ÇOK GİZLİ YÜK

DÜNYA 20.06.2019 - 10:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4188+ kez okundu.
 

ÇOK GİZLİ YÜK

Space X’in ilk özel tasarım uzay aracı olan Dragon (Ejderha), geçen Mart Ayı’nda uzaya fırlatılmış ve başarıyla Dünya’ya geri dönüş yapmıştı
Space-X’in İlk Dragon (Ejderha) Uzay Gemisi’nde Gizli Bir Yük Vardı Space X’in ilk özel tasarım uzay aracı olan Dragon (Ejderha), geçen Mart Ayı’nda uzaya fırlatılmış ve başarıyla Dünya’ya yapmıştı. Gemide kimse yoktu ama dünya yörüngesini iki kez turlayan çok farklı bir “yolcu” vardı: Bu yolcunun, otlarla beslenen ineklerden elde edilen ve şekillendirilmiş tahta içine bastırılmış bir Fransız peyniri olan Le Brouère olduğu, Gezi Dergisi “Atlas Obscura” tarafından bildirilmektedir. Elon Musk, görev tamamlanmadan bir şey söylemedi. Basının dikkatinin, bu çok büyük proje yerine, peynire odaklanma tehlikesiydi. Bu yüzden 2010 yılında, ilk uçuşta yalnızca “gizli bir yük” olacağını açıkladı. İtinayla “Top Secret” filminin ayakkabılı bir ineğin tasvir edildiği bir posteriyle tekerleği gizledi. Sadece Kapsül, dönüş uçuşunda Dünya’nın atmosferinden geçtiğinde ne içindekini açıkladı. John Cleese’den – ya da Şakadan İlham Alındı Space X’e göre Musk bu fikre, Monty Pitonları’nın Skeçleri’ndeki benzerliklerden ilham alarak ulaştı. John Cleese, bilinmeyen birçok peynir türü hakkında sorular sorduğu, ancak hiç alamadığı bir dükkâna girer. Bu mağazada sadece peynir yok, diye konuyu bitiriyor – aynen uzayda olduğu kadar az peynir. Ancak Peynir, gençliğinden beri yaşadığı uzay yolculuğu tutkusunun da bir göstergesidir. “Business Punk” un bildirdiğine göre, bir zamanlar Mars’a, fareleri göndermek istedi; fareler orada yaşamalı ve çoğalmalıydılar. Kabaca hesaplamalar neticesi böyle bir yolculuğun, yaklaşık 15 milyon ABD Dolarına malolacağı ortaya çıktı. Bunu delice düşüncesini, bir arkadaşına ve yatırımcıya sordu. Bir diğeri, bu fareler için çok peynirin gerektiğine işaret etti – ve ona yuvarlak bir teker Fransız Peyniri Le Brouère hediye etti. Şimdi o Peynir, şirketin merkezinde durmakta olup, sadece yetkili kişilerin görmesine izin verilmektedir.  
Space X’in ilk özel tasarım uzay aracı olan Dragon (Ejderha), geçen Mart Ayı’nda uzaya fırlatılmış ve başarıyla Dünya’ya geri dönüş yapmıştı

Space-X’in İlk Dragon (Ejderha) Uzay Gemisi’nde Gizli Bir Yük Vardı

Space X’in ilk özel tasarım uzay aracı olan Dragon (Ejderha), geçen Mart Ayı’nda uzaya fırlatılmış ve başarıyla Dünya’ya yapmıştı. Gemide kimse yoktu ama dünya yörüngesini iki kez turlayan çok farklı bir “yolcu” vardı: Bu yolcunun, otlarla beslenen ineklerden elde edilen ve şekillendirilmiş tahta içine bastırılmış bir Fransız peyniri olan Le Brouère olduğu, Gezi Dergisi “Atlas Obscura” tarafından bildirilmektedir.

Elon Musk, görev tamamlanmadan bir şey söylemedi. Basının dikkatinin, bu çok büyük proje yerine, peynire odaklanma tehlikesiydi. Bu yüzden 2010 yılında, ilk uçuşta yalnızca “gizli bir yük” olacağını açıkladı. İtinayla “Top Secret” filminin ayakkabılı bir ineğin tasvir edildiği bir posteriyle tekerleği gizledi. Sadece Kapsül, dönüş uçuşunda Dünya’nın atmosferinden geçtiğinde ne içindekini açıkladı.

John Cleese’den – ya da Şakadan İlham Alındı

Space X’e göre Musk bu fikre, Monty Pitonları’nın Skeçleri’ndeki benzerliklerden ilham alarak ulaştı. John Cleese, bilinmeyen birçok peynir türü hakkında sorular sorduğu, ancak hiç alamadığı bir dükkâna girer. Bu mağazada sadece peynir yok, diye konuyu bitiriyor – aynen uzayda olduğu kadar az peynir.

Ancak Peynir, gençliğinden beri yaşadığı uzay yolculuğu tutkusunun da bir göstergesidir. “Business Punk” un bildirdiğine göre, bir zamanlar Mars’a, fareleri göndermek istedi; fareler orada yaşamalı ve çoğalmalıydılar. Kabaca hesaplamalar neticesi böyle bir yolculuğun, yaklaşık 15 milyon ABD Dolarına malolacağı ortaya çıktı. Bunu delice düşüncesini, bir arkadaşına ve yatırımcıya sordu. Bir diğeri, bu fareler için çok peynirin gerektiğine işaret etti – ve ona yuvarlak bir teker Fransız Peyniri Le Brouère hediye etti. Şimdi o Peynir, şirketin merkezinde durmakta olup, sadece yetkili kişilerin görmesine izin verilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.