ÇİN ORTA VE DOĞU AVRUPA YEREL İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

DÜNYA 21.10.2018 - 16:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2893+ kez okundu.
 

ÇİN ORTA VE DOĞU AVRUPA YEREL İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

4. Çin-Orta ve Doğu Avrupa Yerel Yöneticiler Toplantısı dün Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlendi.
Çin Başbakanı Li Keqiang toplantıya gönderdiği tebrik mesajında, yerel işbirliğinin Çin-Orta ve Doğu Avrupa ilişkilerinin güçlü bir desteği ve "16+1 işbirliği"nin de önemli bir parçası olduğunu belirtti. Bu senenin Çin'de reform ve dışa açılma politikası başlatılmasının 40. yıldönümü olduğuna işaret eden Li, yerel yönetimlerin yeni tur dışa açılma uygulamasında daha büyük rol üstlenmesini eskiden olduğu gibi gelecekte de destekleyeceklerini ifade etti. Toplantıya katılan Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Cao Jianming ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle yerel işbirliği konumunu sürekli yükseltmeye, işbirliği alanlarını genişletmeye, işbirliğinin halk temelini sağlamlaştırmaya, "16+1 işbirliği"nin seviyesini yükseltmeye ve Çin-Avrupa ilişkilerinin gelişimine yeni bir dinamizm katmaya hazır olduğunu dile getirdi. Toplantıda yayınlanan "Sofya Mutabakatı" belgesinde, Kuşak ve Yol inisiyatifinin yerel işbirliğine önemli fırsatlar sağladığı vurgulandı. Yerel işbirliğinin "16+1 işbirliği"nin önemli bir parçası olduğu vurgulanan belgede, 2018 yılının "16+1 Yerel İşbirliği Yılı" olarak belirlenmesinin takdirle değerlendirildiği kaydedildi. Belgede ayrıca, Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasında KOBİ'ler, yatırım, turizm, çevre koruma gibi alanlardaki işbirliğinin güçlendirileceğinin altı çizildi.  
4. Çin-Orta ve Doğu Avrupa Yerel Yöneticiler Toplantısı dün Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlendi.

Çin Başbakanı Li Keqiang toplantıya gönderdiği tebrik mesajında, yerel işbirliğinin Çin-Orta ve Doğu Avrupa ilişkilerinin güçlü bir desteği ve
"16
1 işbirliği"nin de önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Bu senenin Çin'de reform ve dışa açılma politikası başlatılmasının 40. yıldönümü olduğuna işaret eden Li, yerel yönetimlerin yeni tur dışa açılma uygulamasında daha büyük rol üstlenmesini eskiden olduğu gibi gelecekte de destekleyeceklerini ifade etti.

Toplantıya katılan Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Cao Jianming ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle yerel işbirliği konumunu sürekli yükseltmeye, işbirliği alanlarını genişletmeye, işbirliğinin halk temelini sağlamlaştırmaya, "161 işbirliği"nin seviyesini yükseltmeye ve Çin-Avrupa ilişkilerinin gelişimine yeni bir dinamizm katmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Toplantıda yayınlanan "Sofya Mutabakatı" belgesinde, Kuşak ve Yol inisiyatifinin yerel işbirliğine önemli fırsatlar sağladığı vurgulandı.

Yerel işbirliğinin "161 işbirliği"nin önemli bir parçası olduğu vurgulanan belgede, 2018 yılının "161 Yerel İşbirliği Yılı" olarak belirlenmesinin takdirle değerlendirildiği kaydedildi.

Belgede ayrıca, Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasında KOBİ'ler, yatırım, turizm, çevre koruma gibi alanlardaki işbirliğinin güçlendirileceğinin altı çizildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.