DİRMİL ALTIN SİPSİ YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN ORHAN OKULU

SPOR 23.07.2017 - 23:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3779+ kez okundu.
 

DİRMİL ALTIN SİPSİ YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN ORHAN OKULU

Burdur Altınyayla ilçesinde yapılan geleneksel “Altın Sipsi” yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl ki galibi Antalya bölgesinin güreşçilerinden Orhan Okulu oldu.
Burdur Altınyayla (Dirmil) geleneksel “Altın Sipsi” yağlı pehlivan güneşleri her yıl olduğu gibi bu yılda Edirne Kırkpınar güreşlerinin ardından yapıldı. Güreşçiler için rövanş anlamını taşıyan güreşlerde çok sayıda pehlivan boy gösterdi. Yaklaşık 550 civarında güreşçinin yer aldığı güreşlerde kıran kırana zevkli müsabakalar ile geçen güreşlerde heyecan doruğa çıktı.     Güreşlere Burdur valisi Şerif Yılmaz katılırken, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri ile çevre illerin ve ilçelerin belediye başkanları ile yağlı pehlivan güreşine meraklı seyirciler ile bölgeye gelen güreşçilerin taraftarları da katıldı. Yapılan güreş ağalığı ihalesini ise geçen yılın güreş ağası Yasın Murat Çetingül aldı. Hamdi Sarıca’nın rakip olduğu güreş ağalığı 110 Milyar ile geçtiğimiz yılın (Dirmil) Çayır ağası Yasin Murat Çetingül de kaldı. Yasin Murat Çetingül kendisine hediye edilen koçu ise gün boyu misafirlere hizmet eden Altınyayla Belediye personeline bıraktı.         Altınyayla yağlı pehlivan Güreşlerinde Baş altı güreşlerinde Hasan Borucu alırken Başpehlivan yarı final  Güreşlerinde rakiplerini yenen Ali Gürbüz, Orhan Okulu ile müsabaka yaparken, Mehmet Yeşil Yeşil ile Mustafa Kemal Karaboğa çayıra çıktı. Yapılan güreşler sonunda; Orhan Okulu Ali Gürbüz’ü sahada mağlup ederken, Mehmet Yeşil Yeşil’de rakibi Mustafa Kemal Karaboğa’yı mağlup etti. Yapılan güreşlerin sonunda Mehmet Yeşil Yeşil’i başpehlivanlık güreşlerinde mağlup eden Orhan Okulu yağlı pehlivan Altınyayla Yağlı Pehlivanlık güreşlerinde başpehlivanlık madalyası ve kupasını kazandı. Müsabakaların sonunda başpehlivanlık güreşlerinde dereceye giren pehlivanların madalya ve ödül olarak verilen kupalarını Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek verdi. törenlerin ardından 30’uncu geleneksel Altınyayla (Dirmil) “Altın Sipsi” güreşleri sona erdi.
Burdur Altınyayla ilçesinde yapılan geleneksel “Altın Sipsi” yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl ki galibi Antalya bölgesinin güreşçilerinden Orhan Okulu oldu.

Burdur Altınyayla (Dirmil) geleneksel “Altın Sipsi” yağlı pehlivan güneşleri her yıl olduğu gibi bu yılda Edirne Kırkpınar güreşlerinin ardından yapıldı. Güreşçiler için rövanş anlamını taşıyan güreşlerde çok sayıda pehlivan boy gösterdi. Yaklaşık 550 civarında güreşçinin yer aldığı güreşlerde kıran kırana zevkli müsabakalar ile geçen güreşlerde heyecan doruğa çıktı.

    Güreşlere Burdur valisi Şerif Yılmaz katılırken, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri ile çevre illerin ve ilçelerin belediye başkanları ile yağlı pehlivan güreşine meraklı seyirciler ile bölgeye gelen güreşçilerin taraftarları da katıldı. Yapılan güreş ağalığı ihalesini ise geçen yılın güreş ağası Yasın Murat Çetingül aldı. Hamdi Sarıca’nın rakip olduğu güreş ağalığı 110 Milyar ile geçtiğimiz yılın (Dirmil) Çayır ağası Yasin Murat Çetingül de kaldı. Yasin Murat Çetingül kendisine hediye edilen koçu ise gün boyu misafirlere hizmet eden Altınyayla Belediye personeline bıraktı.

        Altınyayla yağlı pehlivan Güreşlerinde Baş altı güreşlerinde Hasan Borucu alırken Başpehlivan yarı final  Güreşlerinde rakiplerini yenen Ali Gürbüz, Orhan Okulu ile müsabaka yaparken, Mehmet Yeşil Yeşil ile Mustafa Kemal Karaboğa çayıra çıktı. Yapılan güreşler sonunda; Orhan Okulu Ali Gürbüz’ü sahada mağlup ederken, Mehmet Yeşil Yeşil’de rakibi Mustafa Kemal Karaboğa’yı mağlup etti. Yapılan güreşlerin sonunda Mehmet Yeşil Yeşil’i başpehlivanlık güreşlerinde mağlup eden Orhan Okulu yağlı pehlivan Altınyayla Yağlı Pehlivanlık güreşlerinde başpehlivanlık madalyası ve kupasını kazandı.

Müsabakaların sonunda başpehlivanlık güreşlerinde dereceye giren pehlivanların madalya ve ödül olarak verilen kupalarını Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek verdi. törenlerin ardından 30’uncu geleneksel Altınyayla (Dirmil) “Altın Sipsi” güreşleri sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.