CORONAVAC AŞISI BREZİLYA’DA ETKİNLİK EŞİĞİNİ GEÇTİ

SAĞLIK 22.12.2020 - 16:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2654+ kez okundu.
 

CORONAVAC AŞISI BREZİLYA’DA ETKİNLİK EŞİĞİNİ GEÇTİ

Wall Street Journal gazetesi pazartesi günü, Çinli aşı üreticisi Sinovac Biotech Ltd’nin COVID-19 aşısının (CoronaVac) Brezilya’daki son aşama denemelerinde etkili olduğunu yazdı.
Brezilya’da Sinovac’ın aşısı CoronaVac'ın son aşama denemelerini organize eden Sao Paulo eyaletinin Butantan Enstitüsü pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çarşamba günü yapılacak bir duyurudan önce aşının etkinliğine ilişkin herhangi bir raporun ‘sadece spekülasyon’ olacağını açıkladı.   Gazetenin haberine göre Brezilya, Endonezya ve Türkiye’de de test edilen CoronaVac’ın geç aşama denemelerini tamamlayan ilk ülke. Brezilya denemelerinden elde edilen sonuçlar, CoronaVac’ı uluslararası bilim insanlarının insanları korumak için gerekli gördüğü yüzde 50 eşiğinin üzerine çıkardı.   Butantan çarşamba günü CoronaVac’ın etkinlik oranını açıklamaya hazırlanıyor. São Paulo’daki Ribeirão Preto Tıp Fakültesi’nde sağlık verilerini analiz eden profesör Domingos Alves, “Herkes yüzde 90'ın üzerinde bir etkinlik oranı umuyor. Denemelerin ilk aşamalarından elde edilen sonuçlar çok iyiydi” dedi.   Wall Street Journal konuyla ilgili haberinde “Zengin ülkeler Batılı üreticilerden aşı dozları satın alırken, daha fakir ülkeler umutlarını Çin'e bağladı” diye yazdı.  
Wall Street Journal gazetesi pazartesi günü, Çinli aşı üreticisi Sinovac Biotech Ltd’nin COVID-19 aşısının (CoronaVac) Brezilya’daki son aşama denemelerinde etkili olduğunu yazdı.

Brezilya’da Sinovac’ın aşısı CoronaVac'ın son aşama denemelerini organize eden Sao Paulo eyaletinin Butantan Enstitüsü pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çarşamba günü yapılacak bir duyurudan önce aşının etkinliğine ilişkin herhangi bir raporun ‘sadece spekülasyon’ olacağını açıkladı.
 
Gazetenin haberine göre Brezilya, Endonezya ve Türkiye’de de test edilen CoronaVac’ın geç aşama denemelerini tamamlayan ilk ülke. Brezilya denemelerinden elde edilen sonuçlar, CoronaVac’ı uluslararası bilim insanlarının insanları korumak için gerekli gördüğü yüzde 50 eşiğinin üzerine çıkardı.
 
Butantan çarşamba günü CoronaVac’ın etkinlik oranını açıklamaya hazırlanıyor. São Paulo’daki Ribeirão Preto Tıp Fakültesi’nde sağlık verilerini analiz eden profesör Domingos Alves, “Herkes yüzde 90'ın üzerinde bir etkinlik oranı umuyor. Denemelerin ilk aşamalarından elde edilen sonuçlar çok iyiydi” dedi.
 
Wall Street Journal konuyla ilgili haberinde “Zengin ülkeler Batılı üreticilerden aşı dozları satın alırken, daha fakir ülkeler umutlarını Çin'e bağladı” diye yazdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.