DOĞAL GAZ PATLAMALARI İLE AÇIKLAMA

TEKNOLOJİ 16.12.2020 - 10:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2736+ kez okundu.
 

DOĞAL GAZ PATLAMALARI İLE AÇIKLAMA

Makine Mühendisleri Odası Burdur İl Temsilcisi Görkem DEMER’ den son iki günde Uşak’ da yaşanan patlamalarla ilgili önemli açıklamalar.
Makine Mühendisleri Odası Burdur İl Temsilcisi Görkem DEMER; 14-15 Aralık tarihlerinde Uşak İlimizde art arda meydana gelen doğal gaz patlamalarını üzüntü ile takip ediyor, patlamalar sonrasında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum dedi. Patlamaların nedenlerinin henüz kesinlik kazanmamış olmasıyla beraber, ilk yapılan incelemelerde, patlamaların gerçekleştiği dairelerin havalandırma menfezlerinin sonradan kapatılmış olabileceği ihtimali düşünülmektedir dedi. Değerli Burdur halkının da dikkat etmesi gereken en önemli iki husustan birincisinin havalandırma menfezleri, ikincisinin ise gaz emniyetli ocaklar olduğunu vurguladı. Bizleri bu tür patlamalardan ya da gaz zehirlenmelerinden koruyacak en önemli unsurun daire içerisine özellikle yakıcı cihazların (ocak, kombi vs.) bulunduğu mahallere açılan havalandırma menfezlerinin olduğunu belirtti. Ne yazıktır ki gazı açılmış dairelerde bugüne kadar gördüğümüz en büyük problemin soğuk havanın gelmesinden dolayı, vatandaşların camlara açılan havalandırma deliklerini bir şekilde kapatması ya da tamamıyla iptal etmesidir dedi. Daire içerisinde bulunan gaz alarm cihazlarının çok güvenilir olmadığını, zamanla bozulup işlevini kaybettiğini, özellikle bu cihazların bulunduğu evlerde vatandaşların ara ara çalışıp çalışmadığını kontrol ederek kendilerine daha güvenli bir ortam yaratabileceklerini söyledi. Son iki senedir gaz açımı yapılan dairelerdeki ocakların gaz emniyetli olması zorunluluğunun nedeninin; en acı örneğini yaşadığımız Uşak İlimizden ders almamız gerektiğini belirterek, mevcutta gaz emniyetli ocakları olmayan daire sakinlerinin de en kısa sürede ocaklarını değiştirmelerinin, hem kendi hem çevredekilerin can ve mal güvenliği açısından son derece önem arz ettiğini belirtti. Doğal gaz tesisatlarının çok basite indirgendiği bu günlerde tesisatların yetkili ve konusunda uzman kişiler tarafından yapılmasının hayati önem taşıdığının da altını çizdi. Doğalgaz tesisatlarında bizleri ölümden koruyacak en basit fakat en büyük faktörün havalandırma menfezlerinin olduğunun tekrardan vurgusunu yaptı.  
Makine Mühendisleri Odası Burdur İl Temsilcisi Görkem DEMER’ den son iki günde Uşak’ da yaşanan patlamalarla ilgili önemli açıklamalar.

Makine Mühendisleri Odası Burdur İl Temsilcisi Görkem DEMER; 14-15 Aralık tarihlerinde Uşak İlimizde art arda meydana gelen doğal gaz patlamalarını üzüntü ile takip ediyor, patlamalar sonrasında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum dedi.

Patlamaların nedenlerinin henüz kesinlik kazanmamış olmasıyla beraber, ilk yapılan incelemelerde, patlamaların gerçekleştiği dairelerin havalandırma menfezlerinin sonradan kapatılmış olabileceği ihtimali düşünülmektedir dedi.

Değerli Burdur halkının da dikkat etmesi gereken en önemli iki husustan birincisinin havalandırma menfezleri, ikincisinin ise gaz emniyetli ocaklar olduğunu vurguladı.

Bizleri bu tür patlamalardan ya da gaz zehirlenmelerinden koruyacak en önemli unsurun daire içerisine özellikle yakıcı cihazların (ocak, kombi vs.) bulunduğu mahallere açılan havalandırma menfezlerinin olduğunu belirtti.

Ne yazıktır ki gazı açılmış dairelerde bugüne kadar gördüğümüz en büyük problemin soğuk havanın gelmesinden dolayı, vatandaşların camlara açılan havalandırma deliklerini bir şekilde kapatması ya da tamamıyla iptal etmesidir dedi. Daire içerisinde bulunan gaz alarm cihazlarının çok güvenilir olmadığını, zamanla bozulup işlevini kaybettiğini, özellikle bu cihazların bulunduğu evlerde vatandaşların ara ara çalışıp çalışmadığını kontrol ederek kendilerine daha güvenli bir ortam yaratabileceklerini söyledi.

Son iki senedir gaz açımı yapılan dairelerdeki ocakların gaz emniyetli olması zorunluluğunun nedeninin; en acı örneğini yaşadığımız Uşak İlimizden ders almamız gerektiğini belirterek, mevcutta gaz emniyetli ocakları olmayan daire sakinlerinin de en kısa sürede ocaklarını değiştirmelerinin, hem kendi hem çevredekilerin can ve mal güvenliği açısından son derece önem arz ettiğini belirtti.

Doğal gaz tesisatlarının çok basite indirgendiği bu günlerde tesisatların yetkili ve konusunda uzman kişiler tarafından yapılmasının hayati önem taşıdığının da altını çizdi.

Doğalgaz tesisatlarında bizleri ölümden koruyacak en basit fakat en büyük faktörün havalandırma menfezlerinin olduğunun tekrardan vurgusunu yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.