DİZ KİREÇLENMESİNDE PRP TEDAVİSİ

SAĞLIK 03.08.2018 - 10:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3370+ kez okundu.
 

DİZ KİREÇLENMESİNDE PRP TEDAVİSİ

Prof.Dr. Levent Altınel: “PRP tedavisinde konusunda uzman ve tecrübeli hekimleri tercih edin” Bedenimiz her an kendi kendini tedavi eder.
Kanımızdaki pıhtılaşma hücrelerinde bulunan mucizevi proteinler dokularımızın tamirini sağlar. Son yıllarda tıpta başarıyla kullanılan hücreler yardımıyla doku tamiri ve gençleştirme işlemi (PRP tedavisi) ortopedi alanında da başarıyla uygulanıyor. PRP tedavisinin günümüzde en çok diz kireçlenmelerinde kullanıldığına vurgu yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel; PRP tedavisinde başarılı sonuç almak için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyardı. Kanımızın 1 mililitresinde 150-400 bin pıhtılaşma hücresi bulunuyor. Kişinin kendi kanının bir takım yoğunlaştırma işlemlerinden geçirilmesinin ardından, elde edilen pıhtılaşma hücresinden (platelet) zenginleştirilmiş ürüne PRP (platelet rich plasma) denir. PRP’nin mililitresinde en az 1 milyonun üzerinde pıhtılaşma hücresi olması gerekiyor. PRP tedavisinin günümüzde pek çok alanda kullanılmaya başladığına dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel en fazla diz kireçlenmelerinde uygulandığını ve başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Prof. Dr. Levent Altınel; diz kireçlenmesinde uygulanan PRP tedavisinde başarılı sonuç almak için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da önemli uyarılarda bulundu. Kireçlenmenin yani artrozun basitçe eklem kıkırdaklarının yıpranmasına bağlı olarak ortaya çıkan eklem rahatsızlığı olarak tanımlanabildiğini söyleyen Prof. Dr. Levent Altınel; “Zamanla eklemlerde gelişen yıpranma sonucu, kıkırdak doku aşınır, sürtünme artar. Eklemler ses çıkarmaya, şişmeye, ağrı yapmaya başlar ve hareketlerimiz gittikçe kısıtlanır. Bu tabloya kireçlenme (artroz) denir. PRP tedavisi günümüzde en fazla diz kireçlenmelerinde kullanılmaktadır.” dedi. PRP’nin son birkaç yıldır giderek artan biçimde kullanıldığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel; “PRP hastadan alınan kanın içinde bulunan pıhtılaşma hücrelerinin özel bir sistemle ayrılarak hastanın problemli vücut bölümüne enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Bu hücrelerin sahip olduğu birçok protein ve benzeri maddelerin vücut dokuları üzerinde iyileştirici etkisi vardır. PRP özellikle eklem kireçlenmeleri, Ön çapraz bağ yaralanmaları, Menisküs -Omuz kas yırtıklarında tedaviye ilave olarak; Tenisçi Dirseği, Golfçü Dirseği, Tendinitler, Ayak Bileği burkulması, Topuk Dikeni, Kulunç Ağrısı, Tendon yırtıklarının tedavisi, gibi yumuşak doku problemlerinde ve hatta spor yaralanmalarında da geniş bir kullanım alanı vardır. Bu tedavi uygun şekilde yapıldığında son derece iyi sonuçlar vermektedir” diye konuştu.    
Prof.Dr. Levent Altınel: “PRP tedavisinde konusunda uzman ve tecrübeli hekimleri tercih edin” Bedenimiz her an kendi kendini tedavi eder.

Kanımızdaki pıhtılaşma hücrelerinde bulunan mucizevi proteinler dokularımızın tamirini sağlar. Son yıllarda tıpta başarıyla kullanılan hücreler yardımıyla doku tamiri ve gençleştirme işlemi (PRP tedavisi) ortopedi alanında da başarıyla uygulanıyor. PRP tedavisinin günümüzde en çok diz kireçlenmelerinde kullanıldığına vurgu yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel; PRP tedavisinde başarılı sonuç almak için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyardı.

Kanımızın 1 mililitresinde 150-400 bin pıhtılaşma hücresi bulunuyor. Kişinin kendi kanının bir takım yoğunlaştırma işlemlerinden geçirilmesinin ardından, elde edilen pıhtılaşma hücresinden (platelet) zenginleştirilmiş ürüne PRP (platelet rich plasma) denir. PRP’nin mililitresinde en az 1 milyonun üzerinde pıhtılaşma hücresi olması gerekiyor. PRP tedavisinin günümüzde pek çok alanda kullanılmaya başladığına dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel en fazla diz kireçlenmelerinde uygulandığını ve başarılı sonuçlar alındığını belirtti.

Prof. Dr. Levent Altınel; diz kireçlenmesinde uygulanan PRP tedavisinde başarılı sonuç almak için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da önemli uyarılarda bulundu. Kireçlenmenin yani artrozun basitçe eklem kıkırdaklarının yıpranmasına bağlı olarak ortaya çıkan eklem rahatsızlığı olarak tanımlanabildiğini söyleyen Prof. Dr. Levent Altınel; “Zamanla eklemlerde gelişen yıpranma sonucu, kıkırdak doku aşınır, sürtünme artar. Eklemler ses çıkarmaya, şişmeye, ağrı yapmaya başlar ve hareketlerimiz gittikçe kısıtlanır. Bu tabloya kireçlenme (artroz) denir. PRP tedavisi günümüzde en fazla diz kireçlenmelerinde kullanılmaktadır.” dedi.

PRP’nin son birkaç yıldır giderek artan biçimde kullanıldığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel; “PRP hastadan alınan kanın içinde bulunan pıhtılaşma hücrelerinin özel bir sistemle ayrılarak hastanın problemli vücut bölümüne enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Bu hücrelerin sahip olduğu birçok protein ve benzeri maddelerin vücut dokuları üzerinde iyileştirici etkisi vardır. PRP özellikle eklem kireçlenmeleri, Ön çapraz bağ yaralanmaları, Menisküs -Omuz kas yırtıklarında tedaviye ilave olarak; Tenisçi Dirseği, Golfçü Dirseği, Tendinitler, Ayak Bileği burkulması, Topuk Dikeni, Kulunç Ağrısı, Tendon yırtıklarının tedavisi, gibi yumuşak doku problemlerinde ve hatta spor yaralanmalarında da geniş bir kullanım alanı vardır. Bu tedavi uygun şekilde yapıldığında son derece iyi sonuçlar vermektedir” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.