CUMHURİYET MEYDANI İÇİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ MECLİS'DE KABUL GÖRMEDİ

07.09.2016 - 17:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4639+ kez okundu.
 

CUMHURİYET MEYDANI İÇİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ MECLİS'DE KABUL GÖRMEDİ

Burdur Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısında Cumhuriyet Meydanı isminin 15 Temmuz Demokrasi için AK Partili üyeler tarafından verilen teklif kabul görmedi.
     Burdur Belediye Meclisi Eylül Ayı Meclis toplantısını yaptı. Başkan Ali Orkun Ercengiz, Açılışta yaptığı konuşmada meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Meclis gündemine alınması gereken tekliflerin oylanmasının ardından ise meclis gündemindeki konuları görüşmeye başladı.   Belediye Meclisi gündemindeki 13 başlık altındaki konuları görüştü. Gündemin 10. maddesinde yer alan belediye sınırlarız içerisinde bulunan cadde ve sokak ve park gibi alanlara geçmişte görev yapmış Belediye Başkanlarımız, Şehitlerimiz ile ilimiz konusundaki çalışmalar ile faydası dokunmuş hayırsever vatandaşların isimlerinin verilmesi ile ilgili madde görüşüldü.   Belediye Meclisi 27 Mayıs caddesinin ismi Komisyondan gelen şekliyle Şehit Akif Altay caddesi olarak değiştirilirken, Belediye tarafından düzenlenen Trafik parkına ise Şehit Sıtkı Kara parkı ismi verildi. Komisyon çalışmalarının ardından mecliste kabul görmesi halinde bir caddeye de 15 Temmuz Gecesi, aldığı emri uygulayarak (FETÖ) Terör örgütüne mensup bir generali vuran ve Akıncı Üssünde diğer subay ve görevlilerce edilen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi için meclis yaptığı oylamada karar altına aldı.   Belediye Meclisi Cumhuriyet Meydanı’nın adının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olması için AK Parti gurubu tarafından verilen teklif ve CHP’ li Belediye Meclisinin Cumhuriyet Meydanı adının aynı kalması teklifi meclise geldi. Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz her iki teklifi de tartışmaya açtı. AK Partili üye Volkan Mengi Ankara Kızılay Meydanı ve örneklerle çeşitli meydanların isimlerinin değiştiğini hatta 15 Temmuz Akşamı burada bir demokrasi örneğinin verildiğini için Cumhuriyet Meydanı’nın adının da değişebileceğini ileri sürdü   Yapılan tartışmaların ardından Başkan Cumhuriyet meydanının adının aynı kalması ve komisyondan geldiği şekilde oylama yaptı. Yapılan oylama ile CHP’li üyelerin oylarıyla Cumhuriyet Meydanının isim değişikliği oy çokluğu ile değiştirilmemesi ve aynı kalması teklifi meclis üyeleri tarafından kabul gördü. Meclis gündemindeki konuları 10 dakika aradan sonra devam etti.        
Burdur Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısında Cumhuriyet Meydanı isminin 15 Temmuz Demokrasi için AK Partili üyeler tarafından verilen teklif kabul görmedi.

     Burdur Belediye Meclisi Eylül Ayı Meclis toplantısını yaptı. Başkan Ali Orkun Ercengiz, Açılışta yaptığı konuşmada meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Meclis gündemine alınması gereken tekliflerin oylanmasının ardından ise meclis gündemindeki konuları görüşmeye başladı.

 

Belediye Meclisi gündemindeki 13 başlık altındaki konuları görüştü. Gündemin 10. maddesinde yer alan belediye sınırlarız içerisinde bulunan cadde ve sokak ve park gibi alanlara geçmişte görev yapmış Belediye Başkanlarımız, Şehitlerimiz ile ilimiz konusundaki çalışmalar ile faydası dokunmuş hayırsever vatandaşların isimlerinin verilmesi ile ilgili madde görüşüldü.

 

Belediye Meclisi 27 Mayıs caddesinin ismi Komisyondan gelen şekliyle Şehit Akif Altay caddesi olarak değiştirilirken, Belediye tarafından düzenlenen Trafik parkına ise Şehit Sıtkı Kara parkı ismi verildi. Komisyon çalışmalarının ardından mecliste kabul görmesi halinde bir caddeye de 15 Temmuz Gecesi, aldığı emri uygulayarak (FETÖ) Terör örgütüne mensup bir generali vuran ve Akıncı Üssünde diğer subay ve görevlilerce edilen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi için meclis yaptığı oylamada karar altına aldı.

 

Belediye Meclisi Cumhuriyet Meydanı’nın adının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olması için AK Parti gurubu tarafından verilen teklif ve CHP’ li Belediye Meclisinin Cumhuriyet Meydanı adının aynı kalması teklifi meclise geldi. Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Orkun Ercengiz her iki teklifi de tartışmaya açtı. AK Partili üye Volkan Mengi Ankara Kızılay Meydanı ve örneklerle çeşitli meydanların isimlerinin değiştiğini hatta 15 Temmuz Akşamı burada bir demokrasi örneğinin verildiğini için Cumhuriyet Meydanı’nın adının da değişebileceğini ileri sürdü

 

Yapılan tartışmaların ardından Başkan Cumhuriyet meydanının adının aynı kalması ve komisyondan geldiği şekilde oylama yaptı. Yapılan oylama ile CHP’li üyelerin oylarıyla Cumhuriyet Meydanının isim değişikliği oy çokluğu ile değiştirilmemesi ve aynı kalması teklifi meclis üyeleri tarafından kabul gördü. Meclis gündemindeki konuları 10 dakika aradan sonra devam etti.  

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.