DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ LİSİNİA DA KUTLANDI

YAŞAM 05.10.2017 - 11:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3425+ kez okundu.
 

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ LİSİNİA DA KUTLANDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Hayvanları Koruma günü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
 Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaralı yaban hayvanların tedavi edildiği Lisinia, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Hayvanları Koruma günü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.   Ayrıca Lisinia’da Burdurlu Sanatçı Durul Bakan tarafından kuru ardıç dallarından yapılan Yılan Kartalı’nın da açılışı yapıldı. Açılış ta konuşan Lisinia Yaban Hayatı Koruma Merkezi kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca yapım tekniği ile dünyanın en büyüğü olan yılan kartalının Lisinia’nın yeni simgesi olacağını ifade etti.    Vali Yardımcısı Sandıkçı programda yaptığı konuşmada, “Örnek bir işletme olan Lisinia’da Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutluyoruz. Tabi kutlamaya hakkımız var mı onu irdelememiz lazım. Bir düşünür diyor ki biz bu dünyayı, bu çevreyi yani gelecek kuşaklardan emanet aldık. Yalnızca gelecek kuşaklardan değil, gelecek tüm canlılardan, hayvanlardan ve kendi kuşaklarımızdan emanet aldık. Emaneti de koruyup gelecek kuşaklara devir etmek zorundayız. Ama görüyoruz ki günümüzde bütün canlılar ortak şekilde dünyayı evreni kullanırken ihtiyacından fazla tüketiyoruz.    Halbuki yüce yaradan, insanlara, hayvanlara ve tüm bitkilere tüm evreni herkesin hizmetine sunmuş. Yeter ki onu dengeli bir şekilde, iyi bir şekilde ihtiyacınız kadar tüketerek onu hor bakmayarak, koruyarak gelecek kuşaklara aktarabilir. Bizde yararlanalım, gelecek kuşaklar ve bütün canlılar ortak yararlansın. Ama ne yazık ki kar hırsı ve doymak bilmez ihtiraslar insanların; doğayı bozmasına, hayvanlara kötü muamele yapmasına, bunu içselleştirirsek kendi cinslerine de bunu uyguladığını görüyoruz. İşte böyle bir dünyada huzursuzluklar savaşlar, çatışmalar maalesef sürüp gidiyor   Yaban Hayatı Koruma Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca rehberliğinde tedavi süreçleri devam eden yaralı hayvanların bakım alanlarını gezdiler. Hayvanların tedavi sürecinde bizzat ilgilenen Veteriner Hekim Sarıca, Vali Yardımcısı Sandıkçı başta olmak üzere katılımcılara bilgiler verdi. Gezi sonrası tedavisi tamamlanan Kızıl Şahin, Vali Yardımcısı Sandıkçı ve Sarıca tarafından doğaya salındı.    Daha sonra Burdurlu Sanatçı Durul Bakan tarafından kurumuş ardıç ağacı dallarından yapılan Yılan Kartalının açılışı gerçekleşti.   Açılış öncesi konuşan Vali Vekili Sandıkçı, “Böyle güzel bir anıtı bize kazandırdığı için Durul Bakan’a teşekkür ediyorum. Tabiatta var olan her şeyle neler yapılabildiğini, gönlünü ve emeğini koyunca ortaya çıkabilecek güzellikleri bize gösterdi” dedi.  
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Hayvanları Koruma günü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

 Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaralı yaban hayvanların tedavi edildiği Lisinia, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Hayvanları Koruma günü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

 

Ayrıca Lisinia’da Burdurlu Sanatçı Durul Bakan tarafından kuru ardıç dallarından yapılan Yılan Kartalı’nın da açılışı yapıldı. Açılış ta konuşan Lisinia Yaban Hayatı Koruma Merkezi kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca yapım tekniği ile dünyanın en büyüğü olan yılan kartalının Lisinia’nın yeni simgesi olacağını ifade etti. 

 

Vali Yardımcısı Sandıkçı programda yaptığı konuşmada, “Örnek bir işletme olan Lisinia’da Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutluyoruz. Tabi kutlamaya hakkımız var mı onu irdelememiz lazım. Bir düşünür diyor ki biz bu dünyayı, bu çevreyi yani gelecek kuşaklardan emanet aldık. Yalnızca gelecek kuşaklardan değil, gelecek tüm canlılardan, hayvanlardan ve kendi kuşaklarımızdan emanet aldık. Emaneti de koruyup gelecek kuşaklara devir etmek zorundayız. Ama görüyoruz ki günümüzde bütün canlılar ortak şekilde dünyayı evreni kullanırken ihtiyacından fazla tüketiyoruz. 

 

Halbuki yüce yaradan, insanlara, hayvanlara ve tüm bitkilere tüm evreni herkesin hizmetine sunmuş. Yeter ki onu dengeli bir şekilde, iyi bir şekilde ihtiyacınız kadar tüketerek onu hor bakmayarak, koruyarak gelecek kuşaklara aktarabilir. Bizde yararlanalım, gelecek kuşaklar ve bütün canlılar ortak yararlansın. Ama ne yazık ki kar hırsı ve doymak bilmez ihtiraslar insanların; doğayı bozmasına, hayvanlara kötü muamele yapmasına, bunu içselleştirirsek kendi cinslerine de bunu uyguladığını görüyoruz. İşte böyle bir dünyada huzursuzluklar savaşlar, çatışmalar maalesef sürüp gidiyor  

Yaban Hayatı Koruma Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca rehberliğinde tedavi süreçleri devam eden yaralı hayvanların bakım alanlarını gezdiler. Hayvanların tedavi sürecinde bizzat ilgilenen Veteriner Hekim Sarıca, Vali Yardımcısı Sandıkçı başta olmak üzere katılımcılara bilgiler verdi. Gezi sonrası tedavisi tamamlanan Kızıl Şahin, Vali Yardımcısı Sandıkçı ve Sarıca tarafından doğaya salındı. 

 

Daha sonra Burdurlu Sanatçı Durul Bakan tarafından kurumuş ardıç ağacı dallarından yapılan Yılan Kartalının açılışı gerçekleşti.

 

Açılış öncesi konuşan Vali Vekili Sandıkçı, “Böyle güzel bir anıtı bize kazandırdığı için Durul Bakan’a teşekkür ediyorum. Tabiatta var olan her şeyle neler yapılabildiğini, gönlünü ve emeğini koyunca ortaya çıkabilecek güzellikleri bize gösterdi” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.