"ÇİN VE ABD TİCARİ SAVAŞ BAŞLATMAYACAK”

DÜNYA 20.05.2018 - 14:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3572+ kez okundu.
 

"ÇİN VE ABD TİCARİ SAVAŞ BAŞLATMAYACAK”

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Çin ve ABD'nin olumlu, somut, yapıcı ve zengin sonuçların elde edildiği görüşmeler sonucunda, anlaşamaya varıldığını kaydetti.
Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Çin ve ABD'nin olumlu, somut, yapıcı ve zengin sonuçların elde edildiği görüşmeler sonucunda, ticari savaşın başlatılmaması ve birbirlerine ek gümrük vergisi uygulamaktan vazgeçilmesi konularında anlaşamaya vardığını kaydetti. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in özel elçisi ve Çin heyetinin lideri olarak ABD ile kapsamlı ekonomik diyaloga katılan Liu He, dün ABD ziyaretini tamamlamadan önce söz konusu açıklamayı yaptı. Liu He; her iki tarafın da enerji, tarımsal ürün, sağlık, yüksek teknolojik ürün ve finans alanlarında ticari işbirliğini güçlendireceğini kaydetti. Liu He, bu işbirliğinin Çin ekonomisinin kaliteli büyümesi ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması anlamını taşırken, öte yandan ABD'nin Çin'le ticaret açığının azaltılmasına da yararlı ve bunun ortak kazançlı bir seçenek olduğunu belirtti. Kalabalık bir orta gelir nüfusuna sahip olan Çin'in dünyadaki en büyük piyasa haline geleceğine işaret eden Liu He, yüksek rekabet gücüne sahip olan Çin piyasasından daha fazla pay elde etmek isteyen ihracatçının da kendi ürün ve hizmetteki rekabet gücünü arttırması gerektiğini vurguladı. Liu He, Çin'in sadece ABD'den değil, dünyadaki bütün ülkelerden satın alım yapmaya hazır olduğunu hatırlattı. Liu He, iki taraf arasında fikir birliğine varılmasının sevindirici olduğunu, ancak ikili ticari ve ekonomik ilişkide yıllarca yaşanan yapısal sorunların çözülmesi için de zaman gerektiğine dikkat çekti.
Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Çin ve ABD'nin olumlu, somut, yapıcı ve zengin sonuçların elde edildiği görüşmeler sonucunda, anlaşamaya varıldığını kaydetti.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Çin ve ABD'nin olumlu, somut, yapıcı ve zengin sonuçların elde edildiği görüşmeler sonucunda, ticari savaşın başlatılmaması ve birbirlerine ek gümrük vergisi uygulamaktan vazgeçilmesi konularında anlaşamaya vardığını kaydetti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in özel elçisi ve Çin heyetinin lideri olarak ABD ile kapsamlı ekonomik diyaloga katılan Liu He, dün ABD ziyaretini tamamlamadan önce söz konusu açıklamayı yaptı.

Liu He; her iki tarafın da enerji, tarımsal ürün, sağlık, yüksek teknolojik ürün ve finans alanlarında ticari işbirliğini güçlendireceğini kaydetti.

Liu He, bu işbirliğinin Çin ekonomisinin kaliteli büyümesi ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması anlamını taşırken, öte yandan ABD'nin Çin'le ticaret açığının azaltılmasına da yararlı ve bunun ortak kazançlı bir seçenek olduğunu belirtti.

Kalabalık bir orta gelir nüfusuna sahip olan Çin'in dünyadaki en büyük piyasa haline geleceğine işaret eden Liu He, yüksek rekabet gücüne sahip olan Çin piyasasından daha fazla pay elde etmek isteyen ihracatçının da kendi ürün ve hizmetteki rekabet gücünü arttırması gerektiğini vurguladı. Liu He, Çin'in sadece ABD'den değil, dünyadaki bütün ülkelerden satın alım yapmaya hazır olduğunu hatırlattı.

Liu He, iki taraf arasında fikir birliğine varılmasının sevindirici olduğunu, ancak ikili ticari ve ekonomik ilişkide yıllarca yaşanan yapısal sorunların çözülmesi için de zaman gerektiğine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.