DİSK,; HÜKÜMET İŞVERENİ KORUMA PROJESİ PEŞİNDE

GÜNDEM 29.06.2020 - 14:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3576+ kez okundu.
 

DİSK,; HÜKÜMET İŞVERENİ KORUMA PROJESİ PEŞİNDE

DİSK, İşvereni korumaktan başka bir amacı olmayan bu düzenlemeyi işçiler olarak kabul edebilmemiz mümkün değildir.
Disk Genel Merkezi, tarafından ülke genelinde bulunan sendika şubeleri ve temsilciliklere gönderilen basın metni Burdur Yeşilova Belediyesi sendika temsilciliği tarafından basın kuruluşları ve basın mensupları ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kıdem tazminatı ile ilgili olarak; işçi ve işveren sendikalarının bu konuda anlaşmaya varmasını aksi takdirde; bu konuda son sözü kendi söyleyeceğini beyan etmiştir. Hükümet, kıdem tazminatının mevcut düzenlemede olan 30 günlük hesaplama üzerinden değil de, 11 gün üzerinden hesaplanmasını öngörmektir. Ayrıca TES( Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi) adı altında; kıdem tazminatını bir fona aktarmayı ve bu fondaki paranın 60 yaşından sonra peyderpey işçiye geri ödenmesi üzerinde çalışılmaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki kıdem tazminatı işçinin yıpranma ikramiyesi olarak, işçinin yeni iş edininceye kadar karşılaşacağı zorlukları azaltabilmek, işverenin de iş sözleşmesini sona erdirirken keyfiyetinin önüne geçilebilmesi amacıyla iş kanunu kapsamında güvence altına alınmış bit işçilik hakkıdır. Hükümet tarafından öngörülen düzenleme kıdem tazminatının miktarını düşüreceği gibi, işçinin kıdem tazminatı alacağının toplu olarak almasının önüne geçmektedir. Ayrıca her insanın sanki 60 yaşına kadar yaşayacağının garantisi varmış gibi kıdem tazminatı alabilmek için 60 yaş şartı getirilmesi kabul edilemez. İşvereni korumaktan başka bir amacı olmayan bu düzenlemeyi işçiler olarak kabul edebilmemiz mümkün değildir. Tüm hukuksuzlukların Disk Genel İş Burdur Yeşilova İşyeri Temsilciliği olarak karşısında olduğumuzu bildiririz.  
DİSK, İşvereni korumaktan başka bir amacı olmayan bu düzenlemeyi işçiler olarak kabul edebilmemiz mümkün değildir.

Disk Genel Merkezi, tarafından ülke genelinde bulunan sendika şubeleri ve temsilciliklere gönderilen basın metni Burdur Yeşilova Belediyesi sendika temsilciliği tarafından basın kuruluşları ve basın mensupları ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kıdem tazminatı ile ilgili olarak; işçi ve işveren sendikalarının bu konuda anlaşmaya varmasını aksi takdirde; bu konuda son sözü kendi söyleyeceğini beyan etmiştir.

Hükümet, kıdem tazminatının mevcut düzenlemede olan 30 günlük hesaplama üzerinden değil de, 11 gün üzerinden hesaplanmasını öngörmektir. Ayrıca TES( Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi) adı altında; kıdem tazminatını bir fona aktarmayı ve bu fondaki paranın 60 yaşından sonra peyderpey işçiye geri ödenmesi üzerinde çalışılmaktadır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki kıdem tazminatı işçinin yıpranma ikramiyesi olarak, işçinin yeni iş edininceye kadar karşılaşacağı zorlukları azaltabilmek, işverenin de iş sözleşmesini sona erdirirken keyfiyetinin önüne geçilebilmesi amacıyla iş kanunu kapsamında güvence altına alınmış bit işçilik hakkıdır.

Hükümet tarafından öngörülen düzenleme kıdem tazminatının miktarını düşüreceği gibi, işçinin kıdem tazminatı alacağının toplu olarak almasının önüne geçmektedir.

Ayrıca her insanın sanki 60 yaşına kadar yaşayacağının garantisi varmış gibi kıdem tazminatı alabilmek için 60 yaş şartı getirilmesi kabul edilemez.

İşvereni korumaktan başka bir amacı olmayan bu düzenlemeyi işçiler olarak kabul edebilmemiz mümkün değildir. Tüm hukuksuzlukların Disk Genel İş Burdur Yeşilova İşyeri Temsilciliği olarak karşısında olduğumuzu bildiririz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.