CUMHURBAŞKANI Xİ’NİN ÖZEL GÜNDEMİ: ARKEOLOJİK KEŞİFLER

KÜLTÜR 01.12.2020 - 11:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2105+ kez okundu.
 

CUMHURBAŞKANI Xİ’NİN ÖZEL GÜNDEMİ: ARKEOLOJİK KEŞİFLER

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ÇKP’nin teori dergisi Qiushi’de yayınlanan son yazısında, Çin medeniyetini daha iyi anlamak için arkeolojik çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtti.
Çevre ve tarihi mirasın korunması konusunda özel bir çaba gösteren Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ÇKP’nin teori dergisi Qiushi’de yayınlanan son yazısında, Çin medeniyetini daha iyi anlamak için arkeolojik çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtti.   “Çin stili ve tarzında arkeoloji geliştirme, eski ve köklü Çin medeniyetini daha iyi anlamak” başlıklı yazısında arkeolojik çalışmanın, Çin ulusunun tarihi ve Çin uygarlığının hazinesini sergilemek ve inşa etmek için önemli bir çalışma, tarihi tanımanın ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Xi, yazısında şunlara dikkat çekti: Çin’deki arkeolojik keşifler, hem Çin medeniyetinin kökeni ve gelişiminin tarihsel bağlamını gösteriyor hem de Çin’de milyonlarca yıllık insanlık tarihini, 10 bin yıla dayanan kültür tarihini ve 5 binden fazla medeniyet tarihini kanıtladı.   Xi, Çin medeniyetinin görkemli başarılarını göstermek ve kültürel özgüvenini artırmak için arkeolojik çalışmalara büyük destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak şu önerilerde bulundu: -Bilinmeyeni keşfetmeye devam edilmesi ve kaynakların ortaya çıkarılması, -Arkeolojik sonuçların araştırılması, çözülmesi ve açıklanması, -Tarihi ve kültürel mirasların korunması.   Sık sık tarihi yerleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Çin Cumhurbaşkanı Xi, son olarak pandeminin devam etmesine karışın 11 Mayıs’ta Shanxi Eyaleti’nin Datong şehrindeki Yungang Mağaraları’nı ziyaret etmişti. 
Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ÇKP’nin teori dergisi Qiushi’de yayınlanan son yazısında, Çin medeniyetini daha iyi anlamak için arkeolojik çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtti.

Çevre ve tarihi mirasın korunması konusunda özel bir çaba gösteren Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ÇKP’nin teori dergisi Qiushi’de yayınlanan son yazısında, Çin medeniyetini daha iyi anlamak için arkeolojik çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtti.
 
“Çin stili ve tarzında arkeoloji geliştirme, eski ve köklü Çin medeniyetini daha iyi anlamak” başlıklı yazısında arkeolojik çalışmanın, Çin ulusunun tarihi ve Çin uygarlığının hazinesini sergilemek ve inşa etmek için önemli bir çalışma, tarihi tanımanın ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Xi, yazısında şunlara dikkat çekti: Çin’deki arkeolojik keşifler, hem Çin medeniyetinin kökeni ve gelişiminin tarihsel bağlamını gösteriyor hem de Çin’de milyonlarca yıllık insanlık tarihini, 10 bin yıla dayanan kültür tarihini ve 5 binden fazla medeniyet tarihini kanıtladı.
 
Xi, Çin medeniyetinin görkemli başarılarını göstermek ve kültürel özgüvenini artırmak için arkeolojik çalışmalara büyük destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak şu önerilerde bulundu:
-Bilinmeyeni keşfetmeye devam edilmesi ve kaynakların ortaya çıkarılması,
-Arkeolojik sonuçların araştırılması, çözülmesi ve açıklanması,
-Tarihi ve kültürel mirasların korunması.
 
Sık sık tarihi yerleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Çin Cumhurbaşkanı Xi, son olarak pandeminin devam etmesine karışın 11 Mayıs’ta Shanxi Eyaleti’nin Datong şehrindeki Yungang Mağaraları’nı ziyaret etmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.