DSÖ EKİBİ WUHAN’DA SAHAYA İNDİ, MARKET VE HASTANE İNCELEMELERİNE BAŞLADI

DÜNYA 29.01.2021 - 12:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3943+ kez okundu.
 

DSÖ EKİBİ WUHAN’DA SAHAYA İNDİ, MARKET VE HASTANE İNCELEMELERİNE BAŞLADI

Dünya Sağlık Örgütü liderliğinde Covid-19 salgınının kökenini araştıran ekip bugün Çinli bilim insanlarıyla buluşuyor
Uluslararası ekip Wuhan’da laboratuvar, market ve hastaneleri ziyaret edecek. Ekip, Wuhan’a ulaştıktan iki hafta sonra saha çalışmalarına başlamak için perşembe günü Wuhan’daki karantina otelinden ayrıldı.   Saha ziyaretleri arasında Wuhan Viroloji Enstitüsü, Huanan pazarı, Wuhan CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) laboratuvarı yer alacak. Çin’de iki hafta daha kalacak olan bağımsız uzmanlardan oluşan ekip, Wuhan’daki ilk COVID-19 hastalarından bazılarıyla da görüşecek.   Ekibin Danimarkalı üyesi Thea Fischer, virüsün başlangıçta yayıldığına inanılan Huanan Deniz Ürünleri Toptancı Pazarı’nı ziyaret etmenin, salgının merkez üssü mü yoksa virüsün sadece bir amplifikatörü mü olduğu konusunda fikir sağlayacağını söyledi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı uzman ekibinin karantina sürecinin dün sona erdiğini ve ekibin Covid-19 salgınının kaynağına ilişkin araştırmalarına sorunsuz devam edeceğini açıklamıştı.  
Dünya Sağlık Örgütü liderliğinde Covid-19 salgınının kökenini araştıran ekip bugün Çinli bilim insanlarıyla buluşuyor

Uluslararası ekip Wuhan’da laboratuvar, market ve hastaneleri ziyaret edecek. Ekip, Wuhan’a ulaştıktan iki hafta sonra saha çalışmalarına başlamak için perşembe günü Wuhan’daki karantina otelinden ayrıldı.
 
Saha ziyaretleri arasında Wuhan Viroloji Enstitüsü, Huanan pazarı, Wuhan CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) laboratuvarı yer alacak. Çin’de iki hafta daha kalacak olan bağımsız uzmanlardan oluşan ekip, Wuhan’daki ilk COVID-19 hastalarından bazılarıyla da görüşecek.
 
Ekibin Danimarkalı üyesi Thea Fischer, virüsün başlangıçta yayıldığına inanılan Huanan Deniz Ürünleri Toptancı Pazarı’nı ziyaret etmenin, salgının merkez üssü mü yoksa virüsün sadece bir amplifikatörü mü olduğu konusunda fikir sağlayacağını söyledi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı uzman ekibinin karantina sürecinin dün sona erdiğini ve ekibin Covid-19 salgınının kaynağına ilişkin araştırmalarına sorunsuz devam edeceğini açıklamıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.