“DÜNYA EKONOMİSİ YÜZDE 5.2 GERİLEYECEK ÇİN-1 BÜYÜYECEK”

EKONOMİ 09.06.2020 - 12:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3216+ kez okundu.
 

“DÜNYA EKONOMİSİ YÜZDE 5.2 GERİLEYECEK ÇİN-1 BÜYÜYECEK”

Dünya Bankası’nın son Küresel Ekonomi Görünümü raporunda, küresel ekonominin bu yıl Covid-19 salgınının etkisinden dolayı yüzde 5,2 gerileyeceği belirtildi.
Dünya Bankası tarafından dün yayımlanan Küresel Ekonomi Görünümü raporuna göre, küresel ekonomi bu yıl Covid-19 salgınının etkisinden dolayı yüzde 5,2 gerileyecek ve küresel ekonomide İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ciddi ekonomik gerileme yaşanacak.    Raporda yapılan tahminlere göre; iç talep, tedarik, ticaret ve finans alanlarında yaşanan ciddi kesintilerden dolayı 2020 yılında gelişmiş ekonomiler yüzde 7 daralacak. Bunlardan ABD yüzde 6,1, Euro bölgesi yüzde 9,1 ve Japonya yüzde 6,1 küçülecek. Yeni yükselen piyasalar ve gelişen ekonomiler de yüzde 2,5 gerileyecek ancak Çin ekonomisi yüzde 1 büyüme gerçekleştirecek.    Kişi başına düşen gelir de yüzde 3.6 azalacak   Raporda, Covid-19 salgınının etkisi ve onunla mücadele için alınan önlemlerin ekonomiye getirdiği durgunluğun, bu yıl küresel ekonominin ciddi şekilde daralmasına neden olacağına ve kişi başına düşen gelirin yüzde 3,6 düşmesinin beklendiğine işaret edildi. Küresel ticaret, turizm, emtia ihracatı ve dış finansmana bağımlı ekonomilerin salgından en çok etkilenecek ekonomiler olduğuna dikkat çekilen raporda, yeni yükselen ve gelişen ekonomilerin kırılganlığının da dış etkilerinden dolayı büyüyeceğinin altı çizildi.    Salgının gelişmiş ekonomilerde yılın ortasında, yeni yükselen ve gelişen ekonomilerde ise yılın sonuna doğru hafifleyeceği gibi varsayımlarla yapılan analizlere göre, Dünya Bankası 2021 yılında küresel ekonominin yüzde 4,2 büyüyeceği tahmininde bulundu. Bu bağlamda, gelişmiş ülkelerin yüzde 3,9, yeni yükselen piyasaların ve gelişen ekonomilerin de yüzde 4,6 büyümesi bekleniyor.
Dünya Bankası’nın son Küresel Ekonomi Görünümü raporunda, küresel ekonominin bu yıl Covid-19 salgınının etkisinden dolayı yüzde 5,2 gerileyeceği belirtildi.

Dünya Bankası tarafından dün yayımlanan Küresel Ekonomi Görünümü raporuna göre, küresel ekonomi bu yıl Covid-19 salgınının etkisinden dolayı yüzde 5,2 gerileyecek ve küresel ekonomide İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ciddi ekonomik gerileme yaşanacak. 
 
Raporda yapılan tahminlere göre; iç talep, tedarik, ticaret ve finans alanlarında yaşanan ciddi kesintilerden dolayı 2020 yılında gelişmiş ekonomiler yüzde 7 daralacak. Bunlardan ABD yüzde 6,1, Euro bölgesi yüzde 9,1 ve Japonya yüzde 6,1 küçülecek. Yeni yükselen piyasalar ve gelişen ekonomiler de yüzde 2,5 gerileyecek ancak Çin ekonomisi yüzde 1 büyüme gerçekleştirecek. 
 

Kişi başına düşen gelir de yüzde 3.6 azalacak
 
Raporda, Covid-19 salgınının etkisi ve onunla mücadele için alınan önlemlerin ekonomiye getirdiği durgunluğun, bu yıl küresel ekonominin ciddi şekilde daralmasına neden olacağına ve kişi başına düşen gelirin yüzde 3,6 düşmesinin beklendiğine işaret edildi. Küresel ticaret, turizm, emtia ihracatı ve dış finansmana bağımlı ekonomilerin salgından en çok etkilenecek ekonomiler olduğuna dikkat çekilen raporda, yeni yükselen ve gelişen ekonomilerin kırılganlığının da dış etkilerinden dolayı büyüyeceğinin altı çizildi. 
 
Salgının gelişmiş ekonomilerde yılın ortasında, yeni yükselen ve gelişen ekonomilerde ise yılın sonuna doğru hafifleyeceği gibi varsayımlarla yapılan analizlere göre, Dünya Bankası 2021 yılında küresel ekonominin yüzde 4,2 büyüyeceği tahmininde bulundu. Bu bağlamda, gelişmiş ülkelerin yüzde 3,9, yeni yükselen piyasaların ve gelişen ekonomilerin de yüzde 4,6 büyümesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.