ÇİN MEDYA GURUBU’NDA YENİLİKÇİ ATILIM

DÜNYA 11.09.2018 - 11:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3619+ kez okundu.
 

ÇİN MEDYA GURUBU’NDA YENİLİKÇİ ATILIM

Çin Medya Grubu, "ÇKP ve Devlet Kuruluşlarındaki Reformları Derinleştirme Planı" uyarınca Mart ayında kuruldu ve 19 Nisan'da resmen bu isimle faaliyete başladı.
CCTV (Çin Merkez Televizyonu), CNR (Çin Ulusal Radyosu) ve CRI (Çin Uluslararası Radyosu) tarafından oluşturulan Çin Medya Grubu, geçen birkaç ay içinde inovasyona dayalı gelişmelerle iletişim yeteneklerini, etkilerini ve güvenilirliğini büyük ölçüde yükseltti. Birleşik medyanın yeni çağı Çin Medya Grubu'nu oluşturan CCTV, CNR ve CRI sunucuları ilk kez Bo'ao Asya Forumu'nda işbirliği yaparak, birlikte canlı yayın gerçekleştirdi. Daha sonra Haziran ayında Qingdao'da yapılan Shanghai İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde de bu işbirliği sürdürüldü. Bununla beraber, Çin Medya Grubu, medyanın entegre geliştirilmesi konusundaki adımlarını hızlandırdı. İlk kez 22 Nisan'da düzenlenen Dijital Çin İnşası Zirvesi'nde, grubun en yeni internet teknolojileri ve dijital gelişmelerden yararlanarak, yeni medya platformu inşasında kaydettiği son çalışmalar ve atılım sonuçları sergilendi. Dikkat çekici başarılar Çin Medya Grubu için piyasa araştırmaları yapan CITVC isimli şirket ile ülkenin e-ticaret devi Alibaba arasında Nisan ayında teknolojik işbirliği sözleşmesi imzalandı. Sözleşme uyarınca iki taraf, bulut teknolojisi, büyük data, mobil uygulamalar ve bilişim platformu inşası gibi alanlarda işbirliği yapmaya başladı. Bunu yanı sıra, CITVC ile Çin'in en büyük GSM operatörlerinden China Mobile arasında 31 Temmuz'da, 5G teknolojisinin geliştirilmesi ve 4K yüksek çözünürlüklü televizyon kanalların inşası gibi alanlarda kapsamlı işbirliği başlatıldı. Çin Medya Grubu, 1 Ağustos'ta ise Çin'in en önemli portallarından Sina.com ile sosyal medya alanını genişletme konusunda anlaşmaya vardı. "Büyük platform" büyük avantajlar getiriyor CCTV'nin izlenme oranı, ilk sekiz ayda gündüz kuşağında yüzde 33,31'e, prime time kuşağında ise (19.00-23.00) yüzde 31,05'e ulaştı. CCTV, bu konuda diğer medya kuruluşlarını bir hayli geride bıraktı. CTR'nin 2018'in ikinci çeyreğine dair yayınladığı rapora göre, Çin Medya Grubu'na ait bütün platformlar listenin ilk sıralarında bulunuyor. Çin Medya Grubu'na ait Cbox isimli görüntü platformunun kullanıcı sayısı, 2018 Dünya Kupası sırasında ilk günde 9 milyonu aştı. CCTV.com'da yılın başından bu yana yayınlanan güncel konularla ilgili kısa video haberler de en çok izlenen program haline geldi. Şu ana kadar yayınlanan 35 video haberin izlenme sayısı 2 milyar 300 milyonu geçti.  
Çin Medya Grubu, "ÇKP ve Devlet Kuruluşlarındaki Reformları Derinleştirme Planı" uyarınca Mart ayında kuruldu ve 19 Nisan'da resmen bu isimle faaliyete başladı.

CCTV (Çin Merkez Televizyonu), CNR (Çin Ulusal Radyosu) ve CRI (Çin Uluslararası Radyosu) tarafından oluşturulan Çin Medya Grubu, geçen birkaç ay içinde inovasyona dayalı gelişmelerle iletişim yeteneklerini, etkilerini ve güvenilirliğini büyük ölçüde yükseltti.

Birleşik medyanın yeni çağı

Çin Medya Grubu'nu oluşturan CCTV, CNR ve CRI sunucuları ilk kez Bo'ao Asya Forumu'nda işbirliği yaparak, birlikte canlı yayın gerçekleştirdi. Daha sonra Haziran ayında Qingdao'da yapılan Shanghai İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde de bu işbirliği sürdürüldü.

Bununla beraber, Çin Medya Grubu, medyanın entegre geliştirilmesi konusundaki adımlarını hızlandırdı. İlk kez 22 Nisan'da düzenlenen Dijital Çin İnşası Zirvesi'nde, grubun en yeni internet teknolojileri ve dijital gelişmelerden yararlanarak, yeni medya platformu inşasında kaydettiği son çalışmalar ve atılım sonuçları sergilendi.

Dikkat çekici başarılar

Çin Medya Grubu için piyasa araştırmaları yapan CITVC isimli şirket ile ülkenin e-ticaret devi Alibaba arasında Nisan ayında teknolojik işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme uyarınca iki taraf, bulut teknolojisi, büyük data, mobil uygulamalar ve bilişim platformu inşası gibi alanlarda işbirliği yapmaya başladı.

Bunu yanı sıra, CITVC ile Çin'in en büyük GSM operatörlerinden China Mobile arasında 31 Temmuz'da, 5G teknolojisinin geliştirilmesi ve 4K yüksek çözünürlüklü televizyon kanalların inşası gibi alanlarda kapsamlı işbirliği başlatıldı.

Çin Medya Grubu, 1 Ağustos'ta ise Çin'in en önemli portallarından Sina.com ile sosyal medya alanını genişletme konusunda anlaşmaya vardı.

"Büyük platform" büyük avantajlar getiriyor

CCTV'nin izlenme oranı, ilk sekiz ayda gündüz kuşağında yüzde 33,31'e, prime time kuşağında ise (19.00-23.00) yüzde 31,05'e ulaştı. CCTV, bu konuda diğer medya kuruluşlarını bir hayli geride bıraktı.

CTR'nin 2018'in ikinci çeyreğine dair yayınladığı rapora göre, Çin Medya Grubu'na ait bütün platformlar listenin ilk sıralarında bulunuyor.

Çin Medya Grubu'na ait Cbox isimli görüntü platformunun kullanıcı sayısı, 2018 Dünya Kupası sırasında ilk günde 9 milyonu aştı.

CCTV.com'da yılın başından bu yana yayınlanan güncel konularla ilgili kısa video haberler de en çok izlenen program haline geldi. Şu ana kadar yayınlanan 35 video haberin izlenme sayısı 2 milyar 300 milyonu geçti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.