DÜNYA ÇOCUK DİŞ FIRÇALAMA ETKİNLİĞİ YAPILDI.

KÜLTÜR 06.05.2016 - 17:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3145+ kez okundu.
 

DÜNYA ÇOCUK DİŞ FIRÇALAMA ETKİNLİĞİ YAPILDI.

Burdur'da aynı anda merkez’de Gazi Atatürk Stadın da ve ilçeleri ile birlikte “7 bin 871 çocuk dişlerini fırçalayarak, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru" kırdı.
Halk sağlığı Koruyucu Diş Sağlığı Uygulamaları kapsamında, Burdur Valiliği koordinatörlüğünde Gazi Atatürk Stadın da Dünya Çocuk Rekorları Çocuk Diş Fırçalama etkirliği yapıldı. Burdur İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi işbirliğinde Burdur Gazi Atatürk stadında gerçekleştirilen rekor denemesine ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri katıldı. Burdur merkez de 3435 öğrenci Burdur’un 10 ilçesinde 4436 öğrenci toplamda 7 bin 871 çocuğun aynı anda dişlerini fırçaladığı etkinlikte, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru" kırıldı. Çocuklar Burdur’daki etkinliklerde giydikleri kırmızı beyaz tişörtlerle Türk bayrağını da oluşturdu. Bu rekorun daha önce 2015 yılında Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrenci ile kırıldığı belirtildi.Burdur Valisi Hasan Kürklü, ağız ve diş sağlığının, sağlık konusunda en önemli noktayı oluşturduğunu söyledi.Sağlıklı nesiller yetiştirmenin aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini güvence altına alacağını belirtti  Kürklü, "Çocukların sağlıklı büyümesi ve hastalıklara yakalanmalarını önlemek noktasında ağız ve diş sağlığına önem veriyoruz. Bu nedenle de çocuklarımızın sağlığı için biz  farkındalık oluşturmak istiyoruz." dedi. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ülkemiz de sağlıklı nesiller yetiştirmek için hastalığı tedavi etmektense, gerekli olan hastalığın oluşumunun engellenmesinin önemli bir başlangıç olacağını vurguladı. Rekor denemesi gibi görünen etkinlikle aslında çocuklara önemli bir alışkanlık kazandırıldığını anlatan Ercengiz, bu alışkanlığın sağlığın korunması için büyük destek sağlayacağını ifade etti. Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru"nun kırıldığını belgeleyen yazıyı Vali Kürklü, Milletvekili Özçelik, Belediye Başkanı Ercengiz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'a imzalattı. Yapılan etkinliğin ardından “Guiness rekorlar heyetine sunulacak raporlardan sonra etkinlik “Guiness rekörlar kitabında yerini alacak.
Burdur'da aynı anda merkez’de Gazi Atatürk Stadın da ve ilçeleri ile birlikte “7 bin 871 çocuk dişlerini fırçalayarak, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru" kırdı.

Halk sağlığı Koruyucu Diş Sağlığı Uygulamaları kapsamında, Burdur Valiliği koordinatörlüğünde Gazi Atatürk Stadın da Dünya Çocuk Rekorları Çocuk Diş Fırçalama etkirliği yapıldı. Burdur İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi işbirliğinde Burdur Gazi Atatürk stadında gerçekleştirilen rekor denemesine ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri katıldı. Burdur merkez de 3435 öğrenci Burdur’un 10 ilçesinde 4436 öğrenci toplamda 7 bin 871 çocuğun aynı anda dişlerini fırçaladığı etkinlikte, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru" kırıldı. Çocuklar Burdur’daki etkinliklerde giydikleri kırmızı beyaz tişörtlerle Türk bayrağını da oluşturdu. Bu rekorun daha önce 2015 yılında Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrenci ile kırıldığı belirtildi.Burdur Valisi Hasan Kürklü, ağız ve diş sağlığının, sağlık konusunda en önemli noktayı oluşturduğunu söyledi.Sağlıklı nesiller yetiştirmenin aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini güvence altına alacağını belirtti  Kürklü, "Çocukların sağlıklı büyümesi ve hastalıklara yakalanmalarını önlemek noktasında ağız ve diş sağlığına önem veriyoruz. Bu nedenle de çocuklarımızın sağlığı için biz  farkındalık oluşturmak istiyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ülkemiz de sağlıklı nesiller yetiştirmek için hastalığı tedavi etmektense, gerekli olan hastalığın oluşumunun engellenmesinin önemli bir başlangıç olacağını vurguladı. Rekor denemesi gibi görünen etkinlikle aslında çocuklara önemli bir alışkanlık kazandırıldığını anlatan Ercengiz, bu alışkanlığın sağlığın korunması için büyük destek sağlayacağını ifade etti.

Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, "Dünya çocuk diş fırçalama rekoru"nun kırıldığını belgeleyen yazıyı Vali Kürklü, Milletvekili Özçelik, Belediye Başkanı Ercengiz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'a imzalattı. Yapılan etkinliğin ardından “Guiness rekorlar heyetine sunulacak raporlardan sonra etkinlik “Guiness rekörlar kitabında yerini alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.