DSP İL ÖRGÜTÜ MİLLETVEKİLİ PAZARLIĞI HABERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

SİYASET 02.03.2018 - 09:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4157+ kez okundu.
 

DSP İL ÖRGÜTÜ MİLLETVEKİLİ PAZARLIĞI HABERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Henüz seçim ittifaklarına dair yasalaşmış bir düzenleme de yoktur DSP, kiminle hareket edeceğini ya da etmeyeceğini kendi kurullarında tartışır ve karar verir.
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, tarafından yapılan bir açıklamayı bazı basın kuruluşu yetkililerinin çarpıttığını iddia eden Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, böyle bir söylem ve sözün doğru olmadığını iddia etmiştir. Ünal açıklamasında; Başbakanlık yapmış Ecevit’e bile “bir bölen” demiş kifayetsizlere söyleyecek söz yok.Ancak bu vesileyle iyi niyetli kardeşlerime ses vermek isteriz. DSP’nin kimseyle çiğ bir milletvekilliği pazarlığı yapma niyeti olamaz. Ama DSP hiçbir partinin arka bahçesi de değildir! DSP, laik-demokratik sisteme ve vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan tüm partilere saygılıdır. Her birine eşit mesafededir. Ama tüm partilerden farklıdır! Ortada şu an için açıklanmış bir seçim takvimi yoktur. Henüz seçim ittifaklarına dair yasalaşmış bir düzenleme de yoktur. Ortada fol yok yumurta yokken, DSP’ye, “X partisiyle” ve onun belirlediği şartlarla “ittifak kur” demek en hafif deyimiyle ayıptır! DSP, kiminle hareket edeceğini ya da etmeyeceğini kendi kurullarında tartışır ve karar verir. Söyleşide bahsettiğimiz de budur. Kimseyle dünyevi menfaatler uğruna pazarlık içine girmedik, girmeyiz de. DSP’nin misyonu ve hedefi, tek başına seçimlere girmektir ve girecektir. DSP, kimseye ilkesiz bir şekilde yama olmayacak kadar onurlu ve tarihsel duruşu olan bir siyasi partidir. Kırmızı çizgilerimiz: Laikliktir, demokrasidir, Atatürk ilke ve devrimlerine saygıdır, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ideali ne koşulsuz bağlılıktır. Gündemi Zaytung kıvamındaki sitelerden takip ederek ağır magazine ve algı yönetimi projelerinin etkisine maruz kalmış kardeşlerimizin özellikle söyleşimizin 36. dakikadan sonrasını üşenmeden izlemelerini dileriz.  Şu unutulmamalıdır ki Sayın Bülent Ecevit ilkelerinden taviz vermeden uzlaşma ile ülkesinin çıkarları için MSP ve MHP ile koalisyon kurmuştur.Sayın Genel başkanımız önümüze getirilen sistemin çarpıklığını,rezilliğini ve bu seçim sisteminde nasıl haysiyetsiz pazarlıklar yapılacağını ironik olarak anlatmış,Akp’nin koalisyonlar bitti diyerek milleti kandırdığı sistemin nasıl rezil bir hal aldığını göstermiştir.  
Henüz seçim ittifaklarına dair yasalaşmış bir düzenleme de yoktur DSP, kiminle hareket edeceğini ya da etmeyeceğini kendi kurullarında tartışır ve karar verir.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, tarafından yapılan bir açıklamayı bazı basın kuruluşu yetkililerinin çarpıttığını iddia eden Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, böyle bir söylem ve sözün doğru olmadığını iddia etmiştir. Ünal açıklamasında; Başbakanlık yapmış Ecevit’e bile “bir bölen” demiş kifayetsizlere söyleyecek söz yok.Ancak bu vesileyle iyi niyetli kardeşlerime ses vermek isteriz.

DSP’nin kimseyle çiğ bir milletvekilliği pazarlığı yapma niyeti olamaz. Ama DSP hiçbir partinin arka bahçesi de değildir! DSP, laik-demokratik sisteme ve vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan tüm partilere saygılıdır. Her birine eşit mesafededir. Ama tüm partilerden farklıdır! Ortada şu an için açıklanmış bir seçim takvimi yoktur. Henüz seçim ittifaklarına dair yasalaşmış bir düzenleme de yoktur. Ortada fol yok yumurta yokken, DSP’ye, “X partisiyle” ve onun belirlediği şartlarla “ittifak kur” demek en hafif deyimiyle ayıptır!

DSP, kiminle hareket edeceğini ya da etmeyeceğini kendi kurullarında tartışır ve karar verir. Söyleşide bahsettiğimiz de budur. Kimseyle dünyevi menfaatler uğruna pazarlık içine girmedik, girmeyiz de. DSP’nin misyonu ve hedefi, tek başına seçimlere girmektir ve girecektir. DSP, kimseye ilkesiz bir şekilde yama olmayacak kadar onurlu ve tarihsel duruşu olan bir siyasi partidir. Kırmızı çizgilerimiz: Laikliktir, demokrasidir, Atatürk ilke ve devrimlerine saygıdır, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ideali ne koşulsuz bağlılıktır. Gündemi Zaytung kıvamındaki sitelerden takip ederek ağır magazine ve algı yönetimi projelerinin etkisine maruz kalmış kardeşlerimizin özellikle söyleşimizin 36. dakikadan sonrasını üşenmeden izlemelerini dileriz.

 Şu unutulmamalıdır ki Sayın Bülent Ecevit ilkelerinden taviz vermeden uzlaşma ile ülkesinin çıkarları için MSP ve MHP ile koalisyon kurmuştur.Sayın Genel başkanımız önümüze getirilen sistemin çarpıklığını,rezilliğini ve bu seçim sisteminde nasıl haysiyetsiz pazarlıklar yapılacağını ironik olarak anlatmış,Akp’nin koalisyonlar bitti diyerek milleti kandırdığı sistemin nasıl rezil bir hal aldığını göstermiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.