyor. İnternet veri hizmeti geliri bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 arttı.  
3-çevirimiçi hizmette yeni modeller ortaya çıkıyor. Üretim, lojistik, perakende, eğitim, tıbbi bakım ve kentsel yönetişim alanlarında büyük veri ve yapay zeka gibi gelişen teknolojiler kullanılıyor.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun yayınladığı Dijital Ekonominin Yüz Uygulama Senaryosu Raporu'nda, Çin'in dijital ekonomisinin yeşil ve hızlı geliştiği ve büyük bir kalkınma potansiyeline sahip olduğuna işaret edildi.

Komisyonun genel sekreter yardımcısı Wu Hao, şu an Çin'in dijital ekonomisinin dört gelişme trendine sahip olduğunu açıkladı:

1- Çevirimiçi hizmette yeni modeller ortaya çıkıyor. Üretim, lojistik, perakende, eğitim, tıbbi bakım ve kentsel yönetişim alanlarında büyük veri ve yapay zeka gibi gelişen teknolojiler kullanılıyor. Alınan verilere göre, 2019'da Çin'in e-ticaret hizmet platformu işlem hacmi 34,81 trilyon RMB'ye (4,97 trilyon ABD Doları) ulaştı. 2011-2019 yıllarında bu sayı yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 20'yi aştı.

2- Endüstrilerin dijital dönüşümü hızlandırılıyor ve reel ekonomilerin yeni ivmesi güçlendiriliyor. Yeni koronavirüs (COVID-19) salgını işletmelerin dijital dönüşümünü kaçınızlmaz hale getiriyor ve üretim, yönetim ve hizmet gibi süreçlerin yeniden yapılanmasını teşvik ediyor.

3- Yeni bireysel ekonomi hızla gelişiyor. Giderek daha fazla serbest meslek tasarım, üretim, pazarlama ve hizmeti internet üzerinde hayata geçiriyor. Alınan verilere göre, 2019'da sosyal e-ticarette çalışanların sayısı 48 milyona aştı.

4- Paylaşım ekonomisinin yeni biçimleri ortaya çıkıyor. Paylaşımlı yaşam uygulama senaryoları hızla yayılıyor. Endüstriyel zincirdeki şirketler dijital bir ekosistem oluşturuyor. İnternet veri hizmeti geliri bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 arttı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.