Çin: SURİYE SORUNUNDA DİPLOMATİK ÇABALAR ARTMALI

DÜNYA 08.09.2018 - 15:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4180+ kez okundu.
 

Çin: SURİYE SORUNUNDA DİPLOMATİK ÇABALAR ARTMALI

Çin: Suriye sorununda diplomatik çabalar artmalı Çin'in BM Daimi Temsilcisi Ma Zhaoxu, Suriye krizinde diplomatik çabaların artırılması, sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi.
BM Güvenlik Konseyi'nde dün Suriye konulu oturum düzenlendi. Ma Zhaoxu, yaptığı konuşmada, Suriye sorununa dair siyasi çözüm sürecinin yavaşladığına işaret ederek, terör faaliyetlerinin ise hareket kazandığını ve başta İdlib olmak üzere bazı bölgelerdeki gerginliğin arttığını söyledi. Ma Zhaoxu, mevcut durumla ilgili olarak, "Çin, ilgili tüm tarafları diplomatik çabaları ilerletmeye, sorunları diyalogla çözmeye ve gerilimi azaltmaya çağırıyor" dedi. Çinli temsilci, uluslararası toplumun da çabalarını bütünleştirerek, terörizmle kararlılıkla savaşmayı sürdürmesi ve şu ana dek elde edilen kazanımları sağlamlaştırması gerektiğini ifade etti. Ma Zhaoxu, masum sivillerin can güvenliğinin korunması gerektiğini de vurguladı. Ma, ayrıca ilgili tarafların Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeleri, askerî yöntemlere başvurmamaları gerektiğini söyledi. Çin'in başından beri Suriye sorununun siyasi yollardan çözülmesini desteklediğine işaret eden Ma, bunun barış ve istikrar için tek yol olduğunu belirtti. Ma Zhaoxu, uluslararası topluma bu konuda BM'nin öncü rolüne ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre barış görüşmelerini yeniden başlatmak için harcadığı çabalara destek verme çağrısında bulundu. Çinli temsilci, uluslararası toplumun insani yardımları güçlendirmesinin, yardıma muhtaç tüm bölgelere dostluk elini uzatmasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Çin: Suriye sorununda diplomatik çabalar artmalı Çin'in BM Daimi Temsilcisi Ma Zhaoxu, Suriye krizinde diplomatik çabaların artırılması, sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nde dün Suriye konulu oturum düzenlendi. Ma Zhaoxu, yaptığı konuşmada, Suriye sorununa dair siyasi çözüm sürecinin yavaşladığına işaret ederek, terör faaliyetlerinin ise hareket kazandığını ve başta İdlib olmak üzere bazı bölgelerdeki gerginliğin arttığını söyledi.

Ma Zhaoxu, mevcut durumla ilgili olarak, "Çin, ilgili tüm tarafları diplomatik çabaları ilerletmeye, sorunları diyalogla çözmeye ve gerilimi azaltmaya çağırıyor" dedi. Çinli temsilci, uluslararası toplumun da çabalarını bütünleştirerek, terörizmle kararlılıkla savaşmayı sürdürmesi ve şu ana dek elde edilen kazanımları sağlamlaştırması gerektiğini ifade etti.

Ma Zhaoxu, masum sivillerin can güvenliğinin korunması gerektiğini de vurguladı. Ma, ayrıca ilgili tarafların Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeleri, askerî yöntemlere başvurmamaları gerektiğini söyledi.

Çin'in başından beri Suriye sorununun siyasi yollardan çözülmesini desteklediğine işaret eden Ma, bunun barış ve istikrar için tek yol olduğunu belirtti. Ma Zhaoxu, uluslararası topluma bu konuda BM'nin öncü rolüne ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre barış görüşmelerini yeniden başlatmak için harcadığı çabalara destek verme çağrısında bulundu.

Çinli temsilci, uluslararası toplumun insani yardımları güçlendirmesinin, yardıma muhtaç tüm bölgelere dostluk elini uzatmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.