DİPLOMATLAR, ÇİNLİ SİNOPHARM GRUBU’NUN AŞI MERKEZİ ZİYARET ETTİ

DÜNYA 16.11.2020 - 15:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2234+ kez okundu.
 

DİPLOMATLAR, ÇİNLİ SİNOPHARM GRUBU’NUN AŞI MERKEZİ ZİYARET ETTİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, farklı ülkelerden diplomatların Sinopharm Grubu bünyesindeki Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü’ne yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi.
Zhao Lijian, 12 Kasım’da Çin Dışişleri Bakanlığı’nın organizasyonuyla birçok ülkenin Çin’deki diplomatlarının Sinopharm Grubu’na bağlı Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü’nü ziyaret ettiğini hatırlattı.   Ziyaret hakkında bilgi veren Sözcü, “Yabancı diplomatlar, Covid-19 aşısının üretim, denetim ve kontrol odaları gibi bölümleri ziyaret ederek, aşı hakkındaki son gelişmeleri öğrendi ve enstitüden yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. Son ziyaretle yabancı diplomatlar, Çin tarafından üretilen Covid-19 aşısının güvenliği, etkisi ve erişilebilirliği hakkında bilgi aldı” dedi.   Diplomatların, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin'in üreteceği Covid-19 aşısının küresel kamu ürünü olarak dünyayla paylaşılacağına dair ifadelerinin, diğer ülkelerin salgını yenme konusundaki güvenini artırdığına işaret eden Sözcü, “Çin’i aşı geliştirme konusunda kaydettiği sevindirici ilerlemeler nedeniyle tebrik eden diplomatlar, ülkeleri ile Çin arasındaki aşıların araştırılması ve kullanılmasına dair işbirliğini hızlandırmaya hazır olduklarını dile getirdi” diye konuştu.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, farklı ülkelerden diplomatların Sinopharm Grubu bünyesindeki Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü’ne yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi.

Zhao Lijian, 12 Kasım’da Çin Dışişleri Bakanlığı’nın organizasyonuyla birçok ülkenin Çin’deki diplomatlarının Sinopharm Grubu’na bağlı Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü’nü ziyaret ettiğini hatırlattı.
 
Ziyaret hakkında bilgi veren Sözcü, “Yabancı diplomatlar, Covid-19 aşısının üretim, denetim ve kontrol odaları gibi bölümleri ziyaret ederek, aşı hakkındaki son gelişmeleri öğrendi ve enstitüden yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. Son ziyaretle yabancı diplomatlar, Çin tarafından üretilen Covid-19 aşısının güvenliği, etkisi ve erişilebilirliği hakkında bilgi aldı” dedi.
 
Diplomatların, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin'in üreteceği Covid-19 aşısının küresel kamu ürünü olarak dünyayla paylaşılacağına dair ifadelerinin, diğer ülkelerin salgını yenme konusundaki güvenini artırdığına işaret eden Sözcü, “Çin’i aşı geliştirme konusunda kaydettiği sevindirici ilerlemeler nedeniyle tebrik eden diplomatlar, ülkeleri ile Çin arasındaki aşıların araştırılması ve kullanılmasına dair işbirliğini hızlandırmaya hazır olduklarını dile getirdi” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.