DÜNYANIN EN ÜNLÜ KÖPEK EĞİTMENİ BİR TÜRK: ERDEM AYAZ

SPOR 29.06.2021 - 16:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3300+ kez okundu.
 

DÜNYANIN EN ÜNLÜ KÖPEK EĞİTMENİ BİR TÜRK: ERDEM AYAZ

. Dünyaca ünlü köpek eğitmeni Erdem Ayaz; “Bir okul gibi düşünün. Bir köpeği anlamak onu sadece besleyip oynamak değil
Dünyaca ünlü köpek eğitmeni Erdem Ayaz dünya starlarının köpeklerini eğitiyor. 33 yaşındaki genç eğitmen, köpek eğitmenin sanıldığı gibi kolay olmadığını bunun için bir çok eğitimden geçmek gerektiğini vurguladı. Erdem Ayaz; “Bir okul gibi düşünün. Bir köpeği anlamak onu sadece besleyip oynamak değil. Her hareketiyle hatta her bakış şekliyle aslında bizlere bir şeyler anlatır. Uslu olması için çaba gösterdiğimiz bir köpeğe çoğu zaman yaramaz bir çocuk gibi bakmayı başaramıyoruz. İşte bu noktada eğitimin önemi ortaya çıkıyor” dedi. Erdem Ayaz; ‘’Çok fazla seyahat ediyorum. Seyahat etmekten kefil alıyorum. Yurt dışında büyük bir köpek çiftlik, eğitim ve danışmanlık merkezim var. Dünyanın tanınmış sporcuları, eğitimcileri, siyasileri ve sanatçıları köpekleri ile ilgili bütün sorularını genelde bana danışıyorlar ve ben de elimden geldiğince onlara yardımcı oluyorum. Aynı zamanda köpek verdiğimiz kişilerin köpekleriyle yaşadıkları süre boyunca ailece iletişimde kalıp köpek ile aralarında köprü kurmalarını sağlıyorum. Köpeklerin beslemesinden yavruların yeni ailelerine adaptasyonuna kadar bütün konularda danışmanlık sağlıyorum. Dünyanın farklı ülkelerinden veterinerler ile ise sağlık konularında destek alıyorum. Köpeklerin diğer tüm canlılar gibi hayatımızda büyük bir önem taşıdığını bildiğimiz için bu işe gerçekten gönül vermiş dünyanın farklı yerlerinde olan çiftlikler ve eğitim merkezleri ile ilişkilerimi canlı tutup oralarda da doğru işler yapıp olumlu geri dönüşümler alıyorum. İngiltere’de dünyaca ünlü Chaperonak9, Danimarka’da Sorenson Clup, ABD’de Jessica K9 Mainclup gibi önemli Clup ve eğitim merkezleri ile bu işi en iyi şekilde yapan eğitimcilerin başında geliyoruz. Dünyada bizden danışmanlık alan tanınmış kişi sayısı çok fazla, bunlardan bazıları ise Dünya beyzbol şampiyonu ABD’li Cody Bellinger, Hawai adalarından ünlü manken ve modacı Chase Carter, ABD’li ünlü iş insanı Austin Weiss , Mexica’lı netflix oyuncusu Juliana Angela Ramirez, Premier lig futbolcularından Nathaniel Chabaloah, Ruben Lofus , Türkiye de ise Reynman ve Mahmut Orhan danışmanlıklarını yaptığımız ünlülerden bazıları’’ dedi.  
. Dünyaca ünlü köpek eğitmeni Erdem Ayaz; “Bir okul gibi düşünün. Bir köpeği anlamak onu sadece besleyip oynamak değil

Dünyaca ünlü köpek eğitmeni Erdem Ayaz dünya starlarının köpeklerini eğitiyor. 33 yaşındaki genç eğitmen, köpek eğitmenin sanıldığı gibi kolay olmadığını bunun için bir çok eğitimden geçmek gerektiğini vurguladı. Erdem Ayaz; “Bir okul gibi düşünün. Bir köpeği anlamak onu sadece besleyip oynamak değil. Her hareketiyle hatta her bakış şekliyle aslında bizlere bir şeyler anlatır. Uslu olması için çaba gösterdiğimiz bir köpeğe çoğu zaman yaramaz bir çocuk gibi bakmayı başaramıyoruz. İşte bu noktada eğitimin önemi ortaya çıkıyor” dedi.

Erdem Ayaz; ‘’Çok fazla seyahat ediyorum. Seyahat etmekten kefil alıyorum. Yurt dışında büyük bir köpek çiftlik, eğitim ve danışmanlık merkezim var. Dünyanın tanınmış sporcuları, eğitimcileri, siyasileri ve sanatçıları köpekleri ile ilgili bütün sorularını genelde bana danışıyorlar ve ben de elimden geldiğince onlara yardımcı oluyorum. Aynı zamanda köpek verdiğimiz kişilerin köpekleriyle yaşadıkları süre boyunca ailece iletişimde kalıp köpek ile aralarında köprü kurmalarını sağlıyorum. Köpeklerin beslemesinden yavruların yeni ailelerine adaptasyonuna kadar bütün konularda danışmanlık sağlıyorum. Dünyanın farklı ülkelerinden veterinerler ile ise sağlık konularında destek alıyorum. Köpeklerin diğer tüm canlılar gibi hayatımızda büyük bir önem taşıdığını bildiğimiz için bu işe gerçekten gönül vermiş dünyanın farklı yerlerinde olan çiftlikler ve eğitim merkezleri ile ilişkilerimi canlı tutup oralarda da doğru işler yapıp olumlu geri dönüşümler alıyorum. İngiltere’de dünyaca ünlü Chaperonak9, Danimarka’da Sorenson Clup, ABD’de Jessica K9 Mainclup gibi önemli Clup ve eğitim merkezleri ile bu işi en iyi şekilde yapan eğitimcilerin başında geliyoruz. Dünyada bizden danışmanlık alan tanınmış kişi sayısı çok fazla, bunlardan bazıları ise Dünya beyzbol şampiyonu ABD’li Cody Bellinger, Hawai adalarından ünlü manken ve modacı Chase Carter, ABD’li ünlü iş insanı Austin Weiss , Mexica’lı netflix oyuncusu Juliana Angela Ramirez, Premier lig futbolcularından Nathaniel Chabaloah, Ruben Lofus , Türkiye de ise Reynman ve Mahmut Orhan danışmanlıklarını yaptığımız ünlülerden bazıları’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.