DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ VE BASIN

YAŞAM 27.02.2016 - 13:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4033+ kez okundu.
 

DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ VE BASIN

Burdur Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral ve Kurum yetkilileri Taş Odada basın mensupları ile bir araya geldiler.
Burdur Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 02-07 Mart tarihleri arasında yapılacak olan “Deprem Haftası Farkındalık” etkinleri çerçevesinde Burdur Taş Oda Konağında düzenledikleri toplantı da basın mensupları ve gazete sahipleri ile verilen kahvaltı da bir araya geldiler. Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral Basın mensuplarına olası deprem öncesi ve sonrasında yapılması gereken hazırlıklar ve basın mensuplarına deprem öncesinde ve sonrasında etik kurallar açısından halka nelerin verilmesi nelerin verilmemesi hakkında açıklamalarda bulundu.   Burdur Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oral, Ülkemizde yakın zaman içinde meydana gelen depremler ve (AFAD) kuruluşunun çalışmalarından örnekler ve basın kuruluşlarının konuya bakış açısından örnekler verdi. Oral basın mensupları ve yayın organlarının deprem ve sonrasında öneminin büyük olduğunu söyledi. Bu tür olaylar sonrasında bilhassa sosyal medya üzerinden yapılan yayınlarda bilgi kirliliğinin ise büyük olduğuna değinerek mutlaka bilginin kaynağından sağlanmasının önemini çok dikkat edilmesi gereken bir husus olarak vurguladı.   Türkiye gibi ülkelerin her an deprem gibi bir doğal afetler karşısında hazırlıklı olarak bulundurması gereken malzemelerden bahsetti. Her evde mutlaka bir deprem hazırlık çantası’nın bulunması gerektiğini bu çantanın içinde mutlaka bir düdük, yaralanmayı ve sonrasındaki tedavide gerekli olacak bir ilk yardım seti boyunluk defter kalem ve buna benzer malzemelerin hazır tutulması gerektiği konusunda bilgiler aktardı.   (AFAD) Müdürü Mehmet Oral her yıl olduğu gibi hafta etkinlikleri çerçevesinde ise 26 Şubat tarihinden başlayarak Burdur da çeşitli toplantı ve konferanslar ile okullar başta olmak üzere halkımızın deprem ve tedbirleri konusunda çalışmalar yapılacaktır Ne yazık ki Burdur da birinci derecede deprem bölgesi kapsamındaki iller arasında yer almaktadır. Oral sözlerini bu haftanın sloganı “Biz Depreme Şu Anda Hazırız. Ya Siz” diyerek bitirdi
Burdur Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral ve Kurum yetkilileri Taş Odada basın mensupları ile bir araya geldiler.

Burdur Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 02-07 Mart tarihleri arasında yapılacak olan “Deprem Haftası Farkındalık” etkinleri çerçevesinde Burdur Taş Oda Konağında düzenledikleri toplantı da basın mensupları ve gazete sahipleri ile verilen kahvaltı da bir araya geldiler. Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral Basın mensuplarına olası deprem öncesi ve sonrasında yapılması gereken hazırlıklar ve basın mensuplarına deprem öncesinde ve sonrasında etik kurallar açısından halka nelerin verilmesi nelerin verilmemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Burdur Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oral, Ülkemizde yakın zaman içinde meydana gelen depremler ve (AFAD) kuruluşunun çalışmalarından örnekler ve basın kuruluşlarının konuya bakış açısından örnekler verdi. Oral basın mensupları ve yayın organlarının deprem ve sonrasında öneminin büyük olduğunu söyledi. Bu tür olaylar sonrasında bilhassa sosyal medya üzerinden yapılan yayınlarda bilgi kirliliğinin ise büyük olduğuna değinerek mutlaka bilginin kaynağından sağlanmasının önemini çok dikkat edilmesi gereken bir husus olarak vurguladı.

 

Türkiye gibi ülkelerin her an deprem gibi bir doğal afetler karşısında hazırlıklı olarak bulundurması gereken malzemelerden bahsetti. Her evde mutlaka bir deprem hazırlık çantası’nın bulunması gerektiğini bu çantanın içinde mutlaka bir düdük, yaralanmayı ve sonrasındaki tedavide gerekli olacak bir ilk yardım seti boyunluk defter kalem ve buna benzer malzemelerin hazır tutulması gerektiği konusunda bilgiler aktardı.

 

(AFAD) Müdürü Mehmet Oral her yıl olduğu gibi hafta etkinlikleri çerçevesinde ise 26 Şubat tarihinden başlayarak Burdur da çeşitli toplantı ve konferanslar ile okullar başta olmak üzere halkımızın deprem ve tedbirleri konusunda çalışmalar yapılacaktır Ne yazık ki Burdur da birinci derecede deprem bölgesi kapsamındaki iller arasında yer almaktadır. Oral sözlerini bu haftanın sloganı “Biz Depreme Şu Anda Hazırız. Ya Siz” diyerek bitirdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.