ÇİN YAYILMACI POLİTİKA İZLEMEYECEK

DÜNYA 20.03.2018 - 11:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4469+ kez okundu.
 

ÇİN YAYILMACI POLİTİKA İZLEMEYECEK

Li Keqiang,Çin'in hiçbir zaman yayılmacılık yapmadığını, sadece kendi işlerine konsantre olduğunu belirtti.
13. Çin Ulusal Halk Meclisi 1. Toplantısı bugün Beijing'de sona erdi. Li Keqiang, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, Çin'in hiçbir zaman yayılmacılık yapmadığını, sadece kendi işlerine konsantre olduğunu belirtti. Li Keqiang, gelişmekte olan ülke konumundaki Çin'in yayılma niyetinde olmadığını, gelecekte büyük gelişmeler kaydetse dahil hegemonyacı bir ülke olmayacağını açıkladı. Li, Çin'in çeşitli ülkelerle olan eşitlik, karşılıklı saygı ve yarara dayalı ilişkileri geliştirmeye ve insanlığın ortak kader topluluğunu ortaklaşa inşa etmeye hazır olduğunu kaydetti. Li Keqiang ayrıca, son yıllarda Çin'in dünya ekonomisinin büyümesine katkı oranının yüzde 30'u geçtiğini, bunun dünya ekonomisinin toparlanmasının hızlandırılmasına yarar sağladığını ve dünya barışının korunmasına da katkı yaptığını söyledi. Çin ile ABD arasında olası ticaret savaşının kazananının olmayacağına işaret eden Li Keqiang, iki ülkenin temkinli davranarak, duygularına göre iş yapmamaları, olası ticaret savaşından kaçınmaları beklentisini dile getirdi. Çin ve Rusya arasındaki ticaret boyutunun 100 milyar ABD Doları'na ulaşmasını arzuladığını belirten Li Keqiang, şu an iki ülke ticaret hacminin yaklaşık 80 milyar ABD Doları olduğunu aktardı. Li Keqiang, iki ülkenin potansiyelleri kazanma, yaratıcılık mekanizması gibi yollarla ticaret hacmini 100 milyar ABD Doları'na çıkarmaları beklentisini ifade etti. Li Keqiang ayrıca, iki ülke arasındaki iyi komşuluk, istikrarlı ikili ilişkiler ve dostluğun iki ülkeye ve dünyaya yarar sağladığının altını çizdi.  
Li Keqiang,Çin'in hiçbir zaman yayılmacılık yapmadığını, sadece kendi işlerine konsantre olduğunu belirtti.

13. Çin Ulusal Halk Meclisi 1. Toplantısı bugün Beijing'de sona erdi. Li Keqiang, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, Çin'in hiçbir zaman yayılmacılık yapmadığını, sadece kendi işlerine konsantre olduğunu belirtti.

Li Keqiang, gelişmekte olan ülke konumundaki Çin'in yayılma niyetinde olmadığını, gelecekte büyük gelişmeler kaydetse dahil hegemonyacı bir ülke olmayacağını açıkladı. Li, Çin'in çeşitli ülkelerle olan eşitlik, karşılıklı saygı ve yarara dayalı ilişkileri geliştirmeye ve insanlığın ortak kader topluluğunu ortaklaşa inşa etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Li Keqiang ayrıca, son yıllarda Çin'in dünya ekonomisinin büyümesine katkı oranının yüzde 30'u geçtiğini, bunun dünya ekonomisinin toparlanmasının hızlandırılmasına yarar sağladığını ve dünya barışının korunmasına da katkı yaptığını söyledi.

Çin ile ABD arasında olası ticaret savaşının kazananının olmayacağına işaret eden Li Keqiang, iki ülkenin temkinli davranarak, duygularına göre iş yapmamaları, olası ticaret savaşından kaçınmaları beklentisini dile getirdi.

Çin ve Rusya arasındaki ticaret boyutunun 100 milyar ABD Doları'na ulaşmasını arzuladığını belirten Li Keqiang, şu an iki ülke ticaret hacminin yaklaşık 80 milyar ABD Doları olduğunu aktardı.

Li Keqiang, iki ülkenin potansiyelleri kazanma, yaratıcılık mekanizması gibi yollarla ticaret hacmini 100 milyar ABD Doları'na çıkarmaları beklentisini ifade etti.

Li Keqiang ayrıca, iki ülke arasındaki iyi komşuluk, istikrarlı ikili ilişkiler ve dostluğun iki ülkeye ve dünyaya yarar sağladığının altını çizdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.