ÇİN, TİCARİ SAVAŞTAN KORKMAZ

DÜNYA 03.04.2018 - 15:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4835+ kez okundu.
 

ÇİN, TİCARİ SAVAŞTAN KORKMAZ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, kim ısrarla ticari savaş başlatmak isterse, Çin'in de buna sonuna kadar karşılık vereceğini söyledi.
Geng bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin'in ticari savaş açmayacağını ve savaşı da istemediğini, ancak olası ticari bir savaştan da korkmayacağını belirtti. Geng, kim ısrarla bir ticari savaş başlatmayı isterse, Çin'in de buna sonuna kadar karşılık vereceğine işaret etti. Çin'in kendi yasal hak ve çıkarlarını savunmak için gereken her türlü önlemi alma konusunda yeterince kararlı ve kabiliyetli olduğunu vurgulayan Geng, ABD'nin elinde liste bulunduğu gibi Çin'in elinde de bir liste bulunduğunu ifade etti. Çin'in kapısının görüşmeye her zaman açık olduğunu hatırlatan Sözcü, ABD ile ekonomik ve ticari alanlardaki anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini kaydetti. Geng ayrıca, iki taraf arasındaki diyalogun ABD yasasına göre değil, uluslararası yasa ve ticaret kurallarına uygun olmasını beklediklerini dile getirdi.  
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, kim ısrarla ticari savaş başlatmak isterse, Çin'in de buna sonuna kadar karşılık vereceğini söyledi.

Geng bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin'in ticari savaş açmayacağını ve savaşı da istemediğini, ancak olası ticari bir savaştan da korkmayacağını belirtti.

Geng, kim ısrarla bir ticari savaş başlatmayı isterse, Çin'in de buna sonuna kadar karşılık vereceğine işaret etti.

Çin'in kendi yasal hak ve çıkarlarını savunmak için gereken her türlü önlemi alma konusunda yeterince kararlı ve kabiliyetli olduğunu vurgulayan Geng, ABD'nin elinde liste bulunduğu gibi Çin'in elinde de bir liste bulunduğunu ifade etti.

Çin'in kapısının görüşmeye her zaman açık olduğunu hatırlatan Sözcü, ABD ile ekonomik ve ticari alanlardaki anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini kaydetti.

Geng ayrıca, iki taraf arasındaki diyalogun ABD yasasına göre değil, uluslararası yasa ve ticaret kurallarına uygun olmasını beklediklerini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.