ÇİN ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ DAVRANIŞ KURALLARI KOYDU

EĞİTİM 18.11.2018 - 11:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2966+ kez okundu.
 

ÇİN ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ DAVRANIŞ KURALLARI KOYDU

Eğitim Bakanlığı'nın 16 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin eğitimciler/öğretmenler için üç adet "10 konuda davranış kuralı" saptadığını duyurdu
Eğitim Bakanlığı'nın 16 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin eğitimciler/öğretmenler için üç adet "10 konuda davranış kuralı" saptadığını duyurdu.   Kurallar, eğitimcinin çalışmakta olduğu eğitim kurumunun tipine göre, yani anaokulu, ilkokul, orta öğretim ve yüksek öğretim gibi düzeylerdeki kurumlara göre farklılaşıyor.   Söz konusu kurallar anaokulu öğretmenlerinin ilkokul konularını okul öncesi çocuklara öğretmelerini ve ilkokul veya orta öğretim eğitimcilerinin ücretli özel ders vermelerini yasaklıyor.    Yüksekokul ve üniversite öğretim üyeleri için ise kurallar, akademik dürüstlüğün altını çiziyor ve intihali kesinlikle yasaklıyor.   Bakanlık oluşturulan kuralların ihlali konusunda sıfır tolerans önerdiği gibi, olası ihlal durumlarında ihlal edenin eğitimcilikten alıkonulmasını ve ihlalin gerçekten yapılmış olması halinde de ilgilini kara listeye alınmasını öngörüyor.  
Eğitim Bakanlığı'nın 16 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin eğitimciler/öğretmenler için üç adet "10 konuda davranış kuralı" saptadığını duyurdu

Eğitim Bakanlığı'nın 16 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin eğitimciler/öğretmenler için üç adet "10 konuda davranış kuralı" saptadığını duyurdu.
 
Kurallar, eğitimcinin çalışmakta olduğu eğitim kurumunun tipine göre, yani anaokulu, ilkokul, orta öğretim ve yüksek öğretim gibi düzeylerdeki kurumlara göre farklılaşıyor.
 
Söz konusu kurallar anaokulu öğretmenlerinin ilkokul konularını okul öncesi çocuklara öğretmelerini ve ilkokul veya orta öğretim eğitimcilerinin ücretli özel ders vermelerini yasaklıyor. 
 
Yüksekokul ve üniversite öğretim üyeleri için ise kurallar, akademik dürüstlüğün altını çiziyor ve intihali kesinlikle yasaklıyor.
 
Bakanlık oluşturulan kuralların ihlali konusunda sıfır tolerans önerdiği gibi, olası ihlal durumlarında ihlal edenin eğitimcilikten alıkonulmasını ve ihlalin gerçekten yapılmış olması halinde de ilgilini kara listeye alınmasını öngörüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.