DÜNYA BARIŞI İÇİN BEYAZ GÜVERCİN UÇURDU

GÜNDEM 06.03.2016 - 15:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3613+ kez okundu.
 

DÜNYA BARIŞI İÇİN BEYAZ GÜVERCİN UÇURDU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk’ün Burdur’a teşriflerinin 86’ıncı yılı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmanın ardından, Dünya Barışı için beyaz güvercin uçurdu Başkan Ercengiz yaptığı konuşmada; “6 Mart 1930’da Çatalpınar mevkiinden Burdur’umuza güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, 86 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru ve coşkuyu; 86 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz. Bizler bu günü kutlarken sadece büyük bir kahramanın ilimize gelmesini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz.  O; bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Burdurlular; Atatürk’ün en büyük eserim diyerek bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olmaya devam edecektir.  Burdur Belediye Başkanı olarak Atatürk’ün 86 yıl önce şereflendirdiği bu kentte görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Taşı, toprağı, tarihi ve geleceği cumhuriyet kokan aydın bir kentin belediye başkanı olarak, Burdur Halkı ile omuz omuza vererek Atatürk’ün ışığında emin adımlarla ilerliyoruz. Burdurlular, kentimize gelişi ile büyük mutluluk yaşatmış olan Ulu Önder Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmamışlardır ve asla ayrılmayacaklardır.  Bu duygu ve düşüncülerle, Burdur’a gelerek bizleri şereflendiren Mustafa Kemal Atatürk’ü, Burdur’a gelişinin 86. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, tüm Burdur halkının bu şeref gününü kutluyorum.  
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk’ün Burdur’a teşriflerinin 86’ıncı yılı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmanın ardından, Dünya Barışı için beyaz güvercin uçurdu Başkan Ercengiz yaptığı konuşmada; “6 Mart 1930’da Çatalpınar mevkiinden Burdur’umuza güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, 86 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru ve coşkuyu; 86 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz. Bizler bu günü kutlarken sadece büyük bir kahramanın ilimize gelmesini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz. 

O; bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Burdurlular; Atatürk’ün en büyük eserim diyerek bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olmaya devam edecektir. 

Burdur Belediye Başkanı olarak Atatürk’ün 86 yıl önce şereflendirdiği bu kentte görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Taşı, toprağı, tarihi ve geleceği cumhuriyet kokan aydın bir kentin belediye başkanı olarak, Burdur Halkı ile omuz omuza vererek Atatürk’ün ışığında emin adımlarla ilerliyoruz. Burdurlular, kentimize gelişi ile büyük mutluluk yaşatmış olan Ulu Önder Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmamışlardır ve asla ayrılmayacaklardır. 

Bu duygu ve düşüncülerle, Burdur’a gelerek bizleri şereflendiren Mustafa Kemal Atatürk’ü, Burdur’a gelişinin 86. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, tüm Burdur halkının bu şeref gününü kutluyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.