ÇUBUK BELİ ARTIK TÜNEL İLE GEÇİLECEK

DİĞER 02.09.2016 - 11:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4658+ kez okundu.
 

ÇUBUK BELİ ARTIK TÜNEL İLE GEÇİLECEK

Burdur Antalya arasında çetin şartlarda geçilemediği için türkülere konu olan (ÇUBUK) Beli yapılacak 4852 metrelik tünel ile geçilecek
Burdur Milletvekili Reşat Petek, yaptığı açıklamada; Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimleri öncesinde, seçim vaatleri arasında bulunan Antalya ulaşımını daha da kısaltacak Burdur Yolu Antalya Çıkışı-Kızılkaya Ayrımı Arası proje karakteristiği 52 Km 2*2 duble yol yapımı ve Çubukbeli Tüneli projesi söz konusu idi. Burdur Yolu Antalya Çıkışı-Kızılkaya Ayrımı arasında bulunan Çubukbeli mevkisi rampalarının mevcut gidiş – geliş güzergah uzunluğu 7316.50 metredir. Yapılacak olan Çubukbeli Tünelli ile güzergah 4852.00 metreye düşürülecektir. Burdur Yolu Antalya Çıkışı-Kızılkaya Ayrımı Arası bölünmüş duble yol yapımı ve Çubukbeli Tünelli projesinin ihale işlemleri başlatılmıştır. İhale sürecinin 2016 yılı içinde tamamlanarak inşallah 2017 yılı başlarında projenin yapım inşaatına başlanılması planlanmakta olup 2018 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Böylece Burdur - Bucak - Antalya arası ulaşım çok daha kolay hale gelecektir. Çubuk beli rampalarından vatandaşımız kurtulmuş olacaktır. Bu müjdeyi de Burdurlu hemşerilerimiz ile paylaşmak istiyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Binali Yıldırım Beye, dönemim Ulaştırma Bakanı Sayın Lütfu Elvan Beye, şu anki Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan Beye, Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlut Çavuşoğlu Beye, Antalya İl Başkanımız Sayın Rıza Sümer Beye, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel Beye, Antalya Milletvekillerimize ve Karayolları 13. Bölge Müdürü Sayın Arif Çobanoğlu Beye ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.  
Burdur Antalya arasında çetin şartlarda geçilemediği için türkülere konu olan (ÇUBUK) Beli yapılacak 4852 metrelik tünel ile geçilecek

Burdur Milletvekili Reşat Petek, yaptığı açıklamada; Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimleri öncesinde, seçim vaatleri arasında bulunan Antalya ulaşımını daha da kısaltacak Burdur Yolu Antalya Çıkışı-Kızılkaya Ayrımı Arası proje karakteristiği 52 Km 2*2 duble yol yapımı ve Çubukbeli Tüneli projesi söz konusu idi.

Burdur Yolu Antalya Çıkışı-Kızılkaya Ayrımı arasında bulunan Çubukbeli mevkisi rampalarının mevcut gidiş – geliş güzergah uzunluğu 7316.50 metredir. Yapılacak olan Çubukbeli Tünelli ile güzergah 4852.00 metreye düşürülecektir. Burdur Yolu Antalya Çıkışı-Kızılkaya Ayrımı Arası bölünmüş duble yol yapımı ve Çubukbeli Tünelli projesinin ihale işlemleri başlatılmıştır. İhale sürecinin 2016 yılı içinde tamamlanarak inşallah 2017 yılı başlarında projenin yapım inşaatına başlanılması planlanmakta olup 2018 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Böylece Burdur - Bucak - Antalya arası ulaşım çok daha kolay hale gelecektir. Çubuk beli rampalarından vatandaşımız kurtulmuş olacaktır. Bu müjdeyi de Burdurlu hemşerilerimiz ile paylaşmak istiyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Binali Yıldırım Beye, dönemim Ulaştırma Bakanı Sayın Lütfu Elvan Beye, şu anki Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan Beye, Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlut Çavuşoğlu Beye, Antalya İl Başkanımız Sayın Rıza Sümer Beye, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel Beye, Antalya Milletvekillerimize ve Karayolları 13. Bölge Müdürü Sayın Arif Çobanoğlu Beye ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.