ÇİN,DIŞ TİCARETİ ARTIRMAK İÇİN SERBEST TİCARET ANLAŞMALARINA AĞIRLIK VERECEK

DÜNYA 03.04.2020 - 15:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3190+ kez okundu.
 

ÇİN,DIŞ TİCARETİ ARTIRMAK İÇİN SERBEST TİCARET ANLAŞMALARINA AĞIRLIK VERECEK

Covid-19 salgını nedeniyle ekonomik daralma yaşayan Çin, bu olumsuz tabloyu gidermek için dış ticareti geliştirecek adımlar atıyor.
Ülkenin Ticaret Bakanı Zhong Shan, Covid-19 küresel pandemiden en çok darbe alan sektörlerin ‘şok açılım ve teşvik’ ile destekleneceğini açıkladı. Pandemiye rağmen Çin, dış dünyaya kapılarını kapatmak yerine tam tersine ardına kadar açacak; dış ticaret ve lojistik sektörüne güçlü destekler verecek. Zhong’un konu hakkındaki açıklamaları, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin ‘amiral gemisi’ olarak bilinen Qiushi Journal adlı dergide yayımlanan bir makalede yazdı.   Bakan, küresel tedarik zincirinin tahribinin, küresel sermaye piyasasının oynaklığının ve petrol fiyatındaki olağanüstü düşüşün bir küresel ekonomik kriz riskini tetiklediğini; bunların da Çin dış ticareti ve yatırımında hem arzı hem de talebi etkileyerek tedarik temininin güvenceye alınması ve istihdam oluşturulması üzerinde belirleyici rol oynadığını söyledi. Bu baskılar karşısında Çin’in gümrük mevzuatını kolaylaştırmaya çalışacağı, lojistik hizmetleri geliştireceği ve ticareti desteklemek için serbest ticaret anlaşmalarına ilişkin müzakerelere hız vereceği belirtiliyor.   Yılın ilk iki ayında online dış ticaret 2.45 milyar dolara çıktı   Öte yandan makalede, inovasyon ve dış ticaret sektöründe ileri bir düzeye geçme konusu üzerinde durulduğu; sınırlar arası e-ticareti ve piyasa getirici ticareti de içeren yeni iş yapma modellerine yönelme sözü verildi. Bunlar arasında hızlı değiştirilme ve dış hizmet kullanımının geliştirilmesi de var.   Sınırlar arası e-ticaret bağlamında ithalat ve ihracat değeri, yılın ilk iki ayında, yüzde 36,7 artarak 17,4 milyar yuana (yaklaşık 2,45 milyar dolar) çıktı. Tam salgın ortasındaki bu skor büyük bir potansiyelin varlığına işaret ediyor.   Ayrıca Zhong, yabancı yatırımı kolaylaştırmak için Çin’in bu alandaki kısıtlamaları azaltacağını, finans sektörü dahil olmak üzere hizmet hizmet sektörünü açacağını ve Çin iş ortamını geliştireceğini bildiriyor. Bakan, uluslararası pazarlama ağını geliştirmek amacıyla Çin Uluslararası İthalat İhracat Sergisi’nin ve Çin Uluslararası İthalat İhracat Fuarı’na çok iyi hazırlanacaklarını da ifade etti.
Covid-19 salgını nedeniyle ekonomik daralma yaşayan Çin, bu olumsuz tabloyu gidermek için dış ticareti geliştirecek adımlar atıyor.

Ülkenin Ticaret Bakanı Zhong Shan, Covid-19 küresel pandemiden en çok darbe alan sektörlerin ‘şok açılım ve teşvik’ ile destekleneceğini açıkladı. Pandemiye rağmen Çin, dış dünyaya kapılarını kapatmak yerine tam tersine ardına kadar açacak; dış ticaret ve lojistik sektörüne güçlü destekler verecek. Zhong’un konu hakkındaki açıklamaları, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin ‘amiral gemisi’ olarak bilinen Qiushi Journal adlı dergide yayımlanan bir makalede yazdı.
 
Bakan, küresel tedarik zincirinin tahribinin, küresel sermaye piyasasının oynaklığının ve petrol fiyatındaki olağanüstü düşüşün bir küresel ekonomik kriz riskini tetiklediğini; bunların da Çin dış ticareti ve yatırımında hem arzı hem de talebi etkileyerek tedarik temininin güvenceye alınması ve istihdam oluşturulması üzerinde belirleyici rol oynadığını söyledi.
Bu baskılar karşısında Çin’in gümrük mevzuatını kolaylaştırmaya çalışacağı, lojistik hizmetleri geliştireceği ve ticareti desteklemek için serbest ticaret anlaşmalarına ilişkin müzakerelere hız vereceği belirtiliyor.
 

Yılın ilk iki ayında online dış ticaret 2.45 milyar dolara çıktı
 
Öte yandan makalede, inovasyon ve dış ticaret sektöründe ileri bir düzeye geçme konusu üzerinde durulduğu; sınırlar arası e-ticareti ve piyasa getirici ticareti de içeren yeni iş yapma modellerine yönelme sözü verildi. Bunlar arasında hızlı değiştirilme ve dış hizmet kullanımının geliştirilmesi de var.
 
Sınırlar arası e-ticaret bağlamında ithalat ve ihracat değeri, yılın ilk iki ayında, yüzde 36,7 artarak 17,4 milyar yuana (yaklaşık 2,45 milyar dolar) çıktı. Tam salgın ortasındaki bu skor büyük bir potansiyelin varlığına işaret ediyor.
 
Ayrıca Zhong, yabancı yatırımı kolaylaştırmak için Çin’in bu alandaki kısıtlamaları azaltacağını, finans sektörü dahil olmak üzere hizmet hizmet sektörünü açacağını ve Çin iş ortamını geliştireceğini bildiriyor. Bakan, uluslararası pazarlama ağını geliştirmek amacıyla Çin Uluslararası İthalat İhracat Sergisi’nin ve Çin Uluslararası İthalat İhracat Fuarı’na çok iyi hazırlanacaklarını da ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.