ÇÜRÜK RAPORU VERİLEN KAMU BİNALARI YIKILACAK MI?

SİYASET 11.02.2020 - 16:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3314+ kez okundu.
 

ÇÜRÜK RAPORU VERİLEN KAMU BİNALARI YIKILACAK MI?

Bucak ilçesinde depreme dayanıklı olmayan kamu binalarının yıkılması konusunda hala herhangi bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz.
 Yerel seçimlerden önce vatandaşa söz verenlerin depreme dayanıksız Kamu binalarını bir an önce yıkarak can ve mal güvenliğini sağlamasını istiyoruz Ülkemizde son günlerde yaşanan depremler sonucu yaşadığımız can kayıpları nedeniyle bir hayli üzüldük. Öncelikle tüm ülkemizin başı sağ olsun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Bildiğiniz gibi Bucak ilçemizde deprem kuşağının üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle yerel seçimlerden önce bazı kamu binalarının depreme dayanıksız olduğuna dair raporlar herkes tarafından bilinmektedir. Fakat ne hikmetse aradan geçen 10 aya rağmen bu konuda herhangi bir girişim yapılmamıştır. Bunlardan biri olan Kamu binası olarak, seçim kitapçığında Bucak'ta bulunan Kapalı Spor Salonunun depreme dayanıksız olduğunu ve yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını Sayın Belediye Başkanımız Emrullah Ünal vaad etmiştir. Maalesef 10 aydır bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığı gibi gündem deprem olmasına rağmen ne bir açıklama nede bir çalışma yapılmamıştır, aksine depreme dayanıksız olan spor salonu çocuklarımız ve vatandaşlarımız tarafından kullanıma devam etmektedir. Eğer yaşanacak bir depremde kapalı spor salonunun yıkılması halinde can kaybı yaşarsak bunun hesabını kim verecektir? Eğer şimdiden önlemini almazsak, bunun vebalini kim üstlenecektir? Seçim öncesi yapacağız edeceğiz ile olmuyor bu işler sayın Başkan... Söz vermişseniz yerine getirmeniz gerekir. Deprem sonrası yaşanacak can kayıplarının olmaması için önlemleri almanız gerekir. Kapalı spor salonunun son deprem raporları ile ilgili bilgi almak üzere belediyemize dilekçemizi verdik. Eger ki kapalı Spor salonu gibi başka binalarımız da varsa onların da bir an önce yıkımının yapılarak depreme dayanıklı binaların vatandaşımızın kullanıma açılması gerekir. Biz İYİ Parti olarak Belediye Meclis üyelerimizle İYİ Parti Belediye meclis grubu olarak uyarılarda bulunduğumuz gibi yapılacak tüm hizmetler konusunda da size destek olduk. Ve şimdiye kadar Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızın ve 11.000 üzerinde aldığımız 43 oyun verdiği güçle her fırsatta bu konuyu dile getirmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz. İktidar ve Gönül Belediyeciliği diye yola çıkarak Bucak halkına 5 yılda 55 dev proje sözü veren Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın geçen 1 yıllık zaman sürecinde bırakın 5i- 55i vaat ettiği projelerin 0.5ini bile gerçekleştirememiştir. Bu bağlamda AKP ilçe Başkanı Sayın Mustafa Oğuzu Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ı Bucaklı Milletvekili Yasin Uğuru Bucak Halkına vermiş oldukları sözleri yerine getirmeye ve Rüştlerini ispat etmeye davet ediyoruz. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz basın açıklamalarının hiç birine cevap vermeyen ,tekzip etmeyen Bütün sorumlulara da şunu söylemek isterim ki! siz ne kadar kayıtsız kalsanız bile Bucaklı hemşerilerimiz her şeyin farkındalar, onların bizim basın açıklamalarımıza kayıtsız kalmadığını da ilk seçimde sandıkta göreceksiniz  
Bucak ilçesinde depreme dayanıklı olmayan kamu binalarının yıkılması konusunda hala herhangi bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz.

 Yerel seçimlerden önce vatandaşa söz verenlerin depreme dayanıksız Kamu binalarını bir an önce yıkarak can ve mal güvenliğini sağlamasını istiyoruz Ülkemizde son günlerde yaşanan depremler sonucu yaşadığımız can kayıpları nedeniyle bir hayli üzüldük. Öncelikle tüm ülkemizin başı sağ olsun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Bildiğiniz gibi Bucak ilçemizde deprem kuşağının üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle yerel seçimlerden önce bazı kamu binalarının depreme dayanıksız olduğuna dair raporlar herkes tarafından bilinmektedir.

Fakat ne hikmetse aradan geçen 10 aya rağmen bu konuda herhangi bir girişim yapılmamıştır. Bunlardan biri olan Kamu binası olarak, seçim kitapçığında Bucak'ta bulunan Kapalı Spor Salonunun depreme dayanıksız olduğunu ve yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını Sayın Belediye Başkanımız Emrullah Ünal vaad etmiştir. Maalesef 10 aydır bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığı gibi gündem deprem olmasına rağmen ne bir açıklama nede bir çalışma yapılmamıştır, aksine depreme dayanıksız olan spor salonu

çocuklarımız ve vatandaşlarımız tarafından kullanıma devam etmektedir.

Eğer yaşanacak bir depremde kapalı spor salonunun yıkılması halinde can kaybı yaşarsak bunun hesabını kim verecektir? Eğer şimdiden önlemini almazsak, bunun vebalini kim üstlenecektir? Seçim öncesi yapacağız edeceğiz ile olmuyor bu işler sayın Başkan... Söz vermişseniz yerine getirmeniz gerekir. Deprem sonrası yaşanacak can kayıplarının olmaması için önlemleri almanız gerekir.

Kapalı spor salonunun son deprem raporları ile ilgili bilgi almak üzere belediyemize dilekçemizi verdik. Eger ki kapalı Spor salonu gibi başka binalarımız da varsa onların da bir an önce yıkımının yapılarak depreme dayanıklı binaların vatandaşımızın kullanıma açılması gerekir. Biz İYİ Parti olarak Belediye Meclis üyelerimizle İYİ Parti Belediye meclis grubu olarak uyarılarda bulunduğumuz gibi yapılacak tüm hizmetler konusunda da size destek olduk. Ve şimdiye kadar Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızın ve 11.000 üzerinde aldığımız 43 oyun verdiği güçle her fırsatta bu konuyu dile getirmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.

İktidar ve Gönül Belediyeciliği diye yola çıkarak Bucak halkına 5 yılda 55 dev proje sözü veren Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın geçen 1 yıllık zaman sürecinde bırakın 5i- 55i vaat ettiği projelerin 0.5ini bile gerçekleştirememiştir. Bu bağlamda AKP ilçe Başkanı Sayın Mustafa Oğuzu Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ı Bucaklı Milletvekili Yasin Uğuru Bucak Halkına vermiş oldukları sözleri yerine getirmeye ve Rüştlerini ispat etmeye davet ediyoruz.

Bu zamana kadar yapmış olduğumuz basın açıklamalarının hiç birine cevap vermeyen ,tekzip etmeyen Bütün sorumlulara da şunu söylemek isterim ki! siz ne kadar kayıtsız kalsanız bile Bucaklı hemşerilerimiz her şeyin farkındalar, onların bizim basın açıklamalarımıza kayıtsız kalmadığını da ilk seçimde sandıkta göreceksiniz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.