ÇİN, RCEP ANLAŞMASI HAZIRLIKLARINI HIZ VERDİ

DÜNYA 15.01.2021 - 12:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4129+ kez okundu.
 

ÇİN, RCEP ANLAŞMASI HAZIRLIKLARINI HIZ VERDİ

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kasım ayında imzalanan RCEP anlaşmasıyla ilgili prosedürün yürütülmesi hakkındaki son gelişmeler duyuruldu.
Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) anlaşmasının imzalanmasından sonra, Çin’de geçen aralık itibarıyla onay prosedürünün başlatıldığını ve şu an her şeyin yolunda olduğunu belirtti. Sözcü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu an ilgili hazırlık çalışmaları istikrarlı şekilde ilerletiliyor. Birinci olarak, RCEP anlaşması yürürlüğe girdikten sonra Çin’in gümrük tarifesini azaltma yükümlülüklerini yerine getirmesi amacıyla gümrük tarifesini yenileme çalışmaları devam ederken, menşei kurallarının uygulanması için hazırlıklar yapılıyor.  İkinci olarak, anlaşmada belirlenen dışa açılma önlemlerinin, kuralların ve yükümlülüklerin kapsamlı bir şekilde uygulanması amacıyla ilgili birimler anlaşmada yer alan yükümlülükler hakkında bir liste oluşturdu.  Üçüncü olarak da ilgili sektörlerdeki işletmelerin kuralları kapsamlı bir şekilde öğrenmesine yardımcı olmak amacıyla yerel yönetimlerin eğitim çalışmaları güçlendirildi. Çin’de onay prosedürü ve hazırlık çalışmalarının altı ay içinde tamamlanması bekleniyor.”  
Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kasım ayında imzalanan RCEP anlaşmasıyla ilgili prosedürün yürütülmesi hakkındaki son gelişmeler duyuruldu.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) anlaşmasının imzalanmasından sonra, Çin’de geçen aralık itibarıyla onay prosedürünün başlatıldığını ve şu an her şeyin yolunda olduğunu belirtti. Sözcü konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu an ilgili hazırlık çalışmaları istikrarlı şekilde ilerletiliyor. Birinci olarak, RCEP anlaşması yürürlüğe girdikten sonra Çin’in gümrük tarifesini azaltma yükümlülüklerini yerine getirmesi amacıyla gümrük tarifesini yenileme çalışmaları devam ederken, menşei kurallarının uygulanması için hazırlıklar yapılıyor. 
İkinci olarak, anlaşmada belirlenen dışa açılma önlemlerinin, kuralların ve yükümlülüklerin kapsamlı bir şekilde uygulanması amacıyla ilgili birimler anlaşmada yer alan yükümlülükler hakkında bir liste oluşturdu. 
Üçüncü olarak da ilgili sektörlerdeki işletmelerin kuralları kapsamlı bir şekilde öğrenmesine yardımcı olmak amacıyla yerel yönetimlerin eğitim çalışmaları güçlendirildi. Çin’de onay prosedürü ve hazırlık çalışmalarının altı ay içinde tamamlanması bekleniyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.