DEPREM EVLERİ TOPLU KONUT SAHASINDAKİ BİRLİKTELİĞİ UNUTMUŞ GÖRÜNÜYORLAR

GÜNDEM 19.12.2019 - 18:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3345+ kez okundu.
 

DEPREM EVLERİ TOPLU KONUT SAHASINDAKİ BİRLİKTELİĞİ UNUTMUŞ GÖRÜNÜYORLAR

Burdur belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, köy ve mahalle muhtarları ile yaptığı yılın son toplantısın da planlanan Büğdüz yolu üzerindeki toplu konutları masaya yatırdı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur merkez ve merkeze bağlı mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantı da sorunlarını ve taleplerini dinledi. Belediye bütçesinin kendilerine tanıdığı ve imkanları ölçüsünde birçok konuda yardımcı olacağını söyledi. 2019 yılı içinde İlbank tarafından kredi verilmediğinden sezon boyunca Burdur merkez ve mahallelerine yeterli asfaltlama ve altyapı hizmeti getiremediklerini belirtti. Elbette tüm çabalarının Burdur merkez ve mahallelerindeki sorunlarımızın çözülmesine yönelik olduğunu ama merkeze bağlı köyleri de görmezden gelinemeyeceğini belitti.   Burdur merkez de planlı altyapı yapılmadığı için 3 mahallede sıkıntıların sürdüğünü sözlerine ekledi. Bu mahallelerinizin başında Bur-Kent yani “Atatürk mahallesi gelmektedir. Her yeni günde buradan belediyemize altyapı sorunları gelmektedir. Necatibey mahallesi, Karasenir Mahallesi, gibi yerleşim yerleri duruyor. Buralardan önce Bozkurt mahallesi” Deprem evlerinde sıkıntılı da olsa buralardaki çalışmamız ortadadır. Orada oturan mahalle sakinlerini razı etmek ve belediye meclisi de dahil iyi bir çalışma gerçekleştirdik. Bununla ilgili sonuç ortadadır. İnşaatlar hızla bitirilmeye doğru gitmekte Biz toplu konut yapmaya kentimizin depreme dayanıksız konutları ile yaşamasını elbette istemiyoruz ancak Büğdüz yolu üzerine yapılacağı söylenen sosyal konutların şu anda sadece sayısı belli ortadaki görünen şekli bu altyapı yok fizibilite çalışmaları yapılmamış sadece talep sahiplerinin bankalara cüzi miktarda para yatırılması istenmiş açıkçası vatandaştan talep toplamışlar. Konunun belediye ile ilgili bir yanı yok bu konuda her gün onlarca telefon alıyorum. Bu kentin bir belediyesi ve belediye meclis üyeleri var AK Parti bölge milletvekilleri veya ilgili kurumlardan bize bilgi gelmedi dedi.  
Burdur belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, köy ve mahalle muhtarları ile yaptığı yılın son toplantısın da planlanan Büğdüz yolu üzerindeki toplu konutları masaya yatırdı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur merkez ve merkeze bağlı mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantı da sorunlarını ve taleplerini dinledi. Belediye bütçesinin kendilerine tanıdığı ve imkanları ölçüsünde birçok konuda yardımcı olacağını söyledi. 2019 yılı içinde İlbank tarafından kredi verilmediğinden sezon boyunca Burdur merkez ve mahallelerine yeterli asfaltlama ve altyapı hizmeti getiremediklerini belirtti. Elbette tüm çabalarının Burdur merkez ve mahallelerindeki sorunlarımızın çözülmesine yönelik olduğunu ama merkeze bağlı köyleri de görmezden gelinemeyeceğini belitti.

  Burdur merkez de planlı altyapı yapılmadığı için 3 mahallede sıkıntıların sürdüğünü sözlerine ekledi. Bu mahallelerinizin başında Bur-Kent yani “Atatürk mahallesi gelmektedir. Her yeni günde buradan belediyemize altyapı sorunları gelmektedir. Necatibey mahallesi, Karasenir Mahallesi, gibi yerleşim yerleri duruyor. Buralardan önce Bozkurt mahallesi” Deprem evlerinde sıkıntılı da olsa buralardaki çalışmamız ortadadır. Orada oturan mahalle sakinlerini razı etmek ve belediye meclisi de dahil iyi bir çalışma gerçekleştirdik. Bununla ilgili sonuç ortadadır. İnşaatlar hızla bitirilmeye doğru gitmekte

Biz toplu konut yapmaya kentimizin depreme dayanıksız konutları ile yaşamasını elbette istemiyoruz ancak Büğdüz yolu üzerine yapılacağı söylenen sosyal konutların şu anda sadece sayısı belli ortadaki görünen şekli bu altyapı yok fizibilite çalışmaları yapılmamış sadece talep sahiplerinin bankalara cüzi miktarda para yatırılması istenmiş açıkçası vatandaştan talep toplamışlar. Konunun belediye ile ilgili bir yanı yok bu konuda her gün onlarca telefon alıyorum. Bu kentin bir belediyesi ve belediye meclis üyeleri var AK Parti bölge milletvekilleri veya ilgili kurumlardan bize bilgi gelmedi dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.