ÇİN VÜCUT SICAKLIĞINI GÖSTEREN GÖZLÜK ÜRETTİ

TEKNOLOJİ 02.05.2020 - 13:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3333+ kez okundu.
 

ÇİN VÜCUT SICAKLIĞINI GÖSTEREN GÖZLÜK ÜRETTİ

Bir kızılötesi sensör ve bir kamerayla donatılmış gözlüğü kullanan kişi, karşısındaki insanların vücut ısısını -yani ateşini- görebilme olanağı tanıyor.
Dünya patent sayısında liderlik koltuğunda oturan Çin, yeni bir icatla daha gündemde. Bu icat son günlerde tüm dünyanın mücadelede ettiği Covid-19 salgınıyla ilgili. Bu yeni icat yeni koronavirüsün yayılmasını engelleme işlevi görebilecek bir “artırılmış gerçeklik gözlüğü…”   Bir kızılötesi sensör ve bir kamerayla donatılmış gözlüğü kullanan kişi, karşısındaki insanların vücut ısısını -yani ateşini- görebilme olanağı tanıyor. Gözlüğü takmakla yetkilendirilen sağlık güvenliği görevlisi Chen Guoqiang, vücut ateşini saptayan gözlüğü bir haftadan beri taşıdığını; görevinin inovasyon parkında gezmek ve karşısındaki insanların ateşini kontrol etmek olduğunu söyledi.   Bu tür bir gözlük, termometreye kıyasla daha kullanışlı ve güvenli. Örneğin görevlinin karşısındaki ile sosyal mesafeyi korumasına elveriyor. “T1” olarak anılan gözlük, üretici firmanın açıklamasına göre sadece iki haftada geliştirildi. Bu arada  da bin adet gözlük ilgili makamlara endüstri parklarına ve okullara sayıldı.   Yüksek ateş, Covid-19 hastalığının esas belirtilerinden biri olarak sayıldığından bu tür yüksek teknoloji gözlükler salgına karşı mücadelede yardımcı oluyor; çünkü bu sayede pek çok zaman kaybı boş yere yapılacak testten kaçınılmış oluyor.
Bir kızılötesi sensör ve bir kamerayla donatılmış gözlüğü kullanan kişi, karşısındaki insanların vücut ısısını -yani ateşini- görebilme olanağı tanıyor.

Dünya patent sayısında liderlik koltuğunda oturan Çin, yeni bir icatla daha gündemde. Bu icat son günlerde tüm dünyanın mücadelede ettiği Covid-19 salgınıyla ilgili. Bu yeni icat yeni koronavirüsün yayılmasını engelleme işlevi görebilecek bir “artırılmış gerçeklik gözlüğü…”
 
Bir kızılötesi sensör ve bir kamerayla donatılmış gözlüğü kullanan kişi, karşısındaki insanların vücut ısısını -yani ateşini- görebilme olanağı tanıyor. Gözlüğü takmakla yetkilendirilen sağlık güvenliği görevlisi Chen Guoqiang, vücut ateşini saptayan gözlüğü bir haftadan beri taşıdığını; görevinin inovasyon parkında gezmek ve karşısındaki insanların ateşini kontrol etmek olduğunu söyledi.
 
Bu tür bir gözlük, termometreye kıyasla daha kullanışlı ve güvenli. Örneğin görevlinin karşısındaki ile sosyal mesafeyi korumasına elveriyor. “T1” olarak anılan gözlük, üretici firmanın açıklamasına göre sadece iki haftada geliştirildi. Bu arada  da bin adet gözlük ilgili makamlara endüstri parklarına ve okullara sayıldı.
 
Yüksek ateş, Covid-19 hastalığının esas belirtilerinden biri olarak sayıldığından bu tür yüksek teknoloji gözlükler salgına karşı mücadelede yardımcı oluyor; çünkü bu sayede pek çok zaman kaybı boş yere yapılacak testten kaçınılmış oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.