COVİD-19 AŞISI İÇİN KÜRESEL YARIŞ HIZLANDI

DÜNYA 20.08.2020 - 11:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3141+ kez okundu.
 

COVİD-19 AŞISI İÇİN KÜRESEL YARIŞ HIZLANDI

Çin Askeri Bilimler Tıp Akademisi’nden Chen Wei ve CanSino Biosciences şirketi tarafından ortaklaşa geliştirilen yeni koronavirüs aşısının (Ad5-nCoV aşısı) patent başvurusu onaylandı.
Bu Çin’in ilk yeni koronavirüs patenti oldu. 18 Mart’ta başvurusu yapılan patent belgesi 11 Ağustos’ta onaylandı. Chen Wei öncülüğündeki ekibin geliştirdiği rekombinant yeni koronavirüs aşısı yurtiçinde 1'inci aşama, dünyada 2'inci faz klinik denemesini tamamlamış oldu. Böylece aşının güvenliği ve bağışıklık geliştirip geliştirmediği doğrulandı. Aşının 3’üncü faz uluslararası klinik denemesi kontrol altında ilerliyor. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi internet sitesinde yer alan bilgiye göre aşı, bir salgın durumunda çok kısa sürede seri üretilebiliyor.   CanSino pazar günü yaptığı açıklamada, patentin verilmesinin aşının etkinliğini ve güvenliğini daha da doğruladığını ve fikri mülkiyet haklarının (IPR) ortaya çıktığını söyledi. Shanghai merkezli bir aşı uzmanı olan Tao Lina, patent hibesinin muhtemelen pazarlama sürecini kolaylaştıracağını söyledi. Resmi olarak verilmiş bir patentin, özellikle uluslararası pazarda Çin tarafından geliştirilen COVID-19 aşılarına yönelik pazar güvenini artıracağını da sözlerine ekledi.   Öte yandan Hindistan Başbakanı Narendra Modi cumartesi günü yaptığı Bağımsızlık Günü konuşmasında, Hindistan’ın COVID-19 aşılarını toplu üretmeye hazır olduğunu söyledi. Modi’ye göre Hindistan’da üç koronavirüs aşısı test ediliyor.   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz hafta yeni koronavirüse karşı dünyanın ilk aşısının geliştirildiğini duyurdu ve kızının çoktan aşılanmış olduğunu da sözlerine eklemişti. Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko’nun geçtiğimiz hafta, Rusya’nın Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen aşının ilk partisi iki hafta içinde kullanıma hazır olacağını duyurmuştu.
Çin Askeri Bilimler Tıp Akademisi’nden Chen Wei ve CanSino Biosciences şirketi tarafından ortaklaşa geliştirilen yeni koronavirüs aşısının (Ad5-nCoV aşısı) patent başvurusu onaylandı.

Bu Çin’in ilk yeni koronavirüs patenti oldu. 18 Mart’ta başvurusu yapılan patent belgesi 11 Ağustos’ta onaylandı. Chen Wei öncülüğündeki ekibin geliştirdiği rekombinant yeni koronavirüs aşısı yurtiçinde 1'inci aşama, dünyada 2'inci faz klinik denemesini tamamlamış oldu. Böylece aşının güvenliği ve bağışıklık geliştirip geliştirmediği doğrulandı. Aşının 3’üncü faz uluslararası klinik denemesi kontrol altında ilerliyor. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi internet sitesinde yer alan bilgiye göre aşı, bir salgın durumunda çok kısa sürede seri üretilebiliyor.
 
CanSino pazar günü yaptığı açıklamada, patentin verilmesinin aşının etkinliğini ve güvenliğini daha da doğruladığını ve fikri mülkiyet haklarının (IPR) ortaya çıktığını söyledi. Shanghai merkezli bir aşı uzmanı olan Tao Lina, patent hibesinin muhtemelen pazarlama sürecini kolaylaştıracağını söyledi. Resmi olarak verilmiş bir patentin, özellikle uluslararası pazarda Çin tarafından geliştirilen COVID-19 aşılarına yönelik pazar güvenini artıracağını da sözlerine ekledi.
 
Öte yandan Hindistan Başbakanı Narendra Modi cumartesi günü yaptığı Bağımsızlık Günü konuşmasında, Hindistan’ın COVID-19 aşılarını toplu üretmeye hazır olduğunu söyledi. Modi’ye göre Hindistan’da üç koronavirüs aşısı test ediliyor.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz hafta yeni koronavirüse karşı dünyanın ilk aşısının geliştirildiğini duyurdu ve kızının çoktan aşılanmış olduğunu da sözlerine eklemişti.

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko’nun geçtiğimiz hafta, Rusya’nın Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen aşının ilk partisi iki hafta içinde kullanıma hazır olacağını duyurmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.