ÇİN; TİCARET SAVAŞI HEM KENDİNE HEM BAŞKASINA ZARAR VERİR

DÜNYA 14.09.2018 - 14:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3246+ kez okundu.
 

ÇİN; TİCARET SAVAŞI HEM KENDİNE HEM BAŞKASINA ZARAR VERİR

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, ticaret savaşının sorunu çözemeyeceğini, hem başkalarına hem de kendisine zarar vereceğini söyledi.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, bugünkü olağan basın toplantısında bir kez daha Çin ile ABD arasındaki ticaret sürtüşmesine değinerek, ticaret savaşının sorunu çözemeyeceğini, hem başkalarına hem de kendisine zarar vereceğini söyledi. ABD tarafı, ticaret savaşının kendisine getirdiği zararın az olduğu ve Çin'in daha büyük baskıya karşı karşıya bulunduğu iddiasında bulunuyor. Çinli sözcü, bu konuyla ilgili bir soruyu verdiği yanıtta, ABD yönetiminin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürünlere ek vergi uygulamasıyla ilgili olarak düzenlediği oturumu hatırlattı. Oturuma katılan pek çok temsilci, ek vergilerin ABD işletmelerine zarar vereceği, hatta ilgili sektörlerde yıkıma neden olacağı uyarısında bulundu. ABD Ticaret Odası'nın yazılı açıklamasında ek vergilerin ülkedeki tüketiciler, işçiler, şirketler ve ulusal ekonomiye büyük zarar vereceğine dikkat çekildi. Çin-ABD Ticaret Odası ve Shanghai-ABD Ticaret Odası tarafından yayımlanan rapora göre, Çin'deki Amerikan şirketlerinin üçte ikisi, Trump'ın 50 milyar dolar tutarındaki Çin ürünlerine uyguladığı ek vergilerin Çin'deki işlemlerini etkilediği görüşünde. Şirketlerin yüzde 70'inin, yakında uygulanması planlanan yeni ek vergilerden olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ABD yönetiminin iş dünyası ve tüketicilerin güçlü çağrısını, aynı zamanda uluslararası toplumun çok taraflılık ve serbest ticareti koruma iradesini ciddiye alarak, mantıklı davranmasını beklediklerini söyledi. Sözcü, bugün açıklanan ulusal ekonomi rakamlarını hatırlatarak, Çin ekonomisinde istikrarın korunduğunun altını çizdi
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, ticaret savaşının sorunu çözemeyeceğini, hem başkalarına hem de kendisine zarar vereceğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, bugünkü olağan basın toplantısında bir kez daha Çin ile ABD arasındaki ticaret sürtüşmesine değinerek, ticaret savaşının sorunu çözemeyeceğini, hem başkalarına hem de kendisine zarar vereceğini söyledi.

ABD tarafı, ticaret savaşının kendisine getirdiği zararın az olduğu ve Çin'in daha büyük baskıya karşı karşıya bulunduğu iddiasında bulunuyor.

Çinli sözcü, bu konuyla ilgili bir soruyu verdiği yanıtta, ABD yönetiminin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürünlere ek vergi uygulamasıyla ilgili olarak düzenlediği oturumu hatırlattı.

Oturuma katılan pek çok temsilci, ek vergilerin ABD işletmelerine zarar vereceği, hatta ilgili sektörlerde yıkıma neden olacağı uyarısında bulundu. ABD Ticaret Odası'nın yazılı açıklamasında ek vergilerin ülkedeki tüketiciler, işçiler, şirketler ve ulusal ekonomiye büyük zarar vereceğine dikkat çekildi.

Çin-ABD Ticaret Odası ve Shanghai-ABD Ticaret Odası tarafından yayımlanan rapora göre, Çin'deki Amerikan şirketlerinin üçte ikisi, Trump'ın 50 milyar dolar tutarındaki Çin ürünlerine uyguladığı ek vergilerin Çin'deki işlemlerini etkilediği görüşünde. Şirketlerin yüzde 70'inin, yakında uygulanması planlanan yeni ek vergilerden olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ABD yönetiminin iş dünyası ve tüketicilerin güçlü çağrısını, aynı zamanda uluslararası toplumun çok taraflılık ve serbest ticareti koruma iradesini ciddiye alarak, mantıklı davranmasını beklediklerini söyledi. Sözcü, bugün açıklanan ulusal ekonomi rakamlarını hatırlatarak, Çin ekonomisinde istikrarın korunduğunun altını çizdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.