ÇİN VE TÜRKİYE’DEN ÇİNLİ YARALI TURİSTLERE ORTAK YARDIM

DÜNYA 06.10.2018 - 13:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2316+ kez okundu.
 

ÇİN VE TÜRKİYE’DEN ÇİNLİ YARALI TURİSTLERE ORTAK YARDIM

Çin ve Türkiye'nin Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan Çinli turistlerin tedavi edilmesi için tüm olanakları kullanmakta oldukları bildirildi.
4 Çinli turisti taşıyan otomobil, 4 Ekim günü Aksaray'da trafik kazası geçirdi. Kazada bir Çinli turist öldü, diğer üçü ise yaralandı. Yaralanan Çinli turistlerin yerel hastanelere kaldırılarak tedaviye alındığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre, yaralılardan birinin hayati tehlikesi sürüyor. Kazanın ardından Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Sağlık Bakanlığı gibi ülkenin ilgili kuruluşlarıyla derhal irtibat kurarak durumu ağır olan Çinli turisti yerel askeri hastanenin gönderdiği helikopter aracılığıyla Ankara'daki hastaneye ulaştırdı. Kazadan yaralı olarak kurtulan ve durumu nispeten iyi olan iki Çinli turistten biri ameliyat için Konya'ya götürülürken, diğeri de Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki diplomatlar, kazanın sonrasında Çinli turistlerin tedavi gördükleri hastanelere giderek hastane yetkililerinden bilgi aldı. Türk tarafı da yaralı Çinli turistlerin tedavileri için tüm olanaklarını kullandı.                         
Çin ve Türkiye'nin Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan Çinli turistlerin tedavi edilmesi için tüm olanakları kullanmakta oldukları bildirildi.

4 Çinli turisti taşıyan otomobil, 4 Ekim günü Aksaray'da trafik kazası geçirdi. Kazada bir Çinli turist öldü, diğer üçü ise yaralandı. Yaralanan Çinli turistlerin yerel hastanelere kaldırılarak tedaviye alındığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre, yaralılardan birinin hayati tehlikesi sürüyor.

Kazanın ardından Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Sağlık Bakanlığı gibi ülkenin ilgili kuruluşlarıyla derhal irtibat kurarak durumu ağır olan Çinli turisti yerel askeri hastanenin gönderdiği helikopter aracılığıyla Ankara'daki hastaneye ulaştırdı. Kazadan yaralı olarak kurtulan ve durumu nispeten iyi olan iki Çinli turistten biri ameliyat için Konya'ya götürülürken, diğeri de Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki diplomatlar, kazanın sonrasında Çinli turistlerin tedavi gördükleri hastanelere giderek hastane yetkililerinden bilgi aldı. Türk tarafı da yaralı Çinli turistlerin tedavileri için tüm olanaklarını kullandı.

 

                

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.