DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ “ MASKE İHTİYACINA DİKKAT ÇEKTİ

SAĞLIK 08.02.2020 - 14:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2753+ kez okundu.
 

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ “ MASKE İHTİYACINA DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık personelinin maske gibi kişisel ekipman ihtiyaçlarına odaklanarak dağıtımı daha adil ve makul hale getirme umuduyla ilgili şirketlerle görüştüğünü kaydetti.
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus dün Cenevre'de yaptığı konuşmada, DSÖ'nün özellikle salgınla mücadele için çalışan sağlık personelinin maske gibi kişisel ekipman ihtiyaçlarına odaklanarak dağıtımı daha adil ve makul hale getirme umuduyla ilgili şirketlerle görüştüğünü kaydetti. Çin'de vaka sayısının azalma eğilimi göstermesinin iyi bir haber olarak niteleyen Ghebreyesus, ancak rakamların yeniden yükselebileceğine dikkat çekti. DSÖ'nün acil sağlık projelerinden sorumlu yetkilisi Michael Ryan, salgının ne zaman zirveye ulaşacağının tahmin edilmesinin henüz zor olduğunu söyledi. DSÖ, uluslararası toplumu küresel bir yeni korona salgının önlenmesi planı için 675 milyon dolar toplamaya çağırdı. DSÖ'nün temel kaygısı, virüsün enfeksiyonları tespit etme yeteneği olmayan ülkelere yayılabilmesidir, bu nedenle zayıf sağlık sistemlerine sahip ülkeler için desteğe acilen ihtiyaç var. DSÖ'nün bulaşıcı hastalıklar birimi başkan yardımcısı Maria Van Kerkhove, DSÖ'nün dünyadaki laboratuvarlara 250 bin test reaktifi verdiğini ve küresel bir teşhis sistemi oluşturduğunu söyledi. Maria, "DSÖ, kıtalar arasında küresel bir laboratuvar ağı kurmuştur. Yeni korona virüsleri tespit edemeyen ülkelere tıbbi tedavi sevk hizmeti vermek isteyen ve sağlayabilecek laboratuvarları seçtik" diye konuştu. Maske gibi kişisel koruyucu ekipmanların eksikliği sorununa vurgu yapan DSÖ Genel Sekreteri Ghebreyesus, "Küresel pazar ciddi şekilde bozuldu. Maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlara olan talep normal seviyenin 100 katı ve fiyat normal seviyenin 20 katı. Bu eksiklik, kişisel koruyucu ekipmanların yaygın ve uygunsuz kullanımıyla daha da artmaktadır" ifadesini kullandı. Ghebreyesus, ilk olarak salgınla mücadele için sağlık çalışanlarının, ardından hastalar ve onlara bakanların ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı. Ghebreyesus'a göre DSÖ yeni korona virüsün yayılma olasılığının düşük olan ülkelerde kişisel koruyucu ekipmanların depolanmasını teşvik etmiyor. DSÖ, kişisel koruyucu ekipmanların adil ve rasyonel kullanımı, piyasa dengesinin korunması için çeşitli ülkelere ve şirketlere DSÖ ile işbirliği yapmaları çağrısında bulunuyor  
Sağlık personelinin maske gibi kişisel ekipman ihtiyaçlarına odaklanarak dağıtımı daha adil ve makul hale getirme umuduyla ilgili şirketlerle görüştüğünü kaydetti.

Dünya Sağlık ÖrgütüDSÖ ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus dün Cenevre'de yaptığı konuşmada, DSÖ'nün özellikle salgınla mücadele için çalışan sağlık personelinin maske gibi kişisel ekipman ihtiyaçlarına odaklanarak dağıtımı daha adil ve makul hale getirme umuduyla ilgili şirketlerle görüştüğünü kaydetti.

Çin'de vaka sayısının azalma eğilimi göstermesinin iyi bir haber olarak niteleyen Ghebreyesus, ancak rakamların yeniden yükselebileceğine dikkat çekti.

DSÖ'nün acil sağlık projelerinden sorumlu yetkilisi Michael Ryan, salgının ne zaman zirveye ulaşacağının tahmin edilmesinin henüz zor olduğunu söyledi.

DSÖ, uluslararası toplumu küresel bir yeni korona salgının önlenmesi planı için 675 milyon dolar toplamaya çağırdı. DSÖ'nün temel kaygısı, virüsün enfeksiyonları tespit etme yeteneği olmayan ülkelere yayılabilmesidir, bu nedenle zayıf sağlık sistemlerine sahip ülkeler için desteğe acilen ihtiyaç var.

DSÖ'nün bulaşıcı hastalıklar birimi başkan yardımcısı Maria Van Kerkhove, DSÖ'nün dünyadaki laboratuvarlara 250 bin test reaktifi verdiğini ve küresel bir teşhis sistemi oluşturduğunu söyledi.

Maria, "DSÖ, kıtalar arasında küresel bir laboratuvar ağı kurmuştur. Yeni korona virüsleri tespit edemeyen ülkelere tıbbi tedavi sevk hizmeti vermek isteyen ve sağlayabilecek laboratuvarları seçtik" diye konuştu.

Maske gibi kişisel koruyucu ekipmanların eksikliği sorununa vurgu yapan DSÖ Genel Sekreteri Ghebreyesus, "Küresel pazar ciddi şekilde bozuldu. Maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlara olan talep normal seviyenin 100 katı ve fiyat normal seviyenin 20 katı. Bu eksiklik, kişisel koruyucu ekipmanların yaygın ve uygunsuz kullanımıyla daha da artmaktadır" ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, ilk olarak salgınla mücadele için sağlık çalışanlarının, ardından hastalar ve onlara bakanların ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Ghebreyesus'a göre DSÖ yeni korona virüsün yayılma olasılığının düşük olan ülkelerde kişisel koruyucu ekipmanların depolanmasını teşvik etmiyor.

DSÖ, kişisel koruyucu ekipmanların adil ve rasyonel kullanımı, piyasa dengesinin korunması için çeşitli ülkelere ve şirketlere DSÖ ile işbirliği yapmaları çağrısında bulunuyor

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.