EGE İHRACATINDA HER ÜÇ TOPUK SESİNDEN BİRİ EGELİ KADINA AİT.

EKONOMİ 06.10.2018 - 13:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2466+ kez okundu.
 

EGE İHRACATINDA HER ÜÇ TOPUK SESİNDEN BİRİ EGELİ KADINA AİT.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, kadın ihracatçı sayısını artırmak amacıyla oluşturulan “TİM Kadın Konseyi”nde çoğunluğu Egeli ihracatçı kadınlar oluşturdu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, kadın ihracatçı sayısını artırmak amacıyla oluşturulan “TİM Kadın Konseyi”nde çoğunluğu Egeli ihracatçı kadınlar oluşturdu. İhracattaki her üç topuk sesinden biri Egeli kadınlara ait.  Türkiye genelindeki ihracatçı birliklerinin yönetim ve denetim kurullarında görev yapan kadınlardan oluşan 55 kişilik “TİM Kadın Konseyi”nde Ege İhracatçı Birliklerini temsilen 18 kadın ihracatçı yer aldı.  Türkiye’de ihracatçı birliklerinde ilk kadın başkanın 2002-06 yılları arasında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Deniz Ataç olduğunu hatırlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, TİM bünyesinde ilk kez oluşturulan “TİM Kadın Konseyi”nde her üç kadın ihracatçıdan birinin Ege İhracatçı Birlikleri temsilcisi olmasından gurur duyduklarını, “TİM Kadınlar Konseyi”ni hayata geçiren TİM Başkanı İsmail Gülle’ye de Egeli ihracatçılar olarak teşekkür ettiklerini kaydetti. Eşi çalışan kadınlardan sağlık primi kesilmesin Türkiye’de kadının iş hayatına daha fazla katkı koyması gerektiğine inandıklarını ve bunu her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Eskinazi, “Kadın istihdamının artması için devlet teşvik edici olmalı. Çalışmayan kadınlarımız eşi üzerinden sağlık hizmetini alıyor. İş hayatına yeni girecek kadınlarımızın eşlerinin sosyal güvencesi varsa onlardan sağlık primi kesilmemesini sadece emeklilik primi kesilmesini öneriyoruz. Bu sayede kadınlarımızın istihdamı daha teşvik edici hale gelmiş olur” diye konuştu.  Kadın ihracatçılarımız mentörlük yapsın İhracat camiasına daha fazla kadının katılması için, İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurullarında yer alan kadın ihracatçılardan mentörlük yapmalarını isteyen Eskinazi, ihracatta rol modeli olan başarılı kadın ihracatçıların bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları sonrasında ihracatta kadın sayısının artacağını, bu sayede Türkiye’nin 2023 hedeflerine toplumu oluşturan kadın ve erkeklerin güçbirliği ile daha kolay ulaşabileceğini sözlerine ekledi.  
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, kadın ihracatçı sayısını artırmak amacıyla oluşturulan “TİM Kadın Konseyi”nde çoğunluğu Egeli ihracatçı kadınlar oluşturdu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, kadın ihracatçı sayısını artırmak amacıyla oluşturulan “TİM Kadın Konseyi”nde çoğunluğu Egeli ihracatçı kadınlar oluşturdu. İhracattaki her üç topuk sesinden biri Egeli kadınlara ait. 

Türkiye genelindeki ihracatçı birliklerinin yönetim ve denetim kurullarında görev yapan kadınlardan oluşan 55 kişilik “TİM Kadın Konseyi”nde Ege İhracatçı Birliklerini temsilen 18 kadın ihracatçı yer aldı. 

Türkiye’de ihracatçı birliklerinde ilk kadın başkanın 2002-06 yılları arasında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Deniz Ataç olduğunu hatırlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, TİM bünyesinde ilk kez oluşturulan “TİM Kadın Konseyi”nde her üç kadın ihracatçıdan birinin Ege İhracatçı Birlikleri temsilcisi olmasından gurur duyduklarını, “TİM Kadınlar Konseyi”ni hayata geçiren TİM Başkanı İsmail Gülle’ye de Egeli ihracatçılar olarak teşekkür ettiklerini kaydetti.

Eşi çalışan kadınlardan sağlık primi kesilmesin

Türkiye’de kadının iş hayatına daha fazla katkı koyması gerektiğine inandıklarını ve bunu her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Eskinazi, “Kadın istihdamının artması için devlet teşvik edici olmalı. Çalışmayan kadınlarımız eşi üzerinden sağlık hizmetini alıyor. İş hayatına yeni girecek kadınlarımızın eşlerinin sosyal güvencesi varsa onlardan sağlık primi kesilmemesini sadece emeklilik primi kesilmesini öneriyoruz. Bu sayede kadınlarımızın istihdamı daha teşvik edici hale gelmiş olur” diye konuştu. 

Kadın ihracatçılarımız mentörlük yapsın

İhracat camiasına daha fazla kadının katılması için, İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurullarında yer alan kadın ihracatçılardan mentörlük yapmalarını isteyen Eskinazi, ihracatta rol modeli olan başarılı kadın ihracatçıların bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları sonrasında ihracatta kadın sayısının artacağını, bu sayede Türkiye’nin 2023 hedeflerine toplumu oluşturan kadın ve erkeklerin güçbirliği ile daha kolay ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.